Edarivaalit 2017: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

VYY:n vuoden 2017 edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyy ensi keskiviikkona 11.10. klo 14. Tuohon kellonlyömään mennessä vaaliasiamiehet ja yksittäiset ehdokkaat palauttavat ehdokasilmoitukset allekirjoittaneelle ja listaus ehdolla olevista VYY:n jäsenistä julkaistaan seuraavan viikon maanantaina 16.10. Noista listalla olevista ihmisistä äänestetään VYY:n edustajisto kaudelle 2018-2019. Olethan Sinä mukana tuolla listalla?

Olin itse opiskellessani ehdolla kaksi kertaa edustajistovaaleissa. Mistä halu lähteä ehdolle oikein lähti? Siitä, että halusin olla mukana päättämässä kaikkia meitä VYYläisiä, Vaasan yliopiston opiskelijoita, koskettavista asioista. Kukapa ei tahtoisi sanoa sanaansa itseään koskeviin asioihin?

Jokaiselta opiskelijalla on varmasti mielipide siitä, mihin VYY:n jäsenmaksua tulisi käyttää ja millaisiin asioihin ja miten VYY:n tulisi vaikuttaa, jotta opiskelijoilla olisi hyvä opiskella, asua ja elää täällä. Sen kummempaa se ei vaadi, vain sen, että olet kiinnostunut em. asioista ja olet valmis sitoutumaan edustajiston jäsenen tehtäviin.

Edustajisto kokoustaa keskimäärin kerran kuukaudessa ilta-aikaan aikavälillä syyskuu-toukokuu, eli edaattorina toimiminen ei haittaa opintoja.  Päinvastoin; kokoustekniikan oppiminen, argumentointitaitojen kehittäminen ja esimerkiksi talousarvioiden käsitteleminen opettaa asioita, joista voi olla yllättävänkin paljon hyötyä myöhemmin. VYY myös kouluttaa uusia edaattoreita ennen kauden alkua, eli täysin kylmiltään ei tehtävään tarvitse lähteä.

VYY täyttää ensi vuonna 50 vuotta, eli puolen vuosisadan kulloisetkin ylioppilaskunnan jäsenet ovat muovanneet tätä yhteisöä esimerkiksi juuri edustajistosta käsin. Ethän jätä käyttämättä mahdollisuutta olla osa tätä opiskelijaliikkeen päätöksentekoa omana opiskeluaikanasi?

Kannustan siis juuri Sinua, VYY:n jäsen, lähtemään ehdolle!

Kaisa Paavola
VYY:n nykyinen pääsihteeri
Entinen VYY-aktiivi, edaattori ja hallituksen jäsen

 

Edustajistovaalit lähestyvät ja vaalisyksyn ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelemme seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue blogiteksti: Näin lähdet ehdolle – step by step

Lue blogiteksti: Vaaliliittojen esittelyt

Takaisin