HUHTIKUU

30.04.2018

Muutoksia VYY:n palvelutoimiston aukioloajoissa

Palvelutoimisto on suljettu vappuna 1.5., toimisto on auki normaalisti loppuviikon keskiviikosta eteenpäin.

Ensi viikosta alkaen palvelutoimisto jää kesätauolle ajalle 7.5. – 19.8.2018. Tauon ajan VYY:n sihteerit tavoittaa puhelimitse (044 324 8980), sähköpostitse (ylioppilaskunta@vyy.fi) ja Domus Bothnican toimistokäytävältä arkisin klo 9-15 (pl. lounas). Otathan yhteyttä etukäteen varmistaaksesi, että sihteeristöä on paikalla kun saavut toimistolle.

HUOM! Toimiston henkilökunta on poissa toimistolta to-pe 10. – 11.5.2018.

Hyvää vappua ja aurinkoista kesän odotusta!

 

Lue lisää

24.04.2018

Teekkareiden vappuradio – Radio Wapina on jälleen eetterissä!

Radio Wapina on Vaasassa toimiva wappuradio, jonka toiminnasta vastaavat Vaasan yliopiston opiskelijat. Radio järjestetään nyt viidettä kertaa ja studio sijaitsee kauniilla kampusalueella. Radion toiminta alkaa 20.4. ja kestää aina Vaasan vapun verran eli 30.4. asti. Kaupalliset kanavat kalpenevat varsin juontajakavalkadin edessä, sillä juontajien lukumäärä on lähempänä sataa kuin nollaa. Etukäteen on myös helppo luvata, että ohjelmat ja aiheet vaihtelevat rajusti sekä tasoltaan että toteutukseltaan. – Kuuntele jos uskallat.

Kuuntelijoilla onkin aina ollut iso rooli Radio Wapinan lähetyksissä: nettisivuilta löytyvä Shoutbox on luonnollisestikin auki 24/7 ja juontajien lempitouhua musiikin soittamisen lisäksi onkin lukea kuulijoiden mielipiteitä lähetyksestä.

Livelähetyksiä tehdään 20.4. ja 30.4. välisenä aikana keskimäärin 10 tuntia päivää kohden. Livelähetysten välissä on kuunneltavissa aikaisempien päivien uusinnat. Virallinen hash on luonnollisesti #radiowapina ja kuuntelemaan pääset osoitteessa: Wapina.fi – Epäillyttävän hyvää kuunneltavaa”

Lue lisää

18.04.2018

VYY:n Wappukuvakisa instagramissa

VYY:n vappukuvakisa on taas täällä! Kilpailuaika on 15.4.-30.4.2018.

Voit osallistua kilpailuun postaamalla Instagramiin Party like it’s 1968! -teemaisen vappukuvan. Kuvan yhteydessä tulee käyttää tunnistetta #MegaWappu18.  Kilpailuun osallistujan instagram-tili tulee olla julkinen. Kisan voittajat valitaan 1.5. ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisestai Instagramin välityksellä.

Kilpailun säännöt

Lue lisää

16.04.2018

VYY hakee projektityöntekijöitä

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallitus on tänään avannut haut kolmen eri projektin projektityöntekijöiden paikkoihin: Contact-rekrymessut tammikuussa, vuosijuhlat helmikuussa ja Boom City Appro maaliskuussa 2019. Haku paikkoihin päättyy sunnuntaina 6.5.2018. Hakemukset tulee toimittaa sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi.

Lisätietoja antaa pääsihteeri Kaisa Paavola, paasihteeri@vyy.fi, 044 324 8964.

Hakuilmoitukset:

Contact-rekrymessut

Vuosijuhlat

Boom City Appro

Lue lisää

11.04.2018

KANNANOTTO: Pelisäännöillä yhdenvertaisempi yliopistoyhteisö

Yhdenvertaisuuskysymykset ovat nousseet viime aikoina ajankohtaisiksi ja näkyvät konkreettisesti opiskelijoiden arjessa. #MeToo-kampanja on rohkaissut häirintää kokeneita opiskelijoita hyödyntämään ylioppilaskuntiensa häirintäyhdyshenkilöiden palveluita jonoiksi asti ja muun muassa opiskelijoiden sitsikulttuuri roisine lauluineen on saavuttanut opiskelijajulkaisujen lisäksi kansallisen median huomion.

Häirinnästä, syrjinnästä, kiusaamisesta, rasismista, epätasa-arvosta ja muista yhdenvertaisuusasioista ollaan entistä tietoisempia ja niitä koskevat tabut heikkenevät keskustelukulttuurin muuttuessa avoimemmaksi.

Opiskelijajärjestöjen on aiheellista viimeistään tässä vaiheessa määrittää omat arvonsa ja ilmaista kantansa yhdenvertaisuusasioissa. Vaasan yliopiston ylioppilaskunta ei hyväksy toiminnassaan tai tapahtumissaan häirintää, syrjintää tai kiusaamista. Tavoitteenamme on, että kenenkään ylioppilaskunnan toimintaan tai tapahtumiin osallistuvan opiskelijan ei tarvitse pelätä joutuvansa häirityksi, syrjityksi tai kiusatuksi.

Ylioppilaskunnalle tapahtumajärjestämisen pelisäännöt

Tämän tavoitteen edistämiseksi ylioppilaskunnan hallitus hyväksyi tiistaina 10. huhtikuuta 2018 ylioppilaskunnan omat tapahtumajärjestämisen pelisäännöt, joka sisältää yhteiset säännöt ja toimintaohjeet ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja tapahtuman jälkeen. Näitä pelisääntöjä noudatetaan jatkossa kaikissa ylioppilaskunnan järjestämissä tapahtumissa.

Haluamme rohkaista myös piirissämme toimivia järjestöjä edistämään yhdenvertaisuutta omassa toiminnassaan ja tukea heitä toimintansa kehittämisessä. Siksi järjestimme osana kevään 2018 järjestökoulutuksia pelisääntöworkshopin, johon ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt kutsuttiin suunnittelemaan yhdessä hyviä tapahtumajärjestämisen käytäntöjä erityisesti yhdenvertaisuuden näkökulmasta.

Tuloksena syntyi ylioppilaskunnan tapahtumajärjestämisen pelisääntömalli, johon myös ylioppilaskunnan omat tapahtumajärjestämisen pelisäännöt perustuvat. Malli sisältää kokoelman käytännön yhdenvertaisuusasioiden huomioimiseen pureutuvia sääntöjä, sekä konkreettisia esimerkkejä, joilla säännöt voi muotoilla oman järjestön näköisiksi ja osaksi toimintaa.

Yhdenvertaisuuden edistämisen sekä häirinnän, syrjinnän ja kiusaamisen ennaltaehkäisyn keskiössä on aina järjestön oma kulttuuri, joka muodostuu pitkällä aikavälillä monien pienten konkreettisten tekojen summana.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta haastaa kaikki jäsenensä luomaan yhdessä avoimempaa yliopistokulttuuria ja edistämään yhdenvertaisuutta pienillä teoilla omassa arjessaan.

Vaasassa 10. huhtikuuta 2018

Kim Kujala
hallituksen puheenjohtaja
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

Kaisa Paavola
pääsihteeri
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta

 

Lisätiedot

Kim Kujala
hallituksen puheenjohtaja
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 443 248 965
hpj@vyy.fi

 

Kaisa Paavola
pääsihteeri
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 443 248 964
paasihteeri@vyy.fi

 

Oskari Mäkelä
edunvalvontasihteeri
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 443 248 961
edunvalvontasihteeri@vyy.fi

Lue lisää

11.04.2018

Kutsu edustajiston kokoukseen 3/2018-2019 ti 17.4.2018 klo 16:15

VYY:n edustajiston kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 17.4.2018 klo 16:15 alkaen auditorio Wolffissa. Asialistalla on mm. tilinpäätös ja VOAS:n valtuuskunnan jäsenten valinta. Asialista löytyy tästä.

Kokous on avoin kaikille ylioppilaskunnan jäsenille. Tervetuloa!

Matilda Vähäkangas
edustajiston puheenjohtaja

Lue lisää

09.04.2018

Opiskelija-alennuksia Vaasan kaupunginteatteriin Billy Elliot-musikaaliin

Opiskelija-alennuksia VYY:n jäsenille Vaasan kaupunginteatteriin!

Näytä opiskelijakortti lippuja lunastaessasi, varatessasi lippuja 040 703 7714 tai 06 325 3961, ilmoita koodi: YLIOPISTO.

TARJOUKSET:

BILLY ELLIOT –musikaalin päivänäytökset klo 12.

Hintaan 12 €/ lippu (norm. opiskelijalippu 30 €)

Esityspäivät:  18.4. / 3.5.

Lue lisää

06.04.2018

Yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusseminaari torstaina 12.4.

Tervetuloa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusseminaariin!

Vaasan yliopistossa tehdään jatkuvasti töitä, jotta ketään ei syrjittäisi ja jotta kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet toimia yliopistoyhteisössämme.  Tule tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusseminaariin kuulemaan, miten me yhdessä edistämme tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusseminaari

Aika: torstai 12.4.2018 klo 12.00 alkaen

Paikka: Nissi-auditorio, Tritonia

Kieli: Pääosin suomeksi, mutta materiaali on mahdollisuuksien mukaan saatavissa englanniksi

Ilmoittaudu viimeistään 10.4. (kahvitarjoilujen vuoksi): https://www.lyyti.in/tasaarvojayhdenvertaisuus_equality

Ohjelma

 • Klo 12.00: kahvitarjoilu
 • Klo 12.30: Tilaisuuden avaus, johtaja Auli Kinnunen
 • Vaasan yliopiston Suuri Sydän -palkinto
 • Klo 13.00: Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara: Tasa-arvon edistäminen korkeakoulumaailmassa
 • klo 13.45: Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö Vaasan yliopistossa
  • Yhdyshenkilöiden esittäytyminen                       
   • työsuojelupäällikkö/HR
   • työsuojeluvaltuutettu
   • tasa-arvovastaava
   • häirintäyhdyshenkilöt
 • Noin klo 14.30  Tilaisuus päättyy
Lue lisää

05.04.2018

Opiskelijatarjous Vepsun avauspeleihin 7.4. ja 14.4.

Kauden avaustarjous opiskelijoille LA 7.4. VPS-FC Inter ja LA 14.4. VPS-RoPs  otteluihin.

Lippu +hanajuoma 7€ tai lippu +hanajuoma x2 10€.

Lippuvoucherit myynnissä VYY:n palvelutoimistolla: ma-to 10-14 ja pe  10-13.

 

 

 

Lue lisää