Edarivaalit 2017: On sinun vuorosi äänestää!

VYY:n edustajistovaalien jännittävin osio alkaa ensi viikon tiistaina 31.10. klo 8 aamulla. Silloin VYY:n nettisivujen edustajistovaalit-osiosta löytyy linkki äänestysohjelmaan ja äänestys alkaa. Vaalit toteutetaan sähköisesti ti-ke 31.10.-1.11. ja ti-ke 7.-8.11. klo 8-18. Jokainen 30.9.2017 läsnäolevaksi ilmoittautunut ylioppilaskunnan jäsen on äänioikeutettu VYY:n edustajistovaaleissa ja äänestää voi mistä päin maailmaa vain, kunhan nettiyhteys toimii ja muistaa haka-tunnuksensa.

Tiesitkö, että ylioppilaskuntien edustajistovaalien äänestysprosentti on tippunut vuosien varrella valitettavan matalaksi? Vuonna 1983 silloinen VYY:n pääsihteeri harmitteli äänestysprosenttia, joka oli vaivoin yli 50. Vuoden 2015 VYY:n edustajistovaalien äänestysprosentti oli 24. Tänä vuonna äänestäminen on helpompaa kuin koskaan ennen, eikä riipu siitä, missä äänestyspäivien aikaan on, joten haastan koko jäsenistön parantamaan äänestysprosenttia viime vaaleihin verrattuna!

VYY:n edustajistovaali-sivulta löydät paljon tietoa siitä, mistä näissä vaaleissa on kyse, kaikki ehdokkaat Ehdokaslistojen yhdistelmä 2017-tiedostosta sekä linkin vaalikoneeseen, joka voi auttaa juuri sinulle oikean ehdokkaan löytämisessä.

Kun olet tehnyt tärkeän päätöksen siitä, kuka ajaa parhaiten juuri sinun ja ylioppilaskunnan etua edustajistossa, voit siirtyä äänestysohjelmaan. Ohjelmaan kirjaudutaan omilla yliopiston haka-tunnuksilla, eli samoilla tunnuksilla, joilla kirjaudutaan esimerkiksi Moodleen. Äänestys sähköisessä ympäristössä on helppoa ja tarkat kuvalliset ohjeet löydät Ohjeet äänestysjärjestelmään -tiedostosta.

Mikäli äänestämisen jälkeen jäit vielä miettimään, menikö ääni varmasti perille, voit kirjautua ohjelmaan uudelleen, ohjelma kertoo sinulle oletko käyttänyt jo äänioikeutesi.

Kun olet käyttänyt äänioikeuttasi (ja muistuttanut myös kaveria käyttämään omaansa) voit jäädä jännittämään vaalitulosta, joka selviää 8. marraskuuta. Vaalivalvojaisia vietetään ravintola Tørst Companyssa (Hovioikeudenpuistikko 15) klo 20 alkaen. Illan aikana palkitaan aktiivisimmat edaattorit ja saadaan tietää vaalin tulokset.

Vaalijännää potien,
Kaisa Paavola
VYY:n pääsihteeri


Takaisin