TAMMIKUU

29.01.2016

Committee of International Affairs on the 8th of February

Student Union’s first Committee of International Affairs meeting for the year 2016 will be held on Monday the 8th of February at 14-16 o’clock (2pm-4pm) in Tervahovi class room D115.

This meeting is held in English and it is open to all who are interested in the international matters, welcome!
Agenda 8.2.2016

Lue lisää

27.01.2016

VYY palkitsi vuoden 2015 ansioituneet opettajat

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on jakanut vuosittaiset huomionosoitukset ansioituneille opettajille. Hyvä opettaja ja Best International Teacher -huomionosoitusten saajat ovat osoittaneet innostavaa asennetta opetustyöhönsä ja mikä tärkeintä, ovat aidosti kiinnostuneita opiskelijoista.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta on valinnut vuoden 2015 Hyvä Opettaja -palkinnon saajaksi professori Riitta Viitalan sekä Best International Teacher -palkinnon saajaksi yliopisto-opettaja Kim Sandvad Westin.

VYY:n hallituksen puheenjohtajan puhe Vaasan yliopiston vuosipäivän juhlassa.

Lisätietoja

Matilda Vähäkangas, hallituksen puheenjohtaja

hpj@vyy.fi, 044 324 8965

Lue lisää

27.01.2016

Edunvalvontavaliokunta to 4.2. klo 14

Vuoden ensimmäinen edunvalvontavaliokunnan (tuttavallisemmin EVVK) kokous pidetään to 4.2. klo 14 alkaen Tritonian ryhmätyötila K339:ssä.

Teemana on yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteistyö tekniikan koulutuksen alalla ja alustajana meillä teknillisen tiedekunnan edustaja.

Kaikki VYY:n jäsenet ovat tervetulleita!

Asialista 4.2.2016

Lue lisää

21.01.2016

Hae VYY 50-juhlavuoden suunnitelutyöryhmään

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee
TYÖRYHMÄN JÄSENIÄ
50v.-juhlavuoden suunnittelutyöryhmään

Oletko vanha VYY-aktiivi tai uusi innokas opiskelijayhteisön jäsen? Haluatko päästä toteuttamaan luovia projekteja ja päästä jättämään jälkesi tuleville opiskelijasukupolville?

VYY viettää 50v.-juhlavuottaan 2018. Juhlavuoden konseptia ja siihen liittyviä projekteja on alettu suunnitella vuoden 2015 lopulla. Juhlavuosi näkyy erilaisina tapahtumina, julkaisuina sekä projekteina jo vuoden 2017 aikana ja vuosi huipentuu ylioppilaskunnan 50-vuotis vuosijuhlaan. Samaan aikaan 50v.-juhlavuottaan viettää myös Vaasan yliopisto ja myös yliopiston kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä juhlavuoden suunnittelussa.

Haemme jäseniä 4-6 henkiseen työryhmään jonka vastuulla on juhlavuoden tapahtumien, projektien ja viestinnän suunnittelun ja toteuttamisen koordinointi. Halutessaan työryhmän jäsenet voivat myös ottaa osaa projektien toteuttamiseen. Juhlavuoden projekteiksi on ideoitu mm. historiikki, laulukirja sekä ennennäkemätön vuosijuhla. Myös uudet ideat ovat tervetulleita.  Arvostamme kokemusta opiskelija- ja ylioppilaskuntatoiminnasta, ideointikykyä, luovuutta, projektiosaamista, kokemusta tapahtumajärjestämisestä sekä kirjallisten- sekä web-julkaisujen tuottamisesta.

Projektitiimi kokoontuu vaihtelevasti noin kerran kuussa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1. mennessä osoitteeseen: jarjestosihteeri@vyy.fi

Lisätietoja,
järjestösihteeri Teemu Lönnmark, jarjestosihteeri@vyy.fi, 044 324 8979

Lue lisää

21.01.2016

VYY hakee edunvalvontasihteeriä

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee
EDUNVALVONTASIHTEERIÄ
toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on noin 4200 yliopisto-opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio, joka tarjoaa sinulle energisen ja dynaamisen työyhteisön sekä mahdollisuuden kehittyä edunvalvonnallisissa tehtävissä.

Edunvalvontasihteeri toimii ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipoliittisten asioiden sekä niihin liittyvien kansainvälisten asioiden valmistelijana ja toimeenpanijana. Edunvalvontasihteeri vastaa neuvontapalveluiden tarjoamisesta jäsenille ja järjestöille sekä opiskeluun että opintososiaalisiin asioihin liittyvissä kysymyksissä sekä edustaa ylioppilaskuntaa useissa yliopiston toimielimissä.

Edunvalvontasihteeri vastaa yhteydenpidosta hallinnon opiskelijaedustajiin sekä heidän kouluttamisesta. Edunvalvontasihteerin tehtävänä on aktiivisesti osallistua ylioppilaskunnan edunvalvontatyöhön ja julkiseen keskusteluun koulutus- ja sosiaalipoliittisissa asioissa sekä pitää yhteyttä ylioppilaskunnan sidosryhmiin vastuulleen kuuluvissa asioissa. Edunvalvontasihteeri vastaa ylioppilaskunnan toimiston asiakaspalvelusta yhdessä ylioppilaskunnan muun henkilökunnan kanssa.

Edunvalvontasihteeriltä edellytetään kiinnostusta opiskelijoiden edunvalvontaan, organisointi- ja yhteistyökykyä sekä oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä ja asiakaspalvelualttiutta. Aiempi kokemus opiskelijoiden edunvalvonnasta sekä koulutus- ja sosiaalipoliittisten asioiden tuntemus katsotaan eduksi. Edunvalvontasihteeriltä edellytetään yliopisto-opintoja sekä hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Edunvalvontasihteerin toimi on kokopäiväinen ja viikkotyöaika on noin 37,5 tuntia. Toistaiseksi voimassa olevassa toimessa noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa. Työ alkaa 22.2.2016 tai sopimuksen mukaan. Edunvalvontasihteerin peruspalkka on työsuhteen alussa 1810,46 euroa. Palkkaus ja työsuhteen ehdot määräytyvät Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen mukaisesti.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi perjantaihin 5.2.2016 kello 12 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: paasihteeri@vyy.fi tai postitse osoitteeseen:
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta / pääsihteeri
Yliopistonranta 5, 65200 VAASA

Haastattelut pyritään pitämään viikolla 6. Päätöksen valinnasta tekee ylioppilaskunnan hallitus.

Lisätietoja,
pääsihteeri Jaana Asiala, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964

Lue lisää

21.01.2016

Opintopsykologin järjestämät kurssit

Tutustu ja osallistu opintopsykologin järjestämiin kolmeen eri workshoppiin tai ryhmään: opiskelutekniikkaworkshop, opinnäytetyö kuntoon -ryhmä ja jännittäjäryhmä.

OPISKELUTEKNIIKKAWORKSHOP

Tule kehittymään opiskelijana yhdessä muiden kanssa!

Kahden kerran opiskelutekniikkatyöpaja maanantaina 25.1. ja 1.2. klo 12:15. Työpajassa käsitellään opiskeluteknikoita- ja strategioita, opintojen suunnittelua ja ajanhallintaa.

Ilmoittaudu viimeistään 22.1. opintopsykologille harriet.huhtamaki@uva.fi.

OPINNÄYTETYÖ KUNTOON -RYHMÄ (kandi, gradu, diplomityö)

Kaipaatko tukea ja kannustusta opinnäytetyöntekoon?

Potkua valmistumiseen opinnäytetyöryhmässä!

Ryhmä on suunnattu kaikille Vaasan yliopiston opiskelijoille, joiden gradu/diplomityö on viivästynyt ja jotka tahtovat saattaa opinnäytetyönsä päätökseen, joilla opinnäytetyö on jäänyt tekemättä tai työn tekeminen jännittää tai ei saa aloitettua kirjoittamista.

Ryhmän tavoitteena on oppia toimivia työskentelytapoja ja vähentää opinnäytetyöhön liittyvää ahdistusta ja stressiä. Ryhmässä pohdiskellaan, harjoitellaan ja keskustellaan.
Aihepiireinä ovat esimerkiksi aikaansaaminen, ajankäyttö ja kirjoittaminen.

Ryhmä on gradunteon tueksi, eikä esim. opinnäytetyön sisältöön anneta ohjausta, vaan sisältöohjaus tulee saada omalta ohjaajalta.

Ryhmän teemat muodostuvat osittain sen mukaan millainen ryhmä on. Ryhmään otetaan korkeintaan 12 opiskelijaa. Ryhmä alkaa viikolla 9,  maanantaina 22.2. klo 12:15-13:45. Tapaamisia on 5. Sovitaan yhdessä miten tiheästi tavataan. Ryhmän vetäjänä toimii opintopsykologi Harriet Huhtamäki ja mukaan pyydetään tarvittaessa vierailevia asiantuntijoita.

JÄNNITTÄJÄRYHMÄ

Jännittääkö sosiaalisissa tilanteissa, oletko epävarma isoissa ryhmissä tai uusien ihmisten kanssa? Pelkäätkö esiintymistä, luennolla puhumista tai ryhmätyöskentelyä?
Vaasan korkeakoulujen opintopsykologi järjestää ryhmän jännittäjille. Ryhmässä on tarkoitus syventää itseen tutustumista kotitehtävien, harjoitusten ja keskusteluiden kautta. Lisäksi ryhmässä tehdään hengitys- ja rentoutumisharjoituksia ja pohditaan yhdessä keinoja jännityksen lieventämiseksi. Tavoitteena on saada uudenlainen suhde jännittämiseen, uusia keinoja sietää ja lieventää jännittämistä ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa sekä oppia ymmärtämään paremmin omaa jännitystä. Sinun ei tarvitse enää jännittää yksin! Ryhmässä helpotus on siinä että jännitystä ei tarvitse peittää ja pääsee tutustumaan muihin jännittäjiin.

Ryhmää ohjaa opintopsykologi Harriet Huhtamäki.
Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 14:00–15:30 Ryhmän on tarkoitus aloittaa 10.2.2016
Paikka Vaasan Yliopisto, tarkka huone ilmoitetaan myöhemmässä vaiheessa.

Ilmoita kiinnostuksestasi ryhmään ja varaa aika haastatteluun viimeistään 31.1.2016: harriet.huhtamaki@uva.fi. Haastattelussa mietitään yhdessä onko ryhmä sinulle sopiva. Jos olet epävarma onko tämä sinulle sopiva ryhmä tai jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit ottaa yhteyttä niin mietitään asiaa yhdessä.

Lue lisää

15.01.2016

Järjestö: Hae toiminta-avustusta vuodelle 2016

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on avannut haun järjestöjen toiminta-avustuksista vuodelle 2016. Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt ja yhteisöt voivat hakea tukea toimintaansa. Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että järjestöllä tai yhteisöllä on oikeasti toimintaa ja että toiminta-avustuksen myöntämiselle on tarvetta.

Toiminta-avustuksia voi hakea seuraavissa kategorioissa:

  • Ainejärjestöt
  • Muut järjestöt, seurat ja kerhot
  • Osakunnat

Toiminta-avustuksia haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakemusten lähettämisen määräaika on perjantaina 12.2.2016 klo 12. Myöhässä toimitettuja hakemuksia ei käsitellä.

Toiminta-avustusten jakoperusteet

Erityistä huomiota vuodelle 2016 myönnettävissä avustuksissa kiinnitetään aktiivista ja osallistuvaa kansalaisuutta sekä kriittistä ajattelua edistävään toimintaan.

Nyt myönnettävät avustukset kohdennetaan yleisesti järjestöjen toimintaan. Yksittäisiin tapahtumiin on milloin tahansa mahdollista hakea projektiavustusta ylioppilaskunnan hallitukselta. Projektiavustushakemukset toimitetaan ylioppilaskunnan pääsihteerille.

Toiminta-avustusten jakamisesta päättää ylioppilaskunnan edustajisto.

 

Vaasassa 7.1.2016

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
Matilda Vähäkangas, hallituksen puheenjohtaja
Jaana Asiala, pääsihteeri

 

Lue lisää

14.01.2016

VYY:n edullisemmat uimaliput / VYY’s swimming tickets

 

Tiesitkö että VYY tarjoaa jäsenilleen lippuja Vaasan uimahalliin (tarkemmat tiedot uimahallin sivuilta), opiskelijahintoja halvemmalla? Lippuja voi hakea palvelutoimistosta hintaan 3,50 €/kpl ja ne ovat voimassa vuoden 2016 loppuun. Hinta sisältää uinnin lisäksi kuntosalin käytön sekä osallistumisen vesivoimisteluryhmiin. Kaikki innolla polskimaan!

Did you know that VYY members can purchase tickets to The Vaasa Swimming Centre (more information on the Swimming Centre webpage), cheaper than student prices? Tickets can be picked up from the service office at the price of 3.50 € / pcs and those are valid until the end of 2016. Price includes swimming and the use of the gym, as well as participation in water gymnastics groups. Don’t miss this opportunity!

Lue lisää

13.01.2016

Yliopiston liikuntavuorot alkavat – The student exercise classes start

FI-EN

liikuntavuorot alkavat viikolla 2

Yliopiston liikuntavuorot käynnistyvät viikosta 2 eteenpäin. Vuorot ovat kaikille Vaasan yliopiston opiskelijoille avoimia ja maksuttomia vuoroja. Vuoroille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tarkemmat ajat ja paikat löytyvät täältä: http://www.uva.fi/fi/for/student/well-being/sports/

Uutuutena tänä keväänä: WSC salitreeni keskiviikkoisin klo 16.30–17.30.
Suositun WSC-work outin rinnalle tulee myös mahdollisuus käyttää Wasa Sports Clubin kuntosalia ilmaiseksi keskiviikkoisin klo 16.30–17.30.

_____

The student exercise classes start during week 2

University’s Student exercise classes start from the week 2 forward. All the classes are open and free of charge for university students. You don’t have to register in advantage! All the activities, times and places can be found here: http://www.uva.fi/en/for/student/well-being/sports/

New activity this spring: WSC gym on Wednesdays 16.30-17.30
Additionally to the popular WSC-workout, students have now the possibility to use the gym at Wasa Sports Club for free every Wednesday 16.30-17.30.

Lue lisää

11.01.2016

YTHS:n kampusvastaanotto – FSHS Health kiosk at the campus

FI-EN

YTHS jatkaa kampusvastaanottoa

YTHS:n terveydenhoitaja jatkaa terveysvastaanottoa Vaasan yliopistolla parillisten viikkojen tiistaisin klo 13.30–15.30.

Voit tulla käymään ilman ajanvarausta ja esim. mittauttaa verenpaineesi, jättää reseptejä uusittavaksi, kysyä rokotuksista, ehkäisystä tai muusta terveyteesi liittyvästä asiasta.

Kevätlukukauden 2016 ensimmäinen kampusvastaanotto järjestetään viikolla 2 eli huomenna tiistaina 12.1.2016. Kampusvastaanotto sijaitsee Fabriikin 1. kerroksessa huoneessa F116, odotushuone F115 (rakennusosa F1). Tiloihin kuljetaan Fabriikin pienen porraskäytävän kautta.

Lisätietoja ja kartan vastaanoton sijainnista löydät yliopiston sivuilta.

___

FSHS continues Health kiosk

Finnish Student Health Service (FSHS aka YTHS) continues the Health kiosk service at the University on Tue 12th of January at 1:30pm-3:30pm.

This service will be available every other Tuesday (12.1., 26.1., 9.2. etc)

Kiosk is located in the first floor of Fabriikki building, in room F116 (building part F1). The door to the kiosk is through a door on the same side as the Fabriikki parking space.

You can visit the kiosk without an appointment for example for renewal of a prescription, to ask about vaccines, contraception or other health related issues.

Lue lisää