LOKAKUU

30.10.2017

Tiesithän, että #OnOkei puhua, jos jokin painaa?

Maanantaina alkaa vuotuinen ylioppilaskunnan ja yliopiston yhteinen hyvinvointiviikko, jonka teemana on henkinen hyvinvointi. Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveysongelmat ovat puhuttaneet paljon tämän vuoden aikana, kun korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus julkistettiin alkuvuodesta. Terveystutkimuksen 2016 mukaan jopa 30% vastanneista koki psyykkisiä vaikeuksia. Yleisimpiä ongelmia olivat ylirasituksen kokeminen, itsensä kokeminen onnettomaksi tai masentuneeksi, tehtäviin keskittyminen sekä valvominen huolien takia.

Kaikkien näiden vaikeuksien vuoksi yliopiston tukipalveluiden saavutettavuus korostuu. Tästä syystä ylioppilaskunta päätti tehdä #OnOkei somekampanjan, jonka tavoitteena on korostaa yliopiston piirissä olevia tukipalveluita ja muistuttaa opiskelijoita, että on okei puhua hankalista ja vaikeistakin asioista. Sen kenelle puhut, ei tarvitse olla välttämättä ammattiauttaja. Kuuntelija voi olla myös ystävä, perheenjäsen tai kumppani. Tärkeintä on muistaa puhua sinua vaivaavista asioista.

Jokaisella tukipalveluiden ammattilaisilla on vaitiolovelvollisuus. Heille voi mennä puhumaan mieltä painavista asioista. Sinulla ei tarvitse olla mielenterveysongelmaa tai psyykkisiä vaikeuksia, jotta voit puhua ulkopuoliselle ammattilaiselle. Jokaisen olisi hyvä välillä käydä koputtelemassa pääkoppaansa. Mieltä painavien asioiden kanssa ei tarvitse, eikä kannata jäädä yksin. Ajan voi varata, vaikka mitään isoa ongelmaa ei olisi. Kertakäynti saattaa selkiyttää asioita mitä olet pohtinut, mutta et vain ole saanut puettua niitä selviksi sanoiksi. Puhuminen auttaa asioiden käsittelyä ja antaa uusia perspektiivejä mitä et välttämättä ole osannut ajatella asioiden pyöriessä vain omassa mielessä.

Muista, että #OnOkei puhua mieltä painavista asioista. Tärkeintä on, että et jää asioittesi kanssa yksin.

 

Ketä yliopiston tukipalveluihin kuuluu?

  • Opintoasioissa jokaiselle opiskelijalle on määrätty oma oma-ohjaaja, joka auttaa opiskeluun liittyvissä asioissa esimerkiksi opintojen suunnitellussa. Kaikkiin opintoihin liittyvissä asioissa voi tulla juttelemaan oma-ohjaajallesi.
  • Vaasan yliopistossa on ihan oma opintopsykologi, joka on perehtynyt oppimisen, ohjauksen ja neuvonnan psykologiaan. Opintopsykologi keskittyy ohjauksessa opintojen etenemisen vaikeuksiin, kuten esimerkiksi motivaatioon, jaksamiseen ja stressiin. Opintopsykologina toimii Anna-Mari Rouru, johon voi olla yhteydessä sähköpostitse anna-mari.rouru@uva.fi tai puhelimitse 029 4498 112.
  • Häirintäyhdyshenkilönä toimii ylioppilaskunnalla edunvalvontasihteeri. Ole häneen yhteydessä, jos kohtaat mitä tahansa häirintää tai syrjintää hairintayhdyshlo@vyy.fi tai puhelimitse 044 324 8961.
  • YTHS:llä mennessä tapaat aina ensimmäiseksi terveydenhoitajat. Heille voi myös puhua mistä vain, oli kyse terveydentilastasi tai jostain mieltä askarruttavasta asiasta. He ovat tukenasi ja antavat lähetteen lääkärille tai YTHS:n omalle psykologille, jos koette sen tarpeelliseksi. YTHS:n yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.yths.fi/yhteystiedot/toimipisteet/vaasa.
  • Vaasassa toimii myös korkeakoulupastori, jolla on yliopistolla vastaanottoaika tiistaisin klo 13-15. Hänelle voi mennä juttelemaan mistä tahansa elämään liittyvistä asioista. Korkeakoulupastoriin voi olla yhteydessä asiasta kuin asiasta ja ajanvarauksesta tiina.keinanen@evl.fi tai puhelimitse 044 480 8218.
Lue lisää

27.10.2017

Edarivaalit 2017: On sinun vuorosi äänestää!

VYY:n edustajistovaalien jännittävin osio alkaa ensi viikon tiistaina 31.10. klo 8 aamulla. Silloin VYY:n nettisivujen edustajistovaalit-osiosta löytyy linkki äänestysohjelmaan ja äänestys alkaa. Vaalit toteutetaan sähköisesti ti-ke 31.10.-1.11. ja ti-ke 7.-8.11. klo 8-18. Jokainen 30.9.2017 läsnäolevaksi ilmoittautunut ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu VYY:n edustajistovaaleissa ja äänestää voi mistä päin maailmaa vain, kunhan nettiyhteys toimii ja muistaa haka-tunnuksensa.

Tiesitkö, että ylioppilaskuntien edustajistovaalien äänestysprosentti on tippunut vuosien varrella valitettavan matalaksi? Vuonna 1983 silloinen VYY:n pääsihteeri harmitteli äänestysprosenttia, joka oli vaivoin yli 50. Vuoden 2015 VYY:n edustajistovaalien äänestysprosentti oli 24. Tänä vuonna äänestäminen on helpompaa kuin koskaan ennen, eikä riipu siitä, missä äänestyspäivien aikaan on, joten haastan koko jäsenistön parantamaan äänestysprosenttia viime vaaleihin verrattuna!

VYY:n edustajistovaali-sivulta löydät paljon tietoa siitä, mistä näissä vaaleissa on kyse, kaikki ehdokkaat Ehdokaslistojen yhdistelmä 2017-tiedostosta sekä linkin vaalikoneeseen, joka voi auttaa juuri sinulle oikean ehdokkaan löytämisessä.

Kun olet tehnyt tärkeän päätöksen siitä, kuka ajaa parhaiten juuri sinun ja ylioppilaskunnan etua edustajistossa, voit siirtyä äänestysohjelmaan. Ohjelmaan kirjaudutaan omilla yliopiston haka-tunnuksilla, eli samoilla tunnuksilla, joilla kirjaudutaan esimerkiksi Moodleen. Äänestys sähköisessä ympäristössä on helppoa ja tarkat kuvalliset ohjeet löydät Ohjeet äänestysjärjestelmään -tiedostosta.

Mikäli äänestämisen jälkeen jäit vielä miettimään, menikö ääni varmasti perille, voit kirjautua ohjelmaan uudelleen, ohjelma kertoo sinulle oletko käyttänyt jo äänioikeutesi.

Kun olet käyttänyt äänioikeuttasi (ja muistuttanut myös kaveria käyttämään omaansa) voit jäädä jännittämään vaalitulosta, joka selviää 8. marraskuuta. Vaalivalvojaisia vietetään ravintola Tørst Companyssa (Hovioikeudenpuistikko 15) klo 20 alkaen. Illan aikana palkitaan aktiivisimmat edaattorit ja saadaan tietää vaalin tulokset.

Vaalijännää potien,
Kaisa Paavola
VYY:n pääsihteeri


Lue lisää

18.10.2017

Edarivaalit 2017: Mitkä asiat ja teemat ovat tärkeitä edarivaaleissa? Ryhmät kertovat.

Edustajistovaalien ehdokasasettelu on päättynyt, ja listat ehdokkaista ovat nyt julki. Tulevan kolmen viikon aikana voit tutustua ehdokkaisiin ja äänestää mielestäsi parasta mahdollista edaattorinalkua äänestyspäivinä, sillä sinä päätät, kuka päättää. Lue tästä lisää ryhmien vaalitavoitteista, ja palauta mieleen mitä vaaliliittoja edustajistoon olikaan hakemassa. Alta löytyvät ryhmät ehdokasnumeroinnin mukaan.

Ehdokaslistojen yhdistelmä 2017 PDF

2-56 Unioni

Unionin perusarvot ovat yhdenvertaisuus, yhteisöllinen poikkitieteellisyys ja rohkea kehittäminen. Olemme tavallisten opiskelijoiden tavallisella asialla: haluamme kehittää ylioppilaskuntaamme entistäkin paremmaksi. Tulevaisuuteen on katsottava rohkeasti ja ensireaktio uusiin avauksiin ei saa aina olla ’ei’. Ulkopuoliset paineet, kuten automaatiojäsenyyden ja ylipäätään koko Suomen yliopistoverkoston tulevaisuus velvoittavat meitä kehittämään toimintaamme. Se, mikä on kerran annettu, voidaan ottaa helposti pois. On meidän vastuulla oikeuttaa toimintamme olemassaolo ja osoittaa, mihin yhteistyöllä pystymme.

Ensinnäkin ylioppilaskunnan budjettia on tarkasteltava vastuullisesti. Vastaavatko tulot kuluja, jos voittoa tavoittelemattoman toiminnan seurauksena viivan alle jää jopa 100 000 euroa vuodessa? Keskustelu jäsenmaksun suuruudesta ja toiminnan laadusta on enemmän kuin oikeutettua. Ylioppilaskunnan tulisi panostaa enemmän järjestöjen tukemiseen. Erityisen perusteltua on tukea pienempiä toimijoita ja kannustaa uusia aloittavia järjestöjä.

Yliopistoyhteisömme on suurten muutosten kourissa: tiedekuntien purkaminen, uusien akateemisten koulujen perustaminen ja kampuksen tilojen kehittäminen ovat esimerkkejä menossa olevista muutoksista. Nämä muutokset ovat todella merkittäviä ja suuritöisiä kaikille osapuolille. Nykyinen hallitus on suoriutunut edunvalvonnasta pääsääntöisesti hyvin arvosanoin, mutta koko seitsenhenkinen hallitus on ollut tänä vuonna työllistetympi kuin koskaan. Helpotusta tilanteeseen ei ole näköpiirissä – päinvastoin, työn alla on myös laadukkaampien liikuntapalveluiden aloittaminen, mitä ylioppilaskunnan tulee väkevästi ajaa eteenpäin yhteistyössä yliopiston, ammattikorkeakoulun ja ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan kanssa.

On enemmän kuin perusteltua ottaa hallitukseen kahdeksas jäsen nimenomaan edunvalvontasektorille, jotta hallituksella on mahdollisuus panostaa työelämälähtöisen koulutuksen edunvalvontaan aiempaa enemmän ja vapauttaa samalla resursseja muihin tärkeisiin edunvalvonnallisiin hankkeisiin.

Toisekseen tällä hetkellä ylioppilaskuntamme liiketoiminta muihin ylioppilaskuntiin verrattuna on hyvin mitätöntä. VYY Holding Oy:n toiminta keskittyy lähinnä kiinteistöyhtiön pyörittämiseen ja käytännössä se on riippuvainen ylioppilaskunnan rahoituksesta. VYY Holding Oy:n toimintaa tulisi ehdottomasti kehittää tuottavammaksi ja monipuolisemmaksi.

Kolmanneksi ylioppilaskuntamme pitää ottaa aiempaa aktiivisempi rooli Suomen ylioppilaskuntien liitossa (SYL). Vaikka olemme pieni ylioppilaskunta noin 4 200 jäsenellämme, meillä Vaasassa tehdään resursseihin nähden tehokasta ja laadukasta edunvalvontatyötä, jonka pitäisi kuulua paremmin myös kansallisessa vaikuttamisessa. Ratkaisuna tähän ehdotamme tavoitepaperin luomista – maksamme joka vuosi huomattavan summan SYL:n jäsenmaksuja ja meillä pitää olla selkeitä päämääriä, tavoitteita ja näkemyksiä SYL:n suuntaan. Näin vaikuttamisemme on pitkäjänteisempää ja yhtenäisempää.

Haastamme kaikki edustajistoryhmät mukaan – vastakkainasettelun aika on ohi. Pienenä ylioppilaskuntana meillä ei ole varaa keskinäiseen nahisteluun ja raja-aitojen rakentamiseen. Ääni Unionille on ääni yhdenvertaisemman, poikkitieteellisemmän ja rohkeamman ylioppilaskunnan puolesta.

 

57-72 Kampusporvarit

Kampusporvarit valmiina vaaleihin!

Syksy alkoi ryhmällämme vauhdikkaasti edustajistolistarekryllä, jonka kautta saimmekin 16 aktiivista ehdokasta. Edustamme yhteisesti oikeistolaista arvomaailmaa ja haluamme tuoda järkeä edustajiston toimintaan.

Pitkä historiamme ja perinteemme edustajistotoiminnassa sekä valtakunnalliset kontaktimme ovat meille tärkeässä osassa vaikuttamistyötä. Haluamme nähdä kampuksen ja yhteisömme kehittyvän vielä paremmaksi.

Vaasan kampus on Suomen ja ehkä jopa maailman kaunein. Sellaisena me kapolaiset haluamme sen pitää ja näinollen haluaisimme että kampus otettaisiin ympärivuorokautisesti käyttöön. Olisi myös hieno nähdä kaunis piha-alueemme käytössä.

Näin vaalien alla aloitamme aktiivisen kampanjointimme ja haluamme näkyvyydellä tavoittaa kaikki opiskelijat. Haluamme saada teidän äänen kuuluviin ja toivommekin että tulette puhumaan ehdokkaillemme huolistanne!

VYY:n on keskityttävä tulevaisuudessa enemmän konkretiaan edunvalvonnassa, etenkin näin rakenneuudistuksen aikana. Pyrimme saamaan aktiivisen ja näkyvän edustajistoryhmän, joka ei pelkää linjata!

Hyvää vaalisyksyä kaikille!

 

73-85 Tuttilaiset

Tuttilaiset lähtevät seuraavaan kahteen edustajistovuoteen pienen päivityksen läpikäyneenä. Ryhmän nimi muuttuu GT:stä Tuttilaisiksi ja ehdokaslista nuorentuu luonnollisten töihin siirtymisten ja ehkä jopa hieman yllättävien valmistumisten seurauksena. Ajatusmaailma sen sijaan pysyy ennallaan.

Ei aatetta – Vaan järkeä

Tuttilaisten keihäänkärkinä tulevalla edustajistokaudella voidaan pitää sitoutumattomalle edustajistoryhmälle luonnollisesti sopivia seuraavia asioita:

  1. Tuttilaiset haluavat vaikuttaa laadukkaan opetuksen ylläpitämiseksi etenkin, kun ammattikorkeakouluyhteistyö etenee vauhdilla
  2. Opiskelijan jaksaminen tulee jatkossa olemaan myös isossa osassa, sillä etenkin teknillisessä tiedekunnassa (lue: schoolissa) opintojen aikataulutus ja yhteinen tekeminen korostuvat
  3. Tuttilaisia on määrällisesti n. 50/50, jos verrataan teekkareita ja teknillisessä tiedekunnassa (lue: schoolissa) tuotantotalouden ja tietotekniikan kauppatieteiden tutkinto-ohjelmissa opiskelevia. Tuttilaiset haluavatkin nyt tuoda aidosti esiin myös muiden kuin pelkästään teekkareiden tärkeyden oman edustajistoryhmän päätöksenteossa

Tuttilaiset tuovat siis jatkossakin omat näkemyksensä perusteltuina esille edustajistossa, ja mikäli uusi ja reipas ryhmämme oikein innostuu, niin saatetaan seuraavan kahden vuoden aikana nähdä jopa jokunen aloite.

Syksyn pimetessä alkavat taas edustajistovaalien mainonta ja äänestämään päästään tänä vuonna sähköisesti! Luulisi, että se nostaa tuttilaisten äänestysprosenttia, kun oman harjoitustyön kirjoittamisen ohella voi käydä antamassa äänensä jollekin tupsulakille tai miksei vaikkapa tulevalle teollisuusekonomille.

Tuttilaiset haluavat toivottaa kaikille jollain lailla edustajistovaaleissa mukana oleville onnea, menestystä ja suurta VYY-sydäntä, sillä edustajistossa istuessa, istuu suurten asioiden päällä. Ei muuta kuin nauhat kireälle ja tsemppiä!

PS. Muistakaa äänestää!

 

86-135 Warranttilaiset

Jälleen on se aika, kun ylioppilaskunnallemme valitaan uusi edustajisto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Me Warranttilaiset toivomme, että jokainen opiskelija opintotaustasta, saati poliittisesta vakaumuksestaan huolimatta osallistuisi vaaleihin äänestämällä. Edustamme edarissa jokaista kauppatietelijää, ja ajamme erityisesti kauppatieteilijöiden asioita, jonka vuoksi toivommekin, että oma taustajoukkomme, eli kylterit, löytäisivät vaaliuurnille.

Ylioppilaskunnan toimintaa voi aina kehittää ja nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä päättävät asioistasi ylioppilaskunnassa seuraavan kahden vuoden ajan.

Viimeisten vuosien aikana on puhuttu paljon muun muassa liikuntapalveluiden heikosta tilasta Vaasan yliopistolla, ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruudesta sekä opiskelija-alennusten määrästä Vaasassa. Nämä ovat toki tärkeitä asioita joiden edistämistä jatkamme, mutta tulevan kahden vuoden aikana haluamme nostaa keskiöön erityisesti meitä kaikkia koskettavan rakenneuudistuksen. Mielestämme erittäin tärkeätä uudistuksessa on informaation ja kommunikaation läpinäkyvyys ja opiskelijoiden osallistaminen. Meidän opiskelijoiden tulee tietää tapahtuvista muutoksista ajoissa, jotta niihin pystyttään vaikuttamaan ja varautumaan. Koemme, että yliopiston kilpailukyvyn ja maineen sekä Vaasan yliopistosta saatavan tutkinnon arvostettavuuden parantaminen on tärkeätä. Digitalisaatio tarjoaa tähän todella paljon mahdollisuuksia, joita emme vielä hyödynnä kuten monet muut yliopistot. Esimerkiksi webinaarit, sähköiset tentit sekä ympärivuotisten kurssien implementoiminen lisäisi joustavuutta jokaisen opiskelijan opintoihin.

Mikäli sinä koet edellä mainitut asiat tärkeiksi, anna äänesi numeroille 86-135.

 

136-141 Punavihreä Allianssi

Punavihreä Allianssi tekee paluun edustajistovaaleihin yhden kauden poissaolon jälkeen! Meitä yhdistää ennen kaikkea halu tuoda ekologisuus, ihmisten hyvinvointi ja tasa-arvo osaksi päätöksentekoa. Uskomme pienilläkin teoilla olevan merkitystä, ja siksi haluamme ottaa nämä arvot kaikessa huomioon. Olemme toistaiseksi pieni, mutta pippurinen ryhmä ja toivomme tukeasi näissä vaaleissa, jos koet jakavasi arvomme. Haluamme kiinnittää huomiota tulevalla kaudella opiskelijoiden heikentyneeseen toimeentuloon. VYY:n on omalta osaltaan kamppailtava tehtyjä leikkauksia vastaan.

Myös liikuntapalvelumme vaativat huomiota, ja vaikka työtä on jo tehty, paljon painostamista esimerkiksi Vaasan kaupungin suuntaan on vielä tehtävissä, ja tähän työhön Punavihreä Allianssi sitoutuu. Meidän tulee myös aktiivisesti edistää yliopistomme ekologisuutta. Opiskelijaravintoloiden ruokahävikin vähentäminen on konkreettinen keino parantaa yliopistoamme, mutta se vaatii aktiivisuutta, jonka me tulemme tarjoamaan! Autetaan toinen toisiamme, ja annetaan kaikille tilaa olla oma itsensä. Ketään ei jätetä tässä porukassa yksin, ja toivomme samaa myös koko yliopistolta!

 

Edustajistovaalit lähestyvät ja vaalisyksyn ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelemme seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

Lue blogiteksti: Vaaliliittojen esittelyt

Lue blogiteksti: Näin lähdet ehdolle – step by step

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue lisää

09.10.2017

Edarivaalit 2017: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

VYY:n vuoden 2017 edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ensi keskiviikkona 11.10. klo 14. Tuohon kellonlyömään mennessä vaaliasiamiehet ja yksittäiset ehdokkaat palauttavat ehdokasilmoitukset allekirjoittaneelle ja listaus ehdolla olevista VYY:n jäsenistä julkaistaan seuraavan viikon maanantaina 16.10. Noista listalla olevista ihmisistä äänestetään VYY:n edustajisto kaudelle 2018-2019. Olethan Sinä mukana tuolla listalla?

Olin itse opiskellessani ehdolla kaksi kertaa edustajistovaaleissa. Mistä halu lähteä ehdolle oikein lähti? Siitä, että halusin olla mukana päättämässä kaikkia meitä VYYläisiä, Vaasan yliopiston opiskelijoita, koskettavista asioista. Kukapa ei tahtoisi sanoa sanaansa itseään koskeviin asioihin?

Jokaiselta opiskelijalla on varmasti mielipide siitä, mihin VYY:n jäsenmaksua tulisi käyttää ja millaisiin asioihin ja miten VYY:n tulisi vaikuttaa, jotta opiskelijoilla olisi hyvä opiskella, asua ja elää täällä. Sen kummempaa se ei vaadi, vain sen, että olet kiinnostunut em. asioista ja olet valmis sitoutumaan edustajiston jäsenen tehtäviin.

Edustajisto kokoustaa keskimäärin kerran kuukaudessa ilta-aikaan aikavälillä syyskuu-toukokuu, eli edaattorina toimiminen ei haittaa opintoja.  Päinvastoin; kokoustekniikan oppiminen, argumentointitaitojen kehittäminen ja esimerkiksi talousarvioiden käsitteleminen opettaa asioita, joista voi olla yllättävänkin paljon hyötyä myöhemmin. VYY myös kouluttaa uusia edaattoreita ennen kauden alkua, eli täysin kylmiltään ei tehtävään tarvitse lähteä.

VYY täyttää ensi vuonna 50 vuotta, eli puolen vuosisadan kulloisetkin ylioppilaskunnan jäsenet ovat muovanneet tätä yhteisöä esimerkiksi juuri edustajistosta käsin. Ethän jätä käyttämättä mahdollisuutta olla osa tätä opiskelijaliikkeen päätöksentekoa omana opiskeluaikanasi?

Kannustan siis juuri Sinua, VYY:n jäsen, lähtemään ehdolle!

Kaisa Paavola
VYY:n nykyinen pääsihteeri
Entinen VYY-aktiivi, edaattori ja hallituksen jäsen

 

Edustajistovaalit lähestyvät ja vaalisyksyn ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelemme seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue blogiteksti: Näin lähdet ehdolle – step by step

Lue blogiteksti: Vaaliliittojen esittelyt

Lue lisää

06.10.2017

Edarivaalit 2017: Vaaliliittojen esittelyt

Tässä edarivaalipostauksessa esittelemme kaikki edustajistovaaleissa ehdolla olevat vaaliliitot, eli tuttavallisemmin edariryhmät.  Tutustu liittoihin, ja muista: vielä ehdit keskiviikkoon 11.10. klo 14 mennessä lähteä ehdolle!

 

Punavihreä Allianssi

Me olemme Vaasan yliopiston Punavihreä Allianssi (Vaasan sosialidemokraattiset opiskelijat, Vaasan vihreät nuoret), ja vaaliliitomme on ehdolla tulevissa edustajistovaaleissa! Ryhmämme lähtee mukaan tuomaan punavihreää ajattelua myös Vaasan yliopistolle.

Haluamme VYY:n, joka valvoo rohkeasti opiskelijoiden etua ja edistää avoimuutta, kansainvälisyyttä, yhdenvertaisuutta, ekologisuutta ja hyvinvointia niin yliopistoyhteisössä kuin koko yhteiskunnassa. Meidän mielestämme lukukausimaksut eivät kuulu suomalaisiin yliopistoihin, opiskelijoiden toimeentulo on turvattava ja kaupungilta on vaadittava opiskelijoiden, yleisen hyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden entistä parempaa huomioimista. Me uskomme, että jokaisella pienelläkin teolla on merkitys kun maailmasta tehdään parempaa paikkaa!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Matias Kvist, matias.kvist@student.uva.fi

Tuttilaiset

Teknillisen tiedekunnan opiskelijoiden edustajistoryhmä Tuttilaiset on ennen tulevaa edustajistokautta tunnettu nimellä Giga ja Tutti (GT), mutta tekee tulonsa ja lutkuttamisensa tällä kertaa entistä vahvemmin jäsentensä ainejärjestötaustoja yhdistäen. Edustajistoryhmänä Tuttilaiset ajaa ylioppilaskunnan edunvalvonnassa ja yleisessä päätöksenteossa ennen kaikkea teknillisen tiedekunnan opiskelijoiden etua, mutta jo GT:n vuosilta on periytynyt tärkeä periaate edistää rationaalista, aatepohjatonta päätöksentekoa. Tästä pohjana on takavuosina sloganinkin muodossa esiintynyt iskulause ”ei aatetta, vaan järkeä”.

Mikäli haluat vastedeskin nähdä paikoin pilke molemmissakin silmäkulmissa tehtävää edunvalvontatyötä, joka ei pohjaa päätöksiään muuhun kuin silkkaan järkeen, ei ääntä näissäkään edustajistovaaleissa kannata jättää käyttämättä! Tuttilaisten riveihin mahtuu myös aina uusia motivoituneita edaattorinalkuja riippumatta siitä, oletko nähnyt yliopistoelämää vasta muutaman kuukauden, vaiko jo useamman vuoden. Tuttilaisten tärinöitä kannattaa alkaa seuraamaan jo nyt esimerkiksi Facebookin sivuilta facebook.com/gigajatutti ja facebook.com/tuttiainejarjesto!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Tuukka Toivonen, tuukka.toivonen@student.uva.fi

Unioni

Unioni on uusi poliittisesti sitoutumaton ja koulutusalasta riippumaton edustajistoryhmä, joka toimii yhteisesti Vaasan yliopiston kaikkien opiskelijoiden edunvalvojana. Ryhmä on muodostunut yliopiston rakennemuutosta seuraavan tiedekuntarakenteen purkautumisen myötä Hallinnoivat Humaanit -edustajistoryhmän pohjalta avautuen myös muiden kuin Filosofisen tiedekunnan opiskelijoille. Unioni tavoitteena on poikkitieteellisempi, tasa-arvoisempi ja yhdenvertaisempi VYY, joka huomio kaikki alat ja järjestöt suurimmasta pienimpään. Tervetuloa mukaan Unionin toimintaan!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Tapani Veija, tapani.veija@student.uva.fi

Vaasan Kampusporvarit

Kampusporvarien vuonna 1971 perustettu edustajistoryhmä on vanhimpia yliopistolla vaikuttavia edustajistoryhmiä.  Kampusporvarit koostuvat pääasiallisesti Kokoomusopiskelijoista sekä Kokoomusnuorista,  mutta myös sitoutumattomat oikeistolaisesti ajattelevat ovat tervetulleita mukaan! Kampusporvarien edustajistovaaliehdokkaaksi ryhtyminen antaa hyvää kokemusta vaalityöskentelystä, sekä tutustuttaa muihin oikeistolaisesti ajatteleviin opiskeljioihin kampuksella.

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Ville Hakanen, ville.o.hakanen@gmail.com

Warranttilaiset

On taas se aika, kun ylioppilaskunnallemme valitaan uusi edustajisto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Warranttilaiset on poliittisesti sitoutumaton kauppatieteiden opiskelijoiden edustajistoryhmä VYY:n edustajistossa. Päätehtävänämme on valvoa jokaisen kauppatiedettä opiskelevan etuja yliopistotasolla. Edustajistossa päätämme mm. jäsenmaksun suuruudesta, joka koskettaa hyvin paljolti jokaista opiskelijaamme. Olemme tällä hetkellä suurin edustajistoryhmä. Haluamme kuitenkin ajaa edustajistossa meitä kaikkia opiskelijoita edistäviä asioita ja samalla valvoa, että tämä toteutuu.

Jos kiinnostuit ja haluat päästä vaikuttamaan koko yliopistoamme koskevia asioita, suosittelen lämpimästi hakemaan ehdolle!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Niklas Hayles, niklas.hayles@gmail.com

 

Edustajistovaalit lähestyvät ja vaalisyksyn ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelemme seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue blogiteksti: Näin lähdet ehdolle – step by step

Lue blogiteksti: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

Lue lisää