MARRASKUU

01.11.2017

Edarivaalit 2017: Anna äänesi, ja vaikuta

Moni oikeasti luulee, että edustajisto päättää vain ja ainoastaan ylioppilaskuntamme budjetista, toimintasuunnitelmasta ja jäsenmaksun suuruudesta. Nämä kaikki pitävät kyllä paikkansa, mutta edustajisto päättää paljon monesta muustakin.

Ylioppilaskunnan operatiivista toimintavaltaa käyttää hallitus. Edustajisto valitsee hallituksen vuodeksi kerrallaan ja samalla ohjaa sen toimintaa ja linjoja. Juuri näihin linjoihin edustajiston tulee jatkossa ottaa vahvemmin kantaa, sillä yliopistomme tulevaisuus puhuttaa jälleen. Paikallismediassa on keskusteltu yhdestä ja vahvasta monikielisestä Vaasan yliopistosta ja jopa Vaasan ammattikorkeakoulun fuusioimisesta yliopistoomme.

Vaasan yliopisto on pieni toimija, joten sen on tehtävä kovia valintoja. Edustajiston on mietittävä siis tarkkaan, miten opetuksen tasoa ja laatua tullaan parantamaan sekä minkälaista yhteistyötä voidaan tehdä muiden korkeakoulujen kanssa. Nämä eivät ole mitään pieniä asioita, vaan juuri niitä linjoja, joilla määritellään yliopistomme tulevaisuus.

Hyvä ylioppilaskunnan jäsen, nyt on sinun aika tehdä valinta. Ääni kannattaa antaa näissä vaaleissa sellaiselle, jolla on aito kiinnostus ja halu kehittää ylioppilaskuntaa sekä myös kyseenalaistaa sen toimintaa. Aidolla kehittämisellä, keskustelulla ja tulevaisuuteen peilaamisella ylioppilaskuntaamme viedään eteenpäin. Käytä siis äänesi viisaasti.

 
Juuso Aaltonen
Hallituksen puheenjohtaja 2017

Lue lisää