TAMMIKUU

30.01.2018

What’s Up VYY? Opiskelijan jaksaminen 30.1. Tritonian aulassa

Sujuuko opiskelu kaamoksen keskellä? Onko yliopiston tukipalvelut riittäviä? Mikä fiilis noin muuten?

VYY:n edunvalvontasektori tempaisee yhteistyössä Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden kanssa ständin pystyyn Tritonian aulassa tiistaina 30.1. kello 11-13. Ajankohtaisena teemana on tällä kertaa opiskelijan jaksaminen, jonka saralla puhuttaa juuri nyt mm. uuden opintopsykologin rekrytointi ja opiskelijoiden liikuntapalvelut. Tule antamaan palautetta, nappaamaan mukaan kuppi kuumaa ja osallistumaan samalla arvontaan, josta voit voittaa mm. Vaasan kaupungin liikuntakortin!

Opiskelijan jaksamista edistetään myös keskiviikkona 31.1. Tritonian Nissi-auditoriossa järjestettävässä Tunnetaidot-iltapäivässä. Tule mukaan parantamaan opiskelukykyäsi ja itsetuntemustasi!

* * *
What’s Up, VYY? on ylioppilaskunnan edunvalvontavaliokunnan perustama matalan kynnyksen foorumi kaikille ylioppilaskunnan opiskelijoille. What’s Up, VYY? -nimellä järjestetään tapahtumia kampuksen eri kohtaamispaikoissa pitkin lukuvuotta. Tarkoituksena on tuoda ylioppilaskunnan toimintaa ja edunvalvontaa lähemmäksi jäsenistöä. Jokainen jäsen voi vapaasti poiketa tapahtumiin jakamaan ajatuksiaan ja mielipiteitä, joiden avulla voimme kehittää ylioppilaskuntaamme entistäkin paremmaksi ja jäsenlähtöisemmäksi.

Lue lisää

29.01.2018

Tunnetaidot-iltapäivä 31.1.2018 Tritonian Nissi-auditoriossa klo 14.00

Ne hetket ovat kaikille tuttuja: Jokin ärsyke tai tilanne nostaa vahvan tunteen pintaan. On vaikea keskittyä, tehdä päätöksiä tai saada asioita aikaan. Mitä tunteesta voisi oppia? Käsittelemättömät tunnekokemukset voivat johtaa lukkotilanteisiin, jotka haittaavat opiskelua merkittävästi. Siksi tunteiden tunnistaminen, itsetuntemus ja -luottamus ovat tärkeitä opiskelijan jaksamisen voimavaroja.

Tunnetaidot-iltapäivä on vuorovaikutuksellinen hetki, jossa paneudutaan tunteiden tunnistamiseen helppojen käytännön harjoitusten kautta. Pohdimme myös tunteiden vaikutusta vuorovaikutustilanteissa ja tunteiden merkitystä viestinnässä. Iltapäivää ohjaa perheneuvoja, terapeutti Riikka Uuksulainen Vaasan perheasian neuvottelukeskuksesta.

Tule mukaan keskiviikkona 31.1.2018 Tritonian Nissi-auditoriossa klo 14.00. Tilaisuus on ilmainen ja avoin sekä opiskelijoille että Yliopiston henkilökunnalle.

Lue lisää

25.01.2018

VYY:n toiminta-avustukset vuodelle 2018 haettavissa nyt

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on avannut haun järjestöjen toiminta-avustuksista vuodelle 2018. Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt ja yhteisöt voivat hakea tukea toimintaansa. Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että järjestöllä tai yhteisöllä on oikeasti toimintaa ja että toiminta-avustuksen myöntämiselle on tarvetta.

Toiminta-avustuksia voi hakea seuraavissa kategorioissa:

-Ainejärjestöt
-Osakunnat ja muut harrastejärjestöt

Toiminta-avustuksia haetaan sähköisellä lomakkeella. Hakemus löytyy ylioppilaskunnan sivuilta osoitteesta: http://vyy.fi/palvelut/jarjestotoiminta/avustukset/. Hakemusten lähettämisen määräaika on torstaina 15.2.2018. Myöhässä toimitettuja hakemuksia ei käsitellä.

Nyt myönnettävät avustukset kohdennetaan yleisesti järjestöjen toimintaan. Yksittäisiin tapahtumiin on milloin tahansa mahdollista hakea projektiavustusta ylioppilaskunnan hallitukselta. Projektiavustushakemukset toimitetaan ylioppilaskunnan järjestösihteerille.

Toiminta-avustusten jakamisesta päättää ylioppilaskunnan edustajisto kokouksessaan 6.3.2018.

 

Vaasassa 25.1.2018

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

 

Kim Kujala                                              Kaisa Paavola

hallituksen puheenjohtaja                   pääsihteeri

 

Lisätietoja: järjestösihteeri Teemu Lönnmark, jarjestosihteeri@vyy.fi, 044 324 8978

Lue lisää

18.01.2018

VYY:n uuden laulukirjan julkkarit 24.1.

VYY 50-juhlavuoden hengessä julkaistaan historiassaan neljäs, upouusi laulukirja: Kultakurkku!

Tuliterä joka vyyläisen laulukirja sisältää perinteisiä yliopistomaailmamme lauluja, vyyläisten suosikkikappaleita, ikivihreitä sekä vinkkejä kaikille ylioppilaskuntamme jäsenille. Tule mukaan laulamaan JENNY MALMBERG TRION tahdissa läpi makeimmat juomalaulut! Piileekö sisälläsi pieni Kake Randelin tai vaikka Kunkku Pähkinä? Nyt on mahdollisuus vetää oma suosikkisi oikean yleisön edessä yksin, kaverin tai vaikka hallituksen voimin tai tulla nauttimaan vain hyvästä meiningistä. Tarjolla juotavaa ja pientä purtavaa sekä svengaavaa meininkiä. Laulukirjoja ja myös muita VYY 50 -tuotteita myynnissä.

Huomatkaa, että tilaisuus on OPM!

Mitä: Laulukirjajulkkarit
Missä: Domus Bothnica
Milloin: ke 24.1. klo 19:30
Mitä maksaa: VYY maksaa paarleVYY… (ilmainen)

 

Lue lisää

18.01.2018

Tervetuloa YTHS:n kevään elämäntaitokurssille

Suomenkielinen ryhmä

Vaasan YTHS järjestää keväällä 2018 elämäntaitokurssin, jossa opit mm. hallitsemaan stressiä sekä tunnistamaan ja käsittelemään tunteita terveellä tavalla.  Kurssi järjestetään Vaasan YTHS:llä. Kokoonnumme yhteensä kuusi kertaa joka keskiviikko klo 13.30-15.00. Ensimmäinen kokoontuminen on 14.2. ja viimeinen 28.3. Kurssi on suomenkielinen ja maksuton. Ilmoittaudu 7.2.18 mennessä satu.kyntaja@yths.fi. Ryhmään mahtuu 10 opiskelijaa. Lisätietoja Vaasan YTHS puh. 046 710 1097. Lisätietoja kurssista täältä.

Svensk grupp

Levnadskonstkursen ordnas på Studenthälsan i Vasa våren 2018. Kursen består av 6 träffar varje måndag kl 12.30-14. Kursen hålls på svenska och är kostnadsfri. Första träffen är 12.2 och sista träffen hålls 26.3. Anmälningar senast 5.2 till tina.lagstrom@yths.fi. Tilläggsuppgifter på SHVS, telefon 046 710 1097. Mera information finns här.

Lue lisää

15.01.2018

Kutsu edustajiston kokoukseen 1/2018-2019 16.1.2018 klo 16:15

VYY:n edustajisto 2018-2019 kokoontuu tiistaina 16.1.2018 klo 16:15 alkaen auditorio Wolffissa. Kokouksessa päätetään mm.Maija Niinioja-stipendeistä.

Kokous on avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa!

Lue lisää

12.01.2018

VYY:n bilekauden avajaiset 17.1.

VYY starttaa tämän vuoden bilekauden käyntiin säkenöivällä Bling Bling –teemalla keskiviikkona 17.1. klo 22 alkaen! Saapukaa siis paikalle Fontanaan pilkettä silmäkulmassa, kimalletta hiuksissa sekä glitteriä asusteissa.

Bling Bling –teeman mukaisesti pukekaa päällenne kaikki säihkyvimmät vaatteenne sekä kiiltävimmät korunne – tai mitä ikinä koettekaan kyseisen teeman teille tarkoittavan! Ennakkoliput näihin alkuvuoden kirkkaimpiin bileisiin myydään keskiviikkona 10.1. Erkin aulassa, tiistaina 16.1. Mathildan aulassa sekä 17.1. Mathildan aulassa. Ensimmäisille paikalle saapujille on luvassa haalarimerkit, joten tulkaa varmasti ajoissa paikalle opiskelijoiden olohuoneeseen Fontanaan juhlistamaan bilekauden alkamista!

MITÄ: Bilekauden avajaiset
MISSÄ: Fontana
MILLOIN: Keskiviikkona 17.1.klo 22 ->
DRESSCODE: Bling Bling + haalarit

LIPUT: 4€ ennakkoon / 5€ ovelta
LIPUNMYYNTI: 10.1. klo 11-13 Erkin aula, 16.1. klo 11-13 Mathildan aula, 17.1. klo 11-13 Mathildan aula

Lue lisää

11.01.2018

Vaasan yliopiston opintopsykologi on irtisanoutunut

Opintopsykologi Anna-Mari Rouru on irtisanoutunut tehtävästään Vaasan yliopistossa. Rouru hoitaa vielä kaikki jo sovitut opiskelijatapaamiset, mutta uusia opiskelijatapaamisia hänen kanssaan ei enää voida sopia.

Uuden opintopsykologin rekrytointi on aloitettu. Vaasan yliopiston opiskelijoita ohjataan toistaiseksi ottamaan yhteyttä omaohjaajaansa tilanteissa, joissa tarvitaan opintopsykologin palveluita. Tutkintokohtaiset omaohjaajat löytyvät yliopiston nettisivuilta.

Lue lisää

10.01.2018

Nyytin chatit alkavat taas

Opiskelijoiden mielenterveyttä edistävä valtakunnallinen ja yleishyödyllinen yhdistys Nyyti ry järjestää chatteja, joissa keskustellaan porukalla erilaisista opiskelijoiden arkea ja elämää koskettavista aiheista. Chatteja järjestetään joka toinen torstai klo 18 – 20.00, ja niihin pääsee liittymään täältä.

KEVÄÄN 2018 CHATIT:

  • 25.1. Aihe vapaa:). Kevään ekassa chatissa ei ole mitään tiettyä teemaa, vaan voidaan jutella ihan mistä vain maan ja taivaan väliltä.
  • 8.2. Miten helpottaa opiskelustressiä? Jutellaan stressistä ja erilaisista rentoutumiskeinoista.
  • 22.2. Elämää sinkkuna. Keskustelua sinkkuudesta, sen iloista ja suruista, deittailusta ja muustakin sinkkuuteen liittyvästä.
  • 8.3. Taitoja ajanhallintaan: miten vähentää kiirettä, kun aika ei riitä mihinkään tai kun vitkuttelusta on tullut tapa.
  • 22.3. Aihe vapaa:).
Lue lisää

09.01.2018

VYY hakee tutorkoordinaattoria

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee osa-aikaista

TUTORKOORDINAATTORIA

määräaikaiseen työsuhteeseen

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee tutorkoordinaattoria vastaamaan uusien suomenkielisten opiskelijoiden tutoroinnista.

Tutorkoordinaattori vastaa tutorkouluttajien ja tutoreiden rekrytointi prosesseista ja hoitaa tutoreiden kouluttamisen yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Tutorkoordinaattorin tehtävänä on organisoida uusien opiskelijoiden vastaanottoon liittyvä perehdytys sekä vastata vapaa-ajan ohjelman järjestämisestä tutoreiden kanssa. Tutorkoordinaattori osallistuu myös ylioppilaskunnan tiedotuksen järjestämiseen.

Tutorkoordinaattorilta edellytetään oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja organisointikykyä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Tutorkoordinaattorilta odotetaan myös yliopisto-opintoja, yliopistomaailman ja ylioppilaskunnan toiminnan tuntemusta sekä hyvää suomen ja englannin kielen niin suullista kuin kirjallista taitoa.

Tutorkoordinaattorin työsuhde alkaa maaliskuussa tai sopimuksen mukaan. Toimi on osa-aikainen projektityöntekijän toimi ja viikoittainen työaika on noin 16 tuntia. Työaika jakautuu kevään koulutusjaksolle ja syksyn toteutusjaksolle, yhteensä noin 5-6 kuukaudelle. Tutorkoordinaattorin palkkauksessa noudatetaan Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaryhmää III työajan suhteessa. Työnajan jakautumisesta ja määräaikaisuuden kestosta sovitaan tarkemmin työsopimuksessa.

Toimita hakemuksesi ja ansioluettelosi perjantaihin 26.1.2018 mennessä osoitteella:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta / pääsihteeri

Yliopistonranta 5

65200 VAASA

tai sähköisesti osoitteella: paasihteeri@vyy.fi

Päätöksen valinnasta tekee ylioppilaskunnan hallitus.

 

Lisätietoja:

pääsihteeri Kaisa Paavola, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964

Lue lisää

03.01.2018

Language Buddy course spring 2018 – Kielikaverikurssi kevät 2018 – Språkkomppiskursen vår 2018

EN – FI – SV

Want to improve your Finnish skills or learn Swedish? Or would you like to learn about some other language and culture? Then get yourself a language buddy! This activity is organized in cooperation with the Language Centre at the University of Vaasa and Student Union of the University of Vaasa. The name of the course is Language Buddy – Kielikaveri – Språkkompis (KKIE.5000).

The basic idea behind language buddies is that you get to learn a language and another culture, but you also get to teach one.

If you want to try to find a language buddy through us, fill out this form telling which language you would be interested in learning, and which language you would be able to teach.

Sign up by filling this form, no other registration is needed. The last day to sign up is the 17th of January 2018.

The language buddy activity in the spring term 2018 begins in week 4 and ends in week 13 and there are two mandatory meetings.

More information about the activity is available here.

In case you have questions about the activity, please send an email to VYY’s secretary of student’s interest edunvalvontasihteeri@vyy.fi

________________

VYY järjestää kielikaveri-toimintaa yhdessä Vaasan yliopiston Kielipalvelut-yksikön kanssa auttaakseen vaasalaisia opiskelijoita oppimaan haluamiaan kieliä. Kielikaveritoiminnan perusajatuksena on toisen kielen oppiminen ja kulttuuriin tutustuminen sekä oman kielen ja kulttuurin opettaminen. Kurssin nimi on Kielikaveri – Language Buddy – Språkkompis (KKIE.5000).

Jos haluat kielikaverin VYY:n kautta, toimi seuraavasti: täytä ilmoittautumislomake, jossa kerrot mitä kieltä/kieliä haluaisit oppia/treenata ja mitä kieltä voisit itse opettaa. Sinun tulisi osata opettamaasi kieltä kuin äidinkieltäsi, mutta sinulla ei tarvitse olla kielenopettajan pätevyyttä tai pedagogista osaamista. Näiden tietojen avulla yritämme löytää sinulle sopivan kielikaverin.

Rekisteröityminen kurssille tapahtuu ainoastaan yllä olevan lomakkeen kautta. Sinun ei tarvitse ilmoittautua kurssille WebOodin kautta. Rekisteröityminen päättyy 17.1.2018.

Kevään 2018 kielikaveritoiminta alkaa viikolla 4 ja loppuu viikolla 13. Kurssiin kuuluu kaksi yhteistä pakollista tapaamista koko ryhmän ja kieltenopettajan kanssa.

Lisätietoa kurssista saat täältä.

Jos sinulla herää jotain kysymyksiä, voit lähettää ne VYY:n edunvalvontasihteerille osoitteeseen edunvalvontasihteeri@vyy.fi

________________

Vasa Universitets Studentkåren ordnar språkkompisverksamhet i samarbete med Enheten för språktjänst vid Vasa universitet och erbjuder en kurs som heter Language Buddy – Kielikaveri – Språkkompis (KKIE.5000).

Vi vill hjälpa dig som studerar i Vasa att lära dig det språk som du önskar. Målet med språkkompisverksamheten är att du lär dig språk och att du får stifta bekantskap med den kultur som språket omges av. Om du vill bli språkkompis, fyll i ansökan och ange vilket språk du skulle vilja lära dig eller förbättra dig i. Berätta också vilket språk du själv skulle kunna lära ut.

När du anmäler dig räcker det att du fyller i den här e-blanketten.

Obs! Studeranden från Åbo Akademi och Hanken behöver ett JOO-avtal som kan från hos ert eget universitet.

Kurs innehåller två gemensamma obligatoriska möten med hela gruppen och den involverade språkläraren. Registrering stängs 17.1.2018.

Mera information finns här.

Om du vill fråga någonting skicka e-post till Studentkårens intressebevakningssekreterare: edunvalvontasihteeri@vyy.fi.

Lue lisää