MARRASKUU

30.11.2017

Maksuttoman koulutuksen päivä 30.11.

30.11. vietetään Maksuttoman koulutuksen päivää!

Maksuton koulutus on suomalaisen koulutusjärjestelmän peruskivi. Opiskelijaliike haluaa teemapäivällä kiinnittää huomion kaikkien opiskelijoiden yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin opiskella suomalaisissa korkeakouluissa.

Maksuton koulutus on ainoa tapa turvata aidosti yhdenvertaiset mahdollisuudet kouluttautumiseen. Lukukausimaksujen ja laadun paranemisen välillä ei ole osoitettu olevan minkäänlaista yhteyttä. Suomi tarvitsee ulkopuolisia osaajia, ja maksuton koulutus on heistä kilpailtaessa korvaamaton kilpailuetu.

Kampanjan aihetunnus on #maksutonkoulutus. Jaa omat ajatuksesi ja osallistu keskusteluun!

Lue ajatuksia maksuttomasta koulutuksesta täällä: www.maksutonkoulutus.fi

Lue lisää

29.11.2017

Tilinpäätöskoulutus järjestöille 14.12.

VYY järjestää tilinpäätöskoulutuksen kampuksella toimiville järjestöille to 14.12. klo 12-16 Tervahovin luokassa B203. Koulutuksen vetää Eppu Helin. Koulutus on tarkoitettu etenkin järjestöjen talousvastaaville, mutta osallistua voivat kaikki halukkaat.

Koulutuksessa käydään läpi tilinpäätöstä ja kirjanpitoa yleisesti ja tämän jälkeen voidaan paneutua yksittäisten järjestöjen tilinpäätöksiin. Kannattaa siis ottaa mukaan oman järjestön valmisteilla oleva tai edellisvuoden tilinpäätös. Voitte myös lähettää tilinpäätöksen/ kysymyksiä/ogelmia mitä erityisesti haluaisitte käydä läpi osoitteeseen: jarjestosihteeri@vyy.fi tai helin.eppu@gmail.com. Kysymykset ja järjestöjen tilinpäätökset käsitellään luottamuksellisesti.

INFO
MITÄ: Tilinpäätöskoulutus järjestöille
MILLOINTO 14.12. klo 12-16
MISSÄ: Tervahovi B203
MITÄ MAKSAA: ilmainen
MUUTA: Kannattaa laittaa jo etukäteen kysymyksiä tulemaan: helin.eppu@gmail.com tai jarjestosihteeri@vyy.fi

Lue lisää

28.11.2017

SELL Student Games 2018 18.-20.5. Tartussa

SELL Student Games 2018 tapahtuman sivusto on nyt avattu.  Kisat järjestetään 18.-20.5.2018 Tartussa, Virossa.
SELL-kisat ovat vuosittain SELL-maissa (Suomi, Eesti, Liettua, Latvia) järjestettävät tasorajattomat urheilukisat, joihin osallistuu korkeakouluopiskelijoita laajasti myös muista maista, esim. Venäjältä ja Kiinasta. Tänä vuonna lajikattaukseen kuuluu koripallo, lentopallo, salibandy, 7v7 jalkapallo, voimanosto, paini, judo, sulkapallo, pöytätennis, uinti, yleisurheilu, shakki ja suunnistus.
SELL-kisoihin ilmoittaudutaan keskitetysti. Kaikki korkeakoulun osallistujat kaikkiin lajeihin muodostavat korkeakoulun joukkueen, jonka ilmoittaa kokonaisuudessaan yksi valittu korkeakoulun yhteyshenkilö. Yhteyshenkilö onkin hyvä päättää jo tämän vuoden puolella. OLL antaa tarvittaessa lisää tietoa ja auttaa ilmoittautumisprosessissa.
Kisoihin osallistuminen maksaa Suomessa opiskelevalta 30€ / päivä + majoituksen ja matkat. Majoitukseen kisajärjestät tarjoavat lattiamajoitusta hintaan 5€ / yö.
Lisätietoja:
Lue lisää

28.11.2017

Maija Niinioja -stipendien haku on auki

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) julistaa haettavaksi Maija Niinioja -stipendit vuodelle 2018. Maija Niinioja -stipendi on ylioppilaskunnan vuosittain myöntämä huomionosoitus opinnoissaan menestyneille Vaasan yliopiston opiskelijoille.

Stipendin myöntämisen kriteerit ovat seuraavat:

  1. hakija on stipendiä hakiessaan ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi kuluvalle lukuvuodelle tai valmistumisesta on alle vuosi,
  2. hakijalle ei ole aiemmin myönnetty Maija Niinioja -stipendiä,
  3. hakijalla on suoritettuna vähintään 120 opintopistettä ja kandidaatintutkielma on tehty tai maisteriohjelmien opiskelijoilla vähintään 60 op ja pro gradu-tutkielma on tehty
  4. hakija toimittaa hakemuksen yhteydessä kaikki pyydetyt tiedot ylioppilaskuntaan. Mikäli hakemus toimitetaan sähköisesti, hakemuslomake ja – kirje sekä liitteet tulee skannata yhteen tiedostoon.

Stipendiä voivat hakea kaikki Vaasan yliopiston opiskelijat. Opintomenestyksen lisäksi stipendien jaossa katsotaan eduksi hakijan opiskeluaikanaan osoittama kansalaisaktiivisuus yliopistoyhteisössä. Lopullisen päätöksen stipendien suuruudesta ja määrästä tekee ylioppilaskunnan edustajisto.

Stipendihakemus koostuu kolmesta osasta: hakulomakkeesta, hakemuskirjeestä sekä liitteistä. Hakulomakkeita on saatavilla mm. ylioppilaskunnan palvelutoimistolla tai sen voi pyytää sähköpostitse ylioppilaskunnan pääsihteeriltä. Tarvittavat liitteet on lueteltu hakulomakkeessa. Hakemuskirjeessä hakijan on perusteltava, miksi juuri hänelle tulisi myöntää Maija Niinioja -stipendi. Hakemuskirjeen muoto on vapaa, mutta pituudeltaan sen ei tule ylittää yli kahta A4-sivua.

Hakemukset on toimitettava ylioppilaskunnan pääsihteerille viimeistään perjantaihin 15.12.2017 klo 14 mennessä. Myöhässä saapuvia hakemuksia ei huomioida. Hakemukset voi toimittaa ylioppilastalolle suoraan, sähköpostitse paasihteeri@vyy.fi yhtenä skannattuna tiedostona tai postitse: Vaasan yliopiston ylioppilaskunta, pääsihteeri, Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa.

Lisätietoja stipendistä ja sen hakemisesta antaa ylioppilaskunnan pääsihteeri Kaisa Paavola, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964.

Vaasassa 28.11.2017

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

Juuso Aaltonen                                                                                    Kaisa Paavola
hallituksen puheenjohtaja                                                                 pääsihteeri

Lue lisää

27.11.2017

Bilekauden päättäjäiset 13.12. / VYY Pre-Christmas party Dec 13th @FontanaClub

In English below!

Nyt on aika laittaa jalalla koreasti viimeistä kertaa tälle vuotta, kun VYY:n pikkujoulut pärähtävät käyntiin keskiviikkona 13.12.! Näihin bileisiin ovat tervetulleita niin kiltit kuin ei-niin-kiltit VYY:läiset.

Ennakkolippuja myydään:
Keskiviikkona 29.11. klo 11-13 Erkin aulassa
Keskiviikkona 13.12.klo 11-13 Mathildan aulassa

Haalarimerkkejä näistä kekkereistä on jaossa Fontanan ovella! Bileissä on myös kuvaaja klo 22.30-1.30, joten muistathan ikuistaa itsesi ja kaverisi.

MITÄ: VYY: bilekauden päättäjäiset & pikkujoulut
MISSÄ: Fontana
MILLOIN: 13.12. klo 22 alkaen
MITÄ MAKSAA: 4 euroa ennakkoon/ ovelta 5
DRESSCODE: pikkumusta / X-mas / haalarit – come as you are

Facebook tapahtuma

It is again that time of the year to celebrate for the last time with VYY on 13.12 when VYY Pre-Christmas party is held at Fontana. This party you do not want to miss! It doesn’t matter if you are naughty or nice, all the students from VYY are invited to this pre-christmas party.

Pre-ticket sales:
Wednesday 29.11. at 11-13 Erkki lobby
Wednesday 13.12. at 11-13 Matilda lobby

WHAT: VYY Pre-Christmas Party
WHERE: Fontana Club
WHEN: 13.12. from 10 pm onwards
WHAT COSTS: 4 euros in advance/ 5€ at the door
DRESSCODE: LBD / Xmas / Overalls – dress as you wish

Facebook event

Lue lisää

27.11.2017

VYY:n itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12. / Independence day torchlight parade 6.12.

In English below

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän soihtukulkueen keskiviikkona 6.12.2017.

Kulkue lähtee Kasarmintorilta klo 16.45 ja saapuu Kauppatorille klo 17.00. Torilla esiintyvät aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Pohjan miehet sekä Wasa Sångargille, minkä lisäksi kuullaan ylioppilaiden itsenäisyyspäivän puheet suomeksi ja ruotsiksi.

VYY kutsuu järjestönsä omine lippuineen sekä jäsenensä osallistumaan kulkueeseen ja torilla järjestettävään arvokkaaseen ja perinteikkääseen tapahtumaan.  Osallistujia pyydetään saapumaan jo klo 16.30 kulkueen järjestäytymistä varten Kirkkopuistikon ja Kasarminkadun risteykseen. Osallistujia pyydetään muistamaan myös tilaisuuteen sopiva, tumma pukeutuminen sekä ylioppilaslakki.

Virallisen osuuden loputtua kaikki VYYläiset ovat tervetulleita glögille Tørst Companyyn klo 17.30 alkaen.

Tapahtuma Facebookissa

The Student Union of the University of Vaasa will organize the traditional Torchlight Parade of Independence Day on Wednesday 6th of December at 16.45.

All the members of the Student Union are welcome to join the parade and the official event which will be held in the Market Square starting from 17. All attenders are requested to arrive at 16.30 for the parade preparations at the crossroads of Kirkkopuistikko and Kasarminkatu.

Welcome!

Facebook event

 

Lue lisää

20.11.2017

Sport-Pelicans haalarimatsi ti 20.11. liput opiskelijoille 5€

Sport-Pelicans haalarimatsi ti 21.11.

Sport kohtaa tulevana tiistaina Pelicansin. Kyseessä on kauden kolmas haalaripeli, eli opiskelijat, nyt jos koskaan kannattaa kansoittaa Kuparisaari: lippu seisomakatsomoon kustantaa haalarit päällä vain vitosen! Sadalle ensimmäiselle myös haalarimerkki.

Opiskelijahintaiset seisomaliput myydään jäähallin C-sisäänkäynniltä. Sadalle ensimmäiselle Sport-aiheinen haalarimerkki.

Tapahtuma Facebookissa

Lue lisää

20.11.2017

Vaasa Game Days Vaasan yliopistolla ke-to 22.-23.11.

VGD on digitaalisiin ja analogisiin peleihin sekä pelialalla toimiviin yrityksiin keskittyvä kansainvälinen tapahtuma.

Tapahtumassa on pelattavissa konsoli- ja tietokonepelit sekä laitteet eri vuosikymmeniltä vanhoista klassikoista tuoreisiin uutuuksiin. Lisäksi esillä on arcade-kabinetteja, flippereitä, lautapelejä ja sarjakuvia. Kaikki laitteet ovat pelattavissa ilmaiseksi.

Tapahtumaan on kaikille vapaa pääsy ja se on avoinna molempina päivinä kello 12:00 – 19:00. Lisäinfoja ja tarkemmat aikataulut:  www.vaasagamedays.fi.

Tapahtuma facebookissa

 

Lue lisää

16.11.2017

Kutsu edustajiston kokoukseen 2018-2019 to 23.11.2017 ja ti 28.11.2017 klo 16:15

VYY:n edustajisto 2018-2019 kokoontuu järjestäytymiskokoukseen torstaina 23.11.2017 klo 16:15 alkaen auditorio Wolffissa. Kokouksessa päätetään mm. edustajiston järjestäytymisestä sekä hallituksen muodostajasta. Hallituksen muodostajan valinnan jälkeen kokous jää kokoustauolle ja jatkuu tiistaina 28.11.2017 klo 16:15 C209-salissa. Tiistain kokoukseen valittu hallituksen muodostaja tuo oman esityksensä VYY:n hallitukseksi 2018. Lisäksi kokous päättää VYY:n talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta.

Tarkempi asialista löytyy kutsusta.

Kokous on avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa!

Lue lisää

13.11.2017

Volume Live: Pariisin kevät la 18.11.

18.11. Pariisin Kevät @ WsArena

Ennakkoliput VYY:n jäsenille: 16€ (norm.18€) Huom.alennushintaisia lippuja rajoitettu määrä

Ovelta: 20€

Ennakkolippuja myy:

-Studio Ticket (Rewell Centerin 2 krs.) sekä netistä:                                                                                                                                                                                                       –-Prisman info-tiski

Huom” Ennakkolippujen hintoihin lisätään toim.maks

 

Lue lisää

09.11.2017

VYY:n edustajistovaalien tulokset ja paikkajako

 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) valitsi eilen 8.11. edustajistovaaleissaan ylioppilaskunnan ylimmän päättävän elimen, 30-henkisen edustajiston, kaudelle 2018–2019. Vaalien äänestysprosentti oli tänä vuonna 26,8 % (vuonna 2013 äänestysprosentti oli 22,2 % ja vuonna 2015 24,0 %). VYY:n edustajistovaalit järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähköisenä vaalina.

Edustajiston suurimpana ryhmänä jatkaa Warranttilaiset. Ryhmän paikkamäärä on 13 (vuoden 2015 vaaleissa 16). Toiseksi suurimmaksi edustajistoryhmäksi nousi uusi vaaliliitto Unioni 8 paikallaan. Kolmanneksi eniten paikkoja sai niin ikään uusi vaaliliito Tuttilaiset (5 paikkaa).

Paikkajaot:
Vaaliliitto Paikkamäärä Tulos verrattuna vuoden 2015 vaaliin
Warranttilaiset 13 (– 3 paikkaa)
Unioni (uusi) 8 (+ 8 paikkaa)
Tuttilaiset (uusi) 5 (+ 5 paikkaa)
Kampusporvarit 3 (+ 1 paikka)
Punavihreä Allianssi 1 (+ 1 paikka)
Hallinoivat Humaanit* 0 (– 6 paikkaa)
Giga ja Tutti* 0 (– 5 paikkaa)
Yhteensä 30

*) Istuvan edustajiston kaksi vaaliliittoa (Hallinnoivat Humaanit ja Giga ja Tutti) eivät asettaneet eh-
dokkaita tässä vaalissa.

Vaalien ääniharavat olivat Eino Pouttu (Tuttilaiset, 33 ääntä), Panu Hallamaa (Warranttilaiset, 30 ääntä) ja Jaber McBreen (Tuttilaiset,
27 ääntä). Edustajisto kokoontuu ensimmäistä kertaa järjestäytymiskokoukseen 23. marraskuuta 2017.

Vaalien täydelliset tulokset 

 

Lue lisää

09.11.2017

Ravintola Mathilda suljettu tänään 9.11. / Restaurant Mathilda closed today Nov 9th

Ravintola Mathilda on suljettu tänään 9.11. ylättävän sähkövian vuoksi.

Restaurant Mathilda is closed today on Nov 9th due to electrical problems.

 

 

 

Lue lisää

08.11.2017

Kutsu edustajiston kokoukseen 15/2016-2017 ke 15.11.2017 klo 16:15

VYY:n edustajisto kokoontuu seuraavaan kokoukseen keskiiviikkona 15.11.2017 klo 16:15 alkaen Fabriikin luokassa F118. Kokouksessa päätetään mm. hallinnon opiskelijaedustajista ja VYY:n jäsenmaksusta. Tarkempi asialista löytyy kutsusta.

Kokous on avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa!

 

Lue lisää

07.11.2017

Ansio- ja kunniamerkkien haku 2017

VYY:n ansio- ja kunniamerkkien haku on avattu

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) sääntömääräinen ansio- ja kunniamerkkityöryhmä on avannut VYY:n ansio- ja kunniamerkkien haun. Nyt haettavissa on I ja II luokan ansiomerkit sekä I ja II luokan kunniamerkit.

Merkkiä voi VYY:n sääntöjen mukaan hakea kuka tahansa. Merkkiä haetaan Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan toiminnassa erityisesti ansioituneelle toimijalle. Hakemuksessa käytetään työryhmän vahvistamaa lomaketta, jonka voi tulostaa linkistä, noutaa palvelutoimistolta tai pyytää sähköpostitse ylioppilaskunnan pääsihteeriltä. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti allekirjoitukset lukuunottamatta.

Jotta hakemus otetaan käsittelyyn, on siinä oltava haetun tunnustuksen edellyttämä määrä allekirjoituksia edustajiston jäseniltä. Tämä nimilista on nähtävillä palvelutoimistolla.

Ansio- ja kunniamerkkihakemukset on toimitettava ylioppilaskunnan pääsihteerille viimeistään 22.11.2017 klo 16 mennessä . Tämän jälkeen toimitettavia hakemuksia ei huomioida.

Työryhmä tekee esityksensä ylioppilaskunnan edustajistolle hakemusten perusteella, joka tekee asiassa päätöksen sääntöjen edellyttämällä tavalla. Merkit jaetaan ylioppilaskunnan vuosijuhlien yhteydessä helmikuussa.

Lisätietoja ansio- ja kunniamerkeistä ja niiden hakemisesta antaa ylioppilaskunnan pääsihteeri Kaisa Paavola, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964.

Vaasassa 7.11.2017
Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan ansio- ja kunniamerkkityöryhmän puolesta

Kaisa Paavola
pääsihteeri

Timo Saranpää
kuraattori

Lue lisää