Edarivaalit 2017: Näin lähdet ehdolle - step by step

Oletko kiinnostunut yhteisistä asioista? Onko sinulla mielipiteitä siitä, mihin asioihin ylioppilaskunnan tulisi vaikuttaa? Haluatko olla päättämässä vaikkapa jäsenmaksun suuruudesta ja hallituksen valinnasta?

Edustajistovaaleissa ehdolle lähteminen on helppoa ja jokainen ylioppilaskunnan jäsen voi sen tehdä!

 1. Mene VYY:n nettisivuille: http://vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit/ Sivulle on koottu paljon tietoa edustajistovaaleista, ja kaikki vaaliasiakirjat ja ohjeistukset löytyvät myös sieltä. Sivulla on FAQ-osio, josta selviää mm. Mikä on edustajisto ja mihin asioihin siellä voi vaikuttaa
 2. Ehdolle voit lähteä yksin tai osana vaaliliittoa. Tutustu vaaliliittoihin ja ole rohkeasti yhteydessä vaaliasiamiehiin. Tällä hetkellä VYY:n tiedossa olevat vaaliasiamiehet (päivitämme listaa tarvittaessa):a.Punavihreä Allianssi: Matias Kvist, matias.kvist@student.uva.fi,
  b.Tuttilaiset: Tuukka Toivonen, tuukka.toivonen@student.uva.fi,
  c.Unioni: Tapani Veija, tapani.veija@student.uva.fi,
  d.Vaasan Kampusporvarit: Ville Hakanen, ville.o.hakanen@gmail.com,
  e.Warranttilaiset: Niklas Hayles, niklas.hayles@gmail.com.
  Huom! Mikäli haluat perustaa oman vaaliliiton, olethan välittömästi yhteydessä keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaan, Matilda Vähäkankaaseen, epj@vyy.fi.
 3. Täytä ehdokasilmoitus ja palauta se pääsihteerille viimeistään keskiviikkona 11.10.2017 klo 14 (jos lähdet ehdolle yksin) tai vaaliasiamiehelle (jos lähdet ehdolle vaaliliiton ehdokkaana).
  http://vyy.fi/wp-content/uploads/Ehdokasilmoitus-2017.pdf
 4. Ehdokaslistat julkaistaan maanantaina 16.10. klo 12 mennessä. Vaaliliitot ja ehdokkaat saavat aloittaa vaalimainonnan samana päivänä (16.10.) klo 12. Vaikka kuinka olisi kivaa päästä jo kampanjoimaan, säästäthän sloganisi ja vaali-innon tälle päivälle ja siitä eteenpäin!
 5. Ehdokaslistojen julkaisun jälkeen ehdokkaat saavat kutsun vastata vaalikoneeseen, jossa on kymmenen kansallista ja kymmenen paikallista ylioppilaskuntia koskevaa kysymystä. Vaalikoneen avulla äänestäjien on helppoa löytää itselleen paras ehdokas, joten muistathan vastata vaalikoneeseen!
 6. Muista kampanjaa tehdessäsi hyvä meininki ja reilu peli muita ehdokkaita kohtaan.
 7. VYY järjestää vaalipaneelin, jossa eri vaaliliitot pääsevät esittelemään omia vaaliteemojaan ja vääntämään leikkimielisesti kättä
 8. Sitten eikun jännittämään vaalin tuloksia! VYY järjestää keskiviikkona 8.11. kaikille avoimet vaalivalvojaiset klo 20.00 uudessa Tørst Companyssa.
 9. Muistathan, että vaikka et pääsisi varsinaiseksi edaattoriksi, jokainen ääniä saanut ehdokas on varaedaattori, joka voi tarvittaessa käyttää myös äänivaltaa kokouksissa!

Näin helppoa se on!

Vaalit toteutetaan suhteellisella vaalitavalla. Katso video, kuinka suhteellinen vaalitapa toimii: https://www.youtube.com/watch?v=l8XOZJkozfI.
Edustajistovaalit lähestyvät ja seuraavan kahdeksan viikon ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelen seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue blogiteksti: Vaaliliittojen esittelyt

Lue blogiteksti: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

Takaisin