SYYSKUU

30.09.2016

OPISKELIJAT HUOMIO! FEMMALLA VEIKKAUSLIIGAFUTISTA su 2.10 sekä su 23.10.

Syksy on saapunut ja opiskelijat ovat palanneet kaupunkiin! Vepsu tahtoo toivottaa opiskelijat tervetulleiksi takaisin koulun penkille ja Vaasaan erinomaisella tarjouksella:

Loppukauden ajan (kaksi viimeistä kotiottelua) VPS-Rops su 2.10. sekä VPS-FC Lahti su 23.10. opiskelijat saavat ennakkoon ostamalla päätykatsomolipun hintaan 5€!                                Portilla tulee näyttää ostetun ennakkolipun lisäksi opiskelijakorttia.

HUOM! Tarjous koskee vain ennakkoon ostettuja lippuja. Portilta lippu maksaa normaaliin tapaan 15€. Liput saat osoitteesta: www.seamchip.fi/vepsu/

Lue lisää

29.09.2016

Seuraa #StudentsofFinland -kampanjaa loppuviikon VYY:n Snapchatissa ja Instagramissa

VYY on mukana Students of Finland -somekampanjassa, jossa nähdään, millaista opiskelijaelämä on tämän päivän Suomessa. Pysy kuulolla ja ota VYY:n Snapchat ja Instagram seurantaasi loppuviikoksi! Tänään opiskelijaelämästään snäppää kielikylpyopettajaksi opiskeleva fuksi Linda Lastunen ja perjantaina viestinnän opiskelija Kim Kujala. Instagramissa julkaistaan myös lyhyitä videoita yliopiston opiskelijoista.

 

studentsoffinland

Lue lisää

28.09.2016

Nyytin #Mitäkuuluu -kampanja 26.9. – 10.10.2016

uusi-nyyti

Hei sinä! Tule mukaan #Mitäkuuluu-kampanjaan, jossa kysytään maailman tärkein kysymys: Mitä sulle kuuluu? Samalla jaetaan ajatuksia välittämisestä ja huolenpidosta: Miten voisimme huolehtia toisistamme enemmän? Mitä tehdä, jos huomaa että kaverilla on vaikeaa? Entä kuinka ottaa asioita puheeksi ja kysyä toiselta, mitä sulle kuuluu – ihan oikeesti?

Nyyti ry:n järjestää #Mitäkuuluu -kampanjan osana Maailman Mielenterveyspäivän kampanjointia, jonka teemana ovat tänä vuonna aito välittäminen, arvostavat kohtaamiset ja puheeksi ottaminen. Suomessa Maailman Mielenterveyspäivää koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

Tule mukaan kamppikseen ja laitetaan hyvä kiertämään. Tapoja osallistua on monia:

  • Jaa kuvia ja videoita Instagramissa
  • Kerro oma tarinasi
  • Osallistu keskusteluun Nyytin Foorumilla
  • Hyppää mukaan Nyytin chattiin 10.10. klo 18 – 20.00
  • Tutustu Nyyti.fi-sivuilla materiaaliin välittämisestä ja huolenpidosta

Lisätietoa kampanjaan osallistumisesta löydät osoitteesta: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/mitakuuluu-kampanja/

Seuraa kampanjointia somessa ja osallistu keskusteluun: #mitäkuuluu #kymppikymppi

Nyyti ry on opiskelijoiden mielen hyvinvointia edistävä valtakunnallinen yhdistys. Lisätietoa toiminnastamme: www.nyyti.fi.  Löydät meidät myös somesta: Instagram (@nyytiry), Twitter (@nyyti_ry) ja Facebook (nyytiry).

Lue lisää

28.09.2016

Hae VYY:n hallitukseen vuodelle 2017!

VYY:N HALLITUSHAKU ON KÄYNNISSÄ

Oletko intohimoinen edunvalvoja tai kiinnostunut tuottamaan opiskelijoiden näköistä toimintaa? Ylioppilaskunnan hallitukseen valitaan uudet edustajat vuodelle 2017 edustajiston kokouksessa marraskuun lopussa. Nyt haussa on innokkaita ja aktiivisia hallituslaisia, jotka ovat valmiita antamaan aikaansa ja osaamistaan ylioppilaskunnan toimintaan.

Edustajisto valitsee kokouksessaan 20.10.2016 hallituksen muodostajan, joka tekee edustajistolle esityksen hallituksen kokoonpanosta. Edustajiston voi joko hyväksyä tai hylätä hallituksen muodostajan ehdotuksen. Hallituksen valinta tehdään edustajiston kokouksessa 30.10.2016.

Ylioppilaskunnan organisaatio toimii tiimipohjaisesti kolmessa ryhmässä. Nämä ovat edunvalvontasektori, kulttuuri- ja vapaa-aikasektori sekä hallinto- ja taloussektori. Jokaisen tiimin osana ja tukena on ylioppilaskunnan henkilökunnasta sihteeri.

Edunvalvontasektorilla työtä tehdään yliopiston sisällä, paikallisesti sekä valtakunnallisesti. Mukana ovat sekä koulutuspolitiikkaan, sosiaalipolitiikkaan, hyvinvointiin että kansainvälisten opiskelijoiden asioihin liittyvä edunvalvonta ja vaikutustyö.

Kulttuuri- ja vapaa-aikasektorilla järjestetään monenlaista toimintaa, kuten bileitä, illanistujaisia, kulttuuritapahtumia ja paljon muuta. Toiminnan sisältö on pitkälti hallituksen jäsenten toiveiden mukaista.

Hallinto- ja taloussektorilla keskitytään yritysyhteistyöhön lisätulojen kartuttamiseksi ylioppilaskunnan varsinaiseen toimintaan. Sektorin vastuulla on myös sidosryhmäsuhteet.

Ylioppilaskunta järjestää infotilaisuuden perjantaina 7.10. klo 14 alkaen ylioppilastalo Domus Bothnicalla. Tilaisuudessa käydään läpi ylioppilaskuntaa yleisesti, hallitustyöskentelyä ja sitä, mitä hallituksen jäseniltä odotetaan. Tule rohkeasti mukaan ja kysy lisää hallitustyöskentelystä!

Kiinnostuksesta hallituksen muodostamisesta pyydetään ilmoittamaan viimeistään sunnuntaina 9.10.2016. Kiinnostuksesta hallitustyöskentelyä kohtaan pyydetään ilmoittamaan viimeistään torstaina 20.10.2016.

Vapaamuotoiset hakemukset tai ilmoitukset kiinnostuksesta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen paasihteeri@vyy.fi.

Lisätietoja:
Jaana Asiala, pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964

Lue lisää

28.09.2016

Wildlife Vaasa festival 28.9. – 2.10.

Kansainvälinen luontoelokuvafestivaali Vaasassa

Festivaalissa esitetään 180 elokuvaa 58 maasta viiden päivän aikana. Elokuvien yhteiskesto on 90 tuntia, ja niiden esityspaikkoina ovat Vaasan kaupunginkirjaston Draama-sali, jossa esitykset pyörivät klo 10-20 ja Kulttuuritalo Fanny, jossa myös näytetään elokuvia klo 10-23 välisenä aikana ja järjestetään palkintoseremonia lauantaina lokakuun 1. päivänä.

Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa esitetään joka päivä tauotta elokuvia, jotka on jaettu 2-3 tunnin osioihin ja joiden teemoina ovat: Australia, Afrikka ja Amerikat (ke 28.9), Aasia, Afrikka ja Eurooppa (to 29.9), Tiede ja pohjoismaiset elokuvat (pe 30.9), Amerikat, Aasia ja Australia (la 1.10) ja sunnntaina 2.10 festivaalin voittajaelokuvat.

Tapahtuman sivut

***

International nature film festival in Vaasa

During the festival days 180 films from 58 countries with a viewing time of 90 hours will be screened in public over a 5 day period at the following venues: Vaasa city library’s Drama Hall from 10am to 8pm and The Culture House Fanny where the award ceremony will take place on Sat. October 1st, from 10am to 11pm.

At Vaasa city library’s Drama Hall we will present non-stop daily programs divided to 2-3 hours sub-programs with continental themes such as: Australia, Africa and The Americas (on wed. 28.9) , Asia, Africa and Europe (on thu. 29.9) Science and Nordic (on fri. 30.9), The Americas, Asia and Australia (on sat. 1.10) and finally the Festival Winners on Sunday 2.10.

Website

Lue lisää

23.09.2016

VYY:n jäsenenä 2 kk:n Pohjalaiset ilmaiseksi!

Pohjalainen tarjoaa sinulle yhteistyössä VYY:n kanssa 2 kk:n Pohjalaiset ilmaiseksi. Etusi
arvo on 36 euroa.

Toimi heti ja tilaa nyt:

Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti TILAUS VYY nimesi, osoitteesi, gsm-numerosi ja
sähköpostiosoitteesi numeroon 13522. Viesti on maksuton.

Tutustumistarjous koskee Vyy:n jäseniä. Tarjous on tarkoitettu päätoimiselle omassa taloudessa asuvalle opiskelijalle. Taloudessa ei saa asua ansiotyössä olevia. Tarjoukset ovat voimassa 30.11.2016 saakka. Tilauksen yhteydessä annetut henkilötiedot kerätään I-Mediat Oy:n Kayak-levikkijärjestelmän asiakasrekisteriin. Rekisteriseloste: www.pohjalainen.fi

Lue lisää

22.09.2016

VYY esittää Matias Juupaluomaa SYL:n hallitukseen

8

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry:n hallitukseen vuodelle 2017 hallintotieteiden ylioppilas Matias Juupaluomaa. Julkisoikeutta pääaineenaan opiskeleva Juupaluoma toimii tällä hetkellä VYY:n hallituksessa sosiaali- ja kuntapoliittisena vastaavana, erityisesti vastaten opiskelijoiden toimeentuloon, asumiseen ja kuntavaaleihin liittyvistä asioista.

23-vuotias Matias Juupaluoma on aiemmin toiminut muun muassa Opiskelijakunta SAMO:n koulutuspoliittisena vastaavana ja Seinäjoen Insinööriopiskelijat ry:n puheenjohtajana.

Juupaluomalle tärkeitä teemoja ovat työelämään valmistavat opinnot ja opiskelun tukipalvelut. Hänen mukaansa SYL:lla on merkittävä rooli korkeakoulukentän kehittäjänä: ”SYL:n asiantuntijuus koulutuksen kehittäjänä on kiistatonta. Tulevaisuuden työntekijöiden tulee johtaa sitä muutosta, joka koskee heidän koko osaamispohjaansa.”

VYY:n edustajisto esittää ilolla Matias Juupaluomaa SYL:n hallitukseen, sillä hän on monipuolinen osaaja. ”Opiskeluvuosien aikana korkeakoulukentän molemmat puolet ovat tulleet pohjiaan myöten tutuiksi. Korkeakouluopiskelijoiden asioiden edistäjänä tarvitaan tosissaan toimeen tarttumista ja ripausta pohjalaista yrittäjähenkeä”, toteaa Juupaluoma.

SYL:n liittokokous kokoontuu päättämään hallituksen kokoonpanosta ja tulevan vuoden toiminnasta Espoossa 18.-19.11.2016.

Lisätietoja,
Matias Juupaluoma, ehdokas SYL:n hallitukseen, sopo@vyy.fi, 044 324 8977
Jaana Asiala, pääsihteeri, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964

Lue lisää

21.09.2016

Bussilla ilmaiseksi Vaasassa 22.9./ Free bus ride at Vaasa 22.9.

Kansainvälisen Autottoman päivän kunniaksi Vaasan kaikilla paikallisbusseilla pääsee matkustamaan ilmaiseksi torstaina 22. syyskuuta. Mukana ovat linjat 1-15 sekä erikoisvuorot E1-E4 ja E11.

Lue Vaasan kaupungin tiedote kokonaisuudessaan täältä.

On thursday 22.9. you can use Vaasa’s bus lines (1-15, E1-E4 and E11) for free!

bussi

Lue lisää

21.09.2016

Tule yliopiston opiskelijalähettilääksi lukiolaisille! Hakuaika 23.9. asti

Haluamme kertoa lukiolaisille ympäri  Suomea, kuinka loistava yliopisto meillä on

TULE OPISKELIJALÄHETTILÄÄKSI!

Haluamme sinut esittelemään yliopistoamme lukioissa tai messuilla toimimaan vieraiden oppaana kampuksella, bloggaamaan, vloggaamaan, kertomaan opiskelijaelämästäsi Facebookissa,
Instagramissa, Snapchatissa jne. Messu- ja lukioesittelijöiden on oltava vähintään 2. vuoden opiskelijoita, muissa tehtävissä vuosikurssilla ei ole väliä. Maksamme opiskelijalähettiläille pienen palkkion ja annamme koulutusta tehtäviin. Hakuaika 23.9. asti.

Lisätietoa: hakijapalvelut@uva.fi
Ilmoittautumiset: E-lomakkeella
https://eforms.uwasa.fi/lomakkeet/4397/lomake.html

Lue lisää

21.09.2016

Nyytin uudessa ilmeessä särmää ja raikkautta

uusi-nyyti

Nyyti ry näkyy tästä päivästä lähtien tuoreella visuaalisella ilmeellä! Tunnistat Nyytin jatkossa keltaisesta N-kirjaimesta.

Uusilla sivuilla moni asia on uudistunut – niin ulkoasu, rakenne kuin sisällötkin. Opi elämäntaitoa -osiosta löytyy tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvoinnin buustaamiseen. Foorumilla, chatissa ja nettiryhmissä voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia toisten opiskelijoiden kanssa. Sivuilla voi myös lukea ja jakaa tarinoita opiskelijan elämästä sekä saada tietoa erilaisista tavoista tulla mukaan Nyytin toimintaan ja osallistua vapaaehtoisena opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin tukemiseen.

Uudessa Mielellä on väliä! -blogissa käsitellään opiskelijahyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia asioita, otetaan kantaa ja herätellään keskustelua. Lisäksi nettisivujen etusivulla voi kätevästi seurata uusimpia päivityksiä niin sivujen sisällöistä kuin some-kanavistammekin.

Voit mieluusti antaa palautetta ja kehittämisehdotuksia uusista sivuista. Tervetuloa tutustumaan! Osoitehan on vanha tuttu – www.nyyti.fi.

#UUSINYYTI

Lue lisää

20.09.2016

VYY:n projektijaostoon haetaan jäseniä

Uusi projektijaosto hakee innokkaita jäseniä mukaan kollektiiviseen toimintaansa! Projektijaostossa pääset ideoimaan ja avustamaan VYY:n vuosittaisten tapahtumien järjestämisessä, luomaan uusia innovatiivisia kulttuurikokemuksia sekä auttamaan potentiaalisten yhteistyökumppaneiden hankinnassa.
Lisätietoa halukkaille jaetaan kahvien saattelemana KE 21.9. klo 14.00 @DOMUSBOTHNICA

dsc_0047

Lue lisää

19.09.2016

VYY hakee hanketyöntekijää OVVS:n liikuntahankkeeseen

Opiskelijan Vaasa ry, Vasa Studerande rf hakee

HANKETYÖNTEKIJÄÄ
PROJEKTARBETARE

 

määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.11.2016-31.5.2017 tai sopimuksen mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan opiskelijaliikuntahankkeeseen Pois unteluus ja hervakkuus.

Tule rakentamaan uusi liikuntapalvelukonsepti 13 000 potentiaaliselle asiakkaalle. Vaasalaiset korkeakouluopiskelijat ja korkeakoulut haluavat sinut mukaan rakentamaan kaikki liikuntapalvelut yhteen kokoavaa palvelukonseptia, jonka kautta liikkumisen ilo on lähempänä kaikkia opiskelijoita. Tavotteenasi on muodostaa käyttöliittymältään yksinkertainen palvelu, jolla Vaasan kaikki opiskelijat saavat käyttöönsä kattavat opiskelijaliikunnan palvelut.

Hanketyöntekijän pääasiallisena tehtävänä on hankkeen koordinointi, joka sisältää mm. hankkeen hallinnoinnin, seurannan (sis. budjettiseuranta) sekä yhteydenpidon hankkeen jäsenjärjestöihin. Lisäksi hanketyöntekijä suorittaa palvelukonseptin pilotoinnin ja laatii hankkeesta loppuraportin.

Hanketyöntekijältä edellytetään hyviä projektinhallintataitoja, paineensietokykyä, valmiutta oma-aloitteiseen ja itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoja molemmilla kotimaisilla kielillä.

Hanketyöntekijän toimi on kokopäiväinen ja viikkotyöaika on noin 37,5 tuntia. Työnantajana toimii Vaasan yliopiston ylioppilaskunta. Hanketyöntekijän peruspalkka on 2300 euroa kuukaudessa. Palkkaus ja työsuhteen ehdot määräytyvät Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen mukaisesti.

Tehtävään sovelletaan kolmen kuukauden koeaikaa.

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi 2.10.2016 mennessä osoitteeseen:
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta / pääsihteeri
Yliopistonranta 5
65200 Vaasa

tai sähköisesti osoitteeseen paasihteeri@vyy.fi

Haastattelut pyritään pitämään viikolla 40.

Lisätietoja,

Jaana Asiala (työsuhdeasiat)
paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964

Mikko Martikkala (työn sisältö)
mikko.martikkala@gmail.com, 040 708 3932

Lue lisää

16.09.2016

VYY mukaan Vaasa Network –palveluun

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta mukaan Vaasa Network –palveluun

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) aloittaa yhteistyön Vaasa Network –verkoston kanssa.  Vaasa Network on paikallisesti toimiva verkosto, joka on rakennettu kansallisesti toimivan Me2we -palvelun päälle. Verkosto kokoaa Vaasassa toimivien korkeakoulujen palvelut ja kurssikuvaukset sekä opettajat, tutkijat ja opiskelijat yhteen paikkaan, jotta yritysten on helppo löytää oikeanlaista osaamista ja tehdä yhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

VYY:n hallituksen koulutus- ja työelämävastaava Juuso Aaltonen näkee palvelussa paljon positiivisia mahdollisuuksia opiskelijoille: ”Palvelun avulla opiskelijat pystyvät aktiivisesti verkottumaan yritysten kanssa ja palvelu mahdollistaa relevantin työkokemuksen kartuttamisen jo opiskelujen aikana. Toivomme myös, että kipeästi kaivattujen harjoittelupaikkojen tarjonta yliopistomme opiskelijoille kasvaa palvelun myötä.”

Ylioppilaskunta toivookin, että yritykset ja julkiset organisaatiot ottaisivat palvelun rohkeasti käyttöön.

http://www.vaasanetwork.fi/

Juuso Aaltonen: 044 324 8963
koulutus@vyy.fi

Yliopiston tiedote aiheesta

 

Lue lisää

15.09.2016

YTHS:n palvelut nyt myös verkossa ja mobiilissa

Tiesitkö, että YTHS:n palvelut ovat nykyään saavutettavissa myös netissä ja mobiilissa?

OmaYTHS-palvelun kautta voit tarkistaa, peruuttaa ja siirtää vastaanottoaikojasi. Voit myös varata verkossa vastaanottoajan, jos kyseiseen vaivaan tai sairauteen on jo tehty hoidontarpeen arviointi. Palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

http://www.yths.fi/omayths

Lue lisää

15.09.2016

Nyytin elämäntaitokurssi verkossa

Tänä syksynä järjestetään Elämäntaitokurssi verkossa. Ryhmä järjestetään yhdessä YTHS:n kanssa ja se on tarkoitettu kaikille 18–35-vuotiaille opiskelijoille. Ryhmä on maksuton ja se toteutetaan Tukinet-sivustolla 10.10.–2.12.

Ilmoittautuminen ryhmään on alkanut ja jatkuu 25.9.2016 saakka. Ryhmään valituille ilmoitetaan sähköpostitse.

Lisätietoja ryhmästä ja ilmoittautumisesta nettisivuillamme:

https://www.nyyti.fi/nyyti-ry/ajankohtaista/hae-mukaan-elamantaitokurssille-verkossa/

Informoikaa opiskelijoita ryhmästä mm. jakamalla sitä koskevia postauksia somekanavistamme, kiitos!

Lue lisää

15.09.2016

Tule mukaan Potkua opintoihin-ryhmään

Potkua opintoihin!

Onko motivaatio hukassa? Ovatko opinnot jumissa? Takkuaako kandin, gradun tai diplomityön kirjoittaminen?

Tule mukaan Potkua opintoihin-ryhmään ja tartu taas kiinni opintoihin ja/tai tule kehittämään opiskelutaitoasi ja motivaatiota!
Ryhmä tapaa 2 kertaa. Teemoina mm: opiskelustrategiat ja -tekniikat, saamattomuus, motivaatio, ajanhallinta, itsenäinen työskentely ja itsesäätely.

Ryhmä tapaa kaksi kertaa, maanantaina 19.9 12:00 ja maanantaina 3.10 klo 12:00. Ilmoittauduttua saat lisäinfoa.
Ryhmää vetää opintopsykologi Harriet Huhtamäki. Ota yhteyttä jos olet epävarma onko tämä sinulle sopiva ryhmä.

Ilmoittaudu 16.9 mennessä osoitteeseen harriet.huhtamaki(at)uva.fi

Lue lisää

14.09.2016

VYY hakee opiskelijaedustajia opintotukilautakuntaan

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta julistaa haettavaksi seuraavat hallinnon opiskelijaedustajien paikat:

OPINTOTUKILAUTAKUNTA
3 JÄSENTÄ JA 3 VARAJÄSENTÄ 

kaudelle 1.8.2016–31.7.2018

 

Jokaisessa korkeakoulussa on opintotukilautakunta. Lautakunta on luottamuselin, joka koostuu puoliksi korkeakoulun opettajista tai muista virkamiehistä sekä korkeakoulun opiskelijoista. Sen tehtävänä on seurata opintojen etenemistä, arvioida oikeus tukiajan pidennykseen, määritellä kesäopintojen riittävä laajuus ja antaa Kelalle näitä koskevia lausuntoja.

Opintotukilautakunnan opiskelijajäsenten kausi on kaksivuotinen. Ylioppilaskunta toivoo hakijoita kaikkien tiedekuntien opiskelijoista ja kaikista koulutusohjelmista. Valinnan tekee ylioppilaskunnan edustajisto.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin tulee toimittaa ylioppilaskuntaan keskiviikkoon 28.9.2016 mennessä joko sähköpostitse kirjaamo@vyy.fi tai postiosoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
edunvalvontasihteeri Oskari Mäkelä
Yliopistonranta 5
65200 VAASA

Lisätietoja:
Edunvalvontasihteeri Oskari Mäkelä, 044 324 8961, edunvalvontasihteeri@vyy.fi

Lue lisää

12.09.2016

Palvelutoimisto palvelee 13.9. järjestömessuilla Fabriikin aulassa / VYY office Sept 13th at the Organizational Fair @Fabriikki lobby

FI EN

VYY:n koko toimisto on mukana huomisilla järjestömessuilla Fabriikin aulassa! Palvelutoimisto muuttaa messujen ajaksi luokkaan F141. Jos opiskelijakortistasi puuttuu vielä lukuvuositarra, tämä on erinomainen tilaisuus hankkia se!

The VYY office joins the Organizational Fair tomorrow in the Fabriikki lobby! The service office moves to classroom F141 for the duration of the Fair. If your student card is still missing the academic year sticker, this is an excellent opportunity to get one!

 

VYY_facebook_jarjestomessut

Lue lisää

07.09.2016

Liikuntatutoreiden kiipeilykokeilu pe 23.9. / Climbing adventure with sports tutors Fri Sept 23rd!

(In English below)

 

Vaskiluotoon on avattu Adventure Park! (http://www.zipadventurepark.fi/)

VYY:n liikuntatutorit lähtevät testaamaan uutta seikkailupuistoa perjantaina 23.9. Tule mukaan ottamaan metsästä mittaa! Kokoontuminen on torilla Hesburgerin vieressä klo 16.30, josta siirrymme Vaskiluotoon pyörillä ja kävellen. Olethan ajoissa! Jos aiot kuitenkin mennä suoraan puistoon, ilmoita siitä etukäteen, niin emme ihmettele turhaan puuttuvia. Kiipeilyaikaa on 3 tuntia eli 17.00 – 20.00. Osallistuminen maksaa 20 euroa, ja maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä.

Aiempaa kokemusta ei vaadita, ja turvavarusteet saadaan puistossa ohjauksen kera. Jotta kiipeilystä saisi kaiken irti, pukeutumiskoodi on lenkkarit, urheiluvaatteet ja HANSKAT.

Tapahtumassa on säävaraus eli jos sataa rankasti, jäädään kotiin sohvalle.

Lajikokeilu on avoin kaikille Vaasan yliopiston opiskelijoille vuosikurssiin tai tiedekuntaan katsomatta.

Huom. tapahtumaan on rajallinen määrä paikkoja, 13 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuvat mukaan! Jos halukkaita tuntuu olevan paljon enemmän, voimme yrittää järjestää lisää paikkoja. Ilmoittautumiset 19.9 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: susielyde@gmail.com
————————-
MITÄ: Seikkailupuisto Zip Adventure Park
MISSÄ: Vaskiluoto
MILLOIN: 23.9. kello 17.00 – 20.00
MITÄ MAKSAA: 20 euroa käteisellä

ILMOITTAUTUMINEN: 19.9 mennessä

————————-

There’s a new Adventure Park in Vaskiluoto! (http://www.zipadventurepark.fi/)

The sport tutors of VYY are going to test this adventure park on Friday, September 23th. Come join us in challenging the woods! We’ll meet up at market square, next to Hesburger, at 16.30, from where we’ll bike and walk to the park. Be in time! If you’re planning to go straight to the park, let us know ahead, so we won’t be waiting for missing people for nothing. There’s time to climb for three hours, that is from 17.00 to 20.00. Participating costs 20 euros and it will be paid in cash at the spot.

You don’t need any former experience, and the safety equipment will be provided by the park along with instructions. To make the day best possible, the dress code is sneakers, comfortable sport clothes and GLOVES.

This event is weather permitting, so if it’s heavy rain the plan will be the couch at home instead.

All students at Vaasa University are welcome to participate, regardless of the year or faculty.

Please note that there is a limited number of spots for this event, 13 first to register are in! If there’s a greater interest, we can try to increase the number. Registration by 19.9 via email: susielyde@gmail.com
————————-
WHAT: Zip Adventure Park
WHERE: Vaskiluoto
WHEN: 23.9. at 17.00 – 20.00
WHAT DOES IT COST: 20 euros in cash

REGISTRATION DEADLINE: 19.9

Lue lisää

07.09.2016

Language Buddy course 2016 – Kielikaverikurssi 2016 – Språkkomppiskursen 2016

EN-FI-SV

This activity is organized in cooperation with the Language Centre at the University of Vaasa and Student Union of the University of Vaasa. The name of the course is Language Buddy – Kielikaveri – Språkkompis (KKIE.5000).

The basic idea behind language buddies is that you get to learn a language and another culture, but you also get to teach one.

If you want to try to find a language buddy through us, fill out this form telling which language you would be interested in learning, and which language you would be able to teach.

Sign up by filling this form, no other registration is needed. Last day to sign up is the 14th of September 2016.

The language buddy activity in the autumn term 2016 begins in week 38 and ends in week 48 and there are two mandatory meetings.

More information about the activity: http://vyy.fi/wp-content/uploads/Language-buddy-Autumn-2016.pdf

In case you have questions about the activity, please send an email to VYY’s secretary of student’s interest edunvalvontasihteeri@vyy.fi

________________

VYY järjestää kielikaveri-toimintaa yhdessä Vaasan yliopiston Kielipalvelut-yksikön kanssa auttaakseen vaasalaisia opiskelijoita oppimaan haluamiaan kieliä. Kielikaveritoiminnan perusajatuksena on toisen kielen oppiminen ja kulttuuriin tutustuminen sekä oman kielen ja kulttuurin opettaminen. Kurssin nimi on Kielikaveri – Language Buddy – Språkkompis (KKIE.5000).

Jos haluat kielikaverin VYY:n kautta, toimi seuraavasti: täytä tämä lomake, jossa kerrot mitä kieltä/kieliä haluaisit oppia/treenata ja mitä kieltä voisit itse opettaa. Sinun tulisi osata opettamaasi kieltä kuin äidinkieltäsi, mutta sinulla ei tarvitse olla kielenopettajan pätevyyttä tai pedagogista osaamista. Näiden tietojen avulla yritämme löytää sinulle sopivan kielikaverin.

Rekisteröityminen kurssille tapahtuu tämän lomakkeen kautta, sinun ei tarvitse ilmoittautua kurssille WebOodin kautta. Rekisteröityminen päättyy 14.9.2016.

Kevään 2016 kielikaveritoiminta alkaa viikolla 38 ja loppuu viikolla 48. Kurssiin kuuluu kaksi yhteistä pakollista tapaamista koko ryhmän ja kieltenopettajan kanssa.

Täältä löydät lisätietoa kurssista: http://vyy.fi/wp-content/uploads/Kielikaveri-Syksy-2016.pdf

Jos sinulla herää jotain kysymyksiä, voit lähettää ne VYY:n edunvalvontasihteerille osoitteeseen edunvalvontasihteeri@vyy.fi

________________

Vasa Universitets Studentkåren ordnar språkkompisverksamhet i samarbete med Enheten för språktjänst vid Vasa universitet och erbjuder en kurs som heter Language Buddy – Kielikaveri – Språkkompis (KKIE.5000).

Vi vill hjälpa dig som studerar i Vasa att lära dig det språk som du önskar. Målet med språkkompisverksamheten är att du lär dig språk och att du får stifta bekantskap med den kultur som språket omges av. Om du vill bli språkkompis, fyll i ansökan och ange vilket språk du skulle vilja lära dig eller förbättra dig i. Berätta också vilket språk du själv skulle kunna lära ut.

När du anmäler dig räcker det att du fyller i den här e-blanketten.

Obs! Studeranden från Åbo Akademi och Hanken behöver ett JOO-avtal som kan från hos ert eget universitet.

Kurs innehåller två gemensamma obligatoriska möten med hela gruppen och den involverade språkläraren. Sista dagen att registrera är 14.9.2016

Mera information från här: http://vyy.fi/wp-content/uploads/Språkkompis-Höst-2016.pdf

Om du vill fråga någonting skicka e-post till Studentkårens intressebevakningssekreterare: edunvalvontasihteeri@vyy.fi.

Lue lisää

06.09.2016

Lukuvuositarrojen jako / Academic year stickers

Lukuvuositarroja saa VYY:n palvelutoimistolta ti-to klo 10-14 ja pe 10-13. Lukuvuositarra kiinnitetään aina opiskelijakorttiin ja tarran voi noutaa henkilökohtaisesti tai valtuuttamalla toisen henkilön valtakirjalla. Palvelutoimiston lisäksi tarroja voi noutaa erillisistä jakotilaisuuksista:

to 8.9. klo 13-14 Tervahovin pääsisäänkäynnin aula
pe 9.9. klo 11-12 Tervahovin pääsisäänkäynnin aula
ti 13.9. klo 10-15 Fabriikki, järjestömessut, (F141)

Mikäli et voi noutaa tarraa paikan päältä, tarjoamme muita keinoja tarran saantiin. Niistä voit lukea lisää sivuiltamme. Tänä syksynä Frank tarjoaa opiskelijoille myös mahdollisuuden ladata Frank Appin, joka toimii digitaalisena opiskelijakorttina.

 

You can get your academic year sticker to your student card from VYY’s service office Tue-Thurs 10-14 and Fri 10-13. The sticker is put directly to the card and you can pick it up yourself or validate someone with a letter of attorney. You can also get the sticker from these separate occacions:

Thurs 8.9. 13-14 Tervahovi-building, main entrance lobby
Fri 9.9. 11-12 Tervahovi-building, main entrance lobby
Tue 13.9. Fabriikki-building, organizational affair, class F141

Lue lisää

05.09.2016

Hallituksen puheenjohtajan puhe lukuvuoden avajaisissa 5.9.2016

Lukuvuoden avajaiset 5.9.2016

 

Arvon rehtori, juhlapuhuja ja muu yliopistoyhteisö,

Kesäni parhaita hetkiä oli, kun muutama viikko sitten sain palata takaisin rakkaaseen Vaasaan ja omaan työhuoneeseeni ylioppilastalo Domus Bothnicalle. Tuntuu hyvältä olla kotona. Kotona, sillä Vaasa, Vaasan yliopisto ja yhteisö, jota osa täällä olen, on vuosien varrella rakentunut kodiksi.

Vaikka tuntuu mahtavalta olla takaisin, olisi väärin väittää, että kevään ja kesän tapahtumien jälkeen uuden lukuvuoden aloittaminen tuntuu helpolta. Viimeiset kuukaudet jäävät opiskelijoiden mieleen keväänä ja kesänä jolloin opiskelijoiden arkea ja tulevaisuutta ravisteltiin isoin muutoksin niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin. Lähestulkoon kaikkiin opiskelijoiden tukimuotoihin on tehty muutoksia ja tämän lisäksi myös opintoajat ovat kiristyneet. Tiukennukset tarkoittavat sitä, että tulevaisuudessa opintojen neuvonta- ja tukipalveluilta tullaan vaatimaan aiempaa enemmän. Me opiskelijat haluamme varmistaa, että laadukkaat ja kaikille saatavilla olevat hyvinvointi- ja tukipalvelut otetaan sydämen asiaksi suunnittelutyötä tehtäessä. Ylioppilaskunta on yhteistyössä yliopiston ja ylioppilaiden terveyhdenhuoltosäätiön kanssa suunnitellut kampuksellemme opiskelija- ja työhyvinvointia parantavan kampanjan istumisen vähentämiseksi ja taukojen lisäämiseksi. Toivommekin, että jokainen lähtee tähän avoimin mielin mukaan.

Näiden palvelujen lisäksi yliopiston tulee taholtaan edistää opiskelijaliikuntaa, joka tiedetysti on Vaasassa valtakunnalliseen tasoon verrattuna huonolla tasolla. Tiedämme, että yliopisto on läpivienyt organisaatiomuutoksen ja osa palveluista varmasti hakevat vielä paikkaansa. Pyydämmekin pohtimaan, onko yliopistoliikunta tilapalvelujen asia vai voisiko opiskelijoille näin tärkeä asia saada organisaatiosta oman tekijänsä?

Keväällä todistimme myös, kuinka suomalainen kaikille maksuton koulutus romutettiin. Korkeakoulu toisensa jälkeen julkaisi tulevat lukuvuosimaksut kansainvälisille opiskelijoille, näin myös meillä Vaasassa. Vaasan yliopiston yksi ylpeyden aihe on vahva kansainvälisyys, joten yhteistyössä koko yliopistoyhteisön ja kaupungin kanssa meidän tulee kehittää paketti, jonka ansiosta Vaasa ja Vaasan yliopisto eivät menetä kansainvälisyyttään, vaikka opinnot muuttuvatkin maksullisiksi.

Täällä Vaasassa saimme kevään aikana yllättyä uudenlaisista yhteistyökuvioista ammattikorkeakoulun kanssa ja niiden älyttömiltä tuntuvista aikatauluista. Kuuden korkeakouluyksikön kaupunkina Vaasassa on hyvät mahdollisuudet kokeilla ja toteuttaa tämän kaltaisia projekteja. Tämän tulee kuitenkin tarjota selkeä hyöty opiskelijoillemme. Seuraammekin siis suurella mielenkiinnolla, kuinka yhteistyö tässä syksyn aikana lähtee sujumaan ja minkälaisen vastaanoton se opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa saa.

Useimmat meistä yllättyivät kesällä julkitulleesta aiesopimuksesta tutkintoon johtavan kieliopetuksen siirtämisestä Jyväskylän yliopistoon. Uskon, että tämä on aihe johon jokaisella täällä istuvalla on jonkinlainen mielipide. Tiedämme varmasti ainoastaan sen, että olemme kaikki tällä hetkellä uudenlaisen tilanteen edessä. Yliopistoilta vaaditaan vahvaa profiloitumista ja poisvalintoja, jonka takia joudutaan tekemään kipeitä päätöksiä tietämättä niiden todellisia ja lopullisia vaikutuksia. Voimme spekuloida asiaa vaikka koko lukuvuoden, mutta se ei tilannetta tule muuttamaan eikä tee meistä viisaampia sen suhteen, mikä muutoksen todellinen lopputulema tulee olemaan. Meidän tulee käyttää energiamme siihen, että varmistamme, että sopimuksen yksityiskohdat ja käytännön muutokset hoidetaan huomioimalla koko yliopistoyhteisömme etu.

Näiden muutosten ja uusien yhteistyökuvioiden myötä on loistava hetki nostaa esiin vaasalaisten korkeakoulujen yhteinen kielikeskus. Nyt jos koskaan on sellainen tilanne, jossa kielikeskukselle on aito tarve. Me opiskelijat vaadimme, että Vaasan yliopisto isoimpana yksikkönä ottaa asian alkuunpanon hoidettavakseen. Kielikeskus on ainoa tapa, jolla voimme korvata edes osan sitä, minkä muutoksen myötä yliopistolta tulemme menettämään.

Jokainen yhteisöömme kuuluva voi ainakin rivien välistä tulkita, että ilmassa on tällä hetkellä paljon epätietoisuutta, epävarmuutta, erimielisyyttä ja jopa katkeruutta. Me opiskelijat emme ole tyytyväisiä siihen, kuinka sopimuksen valmistelut on hoidettu salassa kaikilta osapuolilta joita sopimus koskettaa. Kuitenkin haluan pystyä luottamaan siihen, että tästä eteenpäin opiskelijat ja henkilökunta tullaan huomioimaan niin, että myös me voimme vaikuttaa ja tiedämme mitä tulee tapahtumaan. Olen varma siitä, että lopputulos ei ole paras mahdollinen, jos tässä vaiheessa keskitymme vain siihen mikä on hoidettu huonosti ja menetämme kykymme tehdä yhteistyötä ja kehittyä.

Uuden lukuvuoden aloitus luo meille loistavan tilaisuuden aloittaa uudella asenteella. Ehkä meidän jokaisen tulisi katsoa esimerkkiä uusista opiskelijoista, joiden olemuksesta loistaa aito kiinnostus ja innostus tulevaisuutta ja sen mahdollisuuksia kohtaan. Uudet opiskelijat ovat Vaasan yliopiston tulevaisuus ja sen vuoksi meidän tulee katsoa kriittisesti hakijamääriä sekä tämän syksyn opiskelupaikkansa vastaanottaneiden lukumääriä.  Meidän tulee yhdessä miettiä, mikä tekee Vaasan yliopistosta niin erityisen, että nuori päättää hakea juuri tänne opiskelemaan? Eikö olisi mahtavaa, jos ylpeänä voisimme todeta, että syy tähän on laadukas, monipuolinen ja edistyksellinen opetus, ainutlaatuiset mahdollisuudet poikkitieteellisyyteen sekä hyvät työllistymismahdollisuudet? Jos otamme tämän kaltaisia yhteisiä tavoitteita, voimme tehdä tuloksellista ja tehokasta yhteistyötä, jossa hyödynnämme kaikkien osaamista.

Yliopisto ja ylioppilaskunta ovat pian kulkeneet 50 vuotta yhdessä. Näiden 50 vuoden aikana kauppakorkeakoulu on kehittynyt monialaiseksi yliopistoksi. Millainen yliopisto on seuraavan 10 saatikka seuraavan 50 vuoden päästä, sitä ei tiedä kukaan. Me opiskelijat toivomme, että yliopisto pitää vahvan asemansa osana Pohjanmaata.

Toivon, että alkava lukuvuosi jää muistoihimme vuonna jolloin koko yliopistoyhteisö teki ennennäkemätöntä yhteistyötä yhteisen parhaan saavuttamiseksi. Mielestäni yhteisöllisyys joka Vaasan yliopistossa on vahva, on se mikä Vaasan yliopistosta tekee niin ainutlaatuisen, joten käytetään sitä rohkeasti eduksemme. Muistetaan arvostaa toinen toistamme, sillä jokaisella meillä on tärkeä rooli yhteistyössä, jolla rakennamme Vaasan yliopistosta Suomen parhaan yliopistoyhteisön.

Näillä sanoilla haluan toivottaa koko yliopistoyhteisölle hyvää ja antoisaa lukuvuotta 2016-2017!

Hallituksen puheenjohtaja Matilda Vähäkangas

 

Lue lisää

01.09.2016

VYY hakee hallinnon opiskelijaedustajia yliopistokollegioon ja kauppatieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta julistaa haettavaksi seuraavat hallinnon opiskelijaedustajien paikat:

VAASAN YLIOPISTON YLIOPISTOKOLLEGIO: 1 VARAJÄSEN

KAUPPATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TIEDEKUNTANEUVOSTO: 1 VARAJÄSEN

 

Varajäsenten kausi kestää 31.12.2017 saakka.

Yliopistokollegio on edustuksellinen päätöksentekoelin, joka tekee muun muassa päättää yliopiston hallituksen kokoonpanosta ja vahvistaa yliopiston tilinpäätöksen. Yliopistokollegiossa on professorikunnan, opiskelijoiden sekä muun henkilöstön edustajat.

Tiedekuntaneuvosto on edustuksellinen päätöksentekoelin, joka tekee päätökset tiedekunnan toimintaa koskevista merkittävistä ratkaisuista. Tiedekuntaneuvostossa on professorikunnan, opiskelijoiden sekä muun henkilöstön edustajat.

Valinnat tekee ylioppilaskunnan edustajisto keskiviikkona 21.9.2016.

Vapaamuotoiset hakemukset tehtäviin tulee toimittaa ylioppilaskuntaan perjantaihin 16.9.2016 mennessä joko sähköpostitse kirjaamo@vyy.fi tai postiosoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
edunvalvontasihteeri Oskari Mäkelä
Yliopistonranta 5
65200 VAASA

Lisätietoja:
Edunvalvontasihteeri Oskari Mäkelä, 044 324 8961, edunvalvontasihteeri@vyy.fi

Lue lisää