Edarivaalit 2017: Vaaliliittojen esittelyt

Tässä edarivaalipostauksessa esittelemme kaikki edustajistovaaleissa ehdolla olevat vaaliliitot, eli tuttavallisemmin edariryhmät.  Tutustu liittoihin, ja muista: vielä ehdit keskiviikkoon 11.10. klo 14 mennessä lähteä ehdolle!

 

Punavihreä Allianssi

Me olemme Vaasan yliopiston Punavihreä Allianssi (Vaasan sosialidemokraattiset opiskelijat, Vaasan vihreät nuoret), ja vaaliliitomme on ehdolla tulevissa edustajistovaaleissa! Ryhmämme lähtee mukaan tuomaan punavihreää ajattelua myös Vaasan yliopistolle.

Haluamme VYY:n, joka valvoo rohkeasti opiskelijoiden etua ja edistää avoimuutta, kansainvälisyyttä, yhdenvertaisuutta, ekologisuutta ja hyvinvointia niin yliopistoyhteisössä kuin koko yhteiskunnassa. Meidän mielestämme lukukausimaksut eivät kuulu suomalaisiin yliopistoihin, opiskelijoiden toimeentulo on turvattava ja kaupungilta on vaadittava opiskelijoiden, yleisen hyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden entistä parempaa huomioimista. Me uskomme, että jokaisella pienelläkin teolla on merkitys kun maailmasta tehdään parempaa paikkaa!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Matias Kvist, matias.kvist@student.uva.fi

Tuttilaiset

Teknillisen tiedekunnan opiskelijoiden edustajistoryhmä Tuttilaiset on ennen tulevaa edustajistokautta tunnettu nimellä Giga ja Tutti (GT), mutta tekee tulonsa ja lutkuttamisensa tällä kertaa entistä vahvemmin jäsentensä ainejärjestötaustoja yhdistäen. Edustajistoryhmänä Tuttilaiset ajaa ylioppilaskunnan edunvalvonnassa ja yleisessä päätöksenteossa ennen kaikkea teknillisen tiedekunnan opiskelijoiden etua, mutta jo GT:n vuosilta on periytynyt tärkeä periaate edistää rationaalista, aatepohjatonta päätöksentekoa. Tästä pohjana on takavuosina sloganinkin muodossa esiintynyt iskulause ”ei aatetta, vaan järkeä”.

Mikäli haluat vastedeskin nähdä paikoin pilke molemmissakin silmäkulmissa tehtävää edunvalvontatyötä, joka ei pohjaa päätöksiään muuhun kuin silkkaan järkeen, ei ääntä näissäkään edustajistovaaleissa kannata jättää käyttämättä! Tuttilaisten riveihin mahtuu myös aina uusia motivoituneita edaattorinalkuja riippumatta siitä, oletko nähnyt yliopistoelämää vasta muutaman kuukauden, vaiko jo useamman vuoden. Tuttilaisten tärinöitä kannattaa alkaa seuraamaan jo nyt esimerkiksi Facebookin sivuilta facebook.com/gigajatutti ja facebook.com/tuttiainejarjesto!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Tuukka Toivonen, tuukka.toivonen@student.uva.fi

Unioni

Unioni on uusi poliittisesti sitoutumaton ja koulutusalasta riippumaton edustajistoryhmä, joka toimii yhteisesti Vaasan yliopiston kaikkien opiskelijoiden edunvalvojana. Ryhmä on muodostunut yliopiston rakennemuutosta seuraavan tiedekuntarakenteen purkautumisen myötä Hallinnoivat Humaanit -edustajistoryhmän pohjalta avautuen myös muiden kuin Filosofisen tiedekunnan opiskelijoille. Unioni tavoitteena on poikkitieteellisempi, tasa-arvoisempi ja yhdenvertaisempi VYY, joka huomio kaikki alat ja järjestöt suurimmasta pienimpään. Tervetuloa mukaan Unionin toimintaan!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Tapani Veija, tapani.veija@student.uva.fi

Vaasan Kampusporvarit

Kampusporvarien vuonna 1971 perustettu edustajistoryhmä on vanhimpia yliopistolla vaikuttavia edustajistoryhmiä.  Kampusporvarit koostuvat pääasiallisesti Kokoomusopiskelijoista sekä Kokoomusnuorista,  mutta myös sitoutumattomat oikeistolaisesti ajattelevat ovat tervetulleita mukaan! Kampusporvarien edustajistovaaliehdokkaaksi ryhtyminen antaa hyvää kokemusta vaalityöskentelystä, sekä tutustuttaa muihin oikeistolaisesti ajatteleviin opiskeljioihin kampuksella.

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Ville Hakanen, ville.o.hakanen@gmail.com

Warranttilaiset

On taas se aika, kun ylioppilaskunnallemme valitaan uusi edustajisto seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Warranttilaiset on poliittisesti sitoutumaton kauppatieteiden opiskelijoiden edustajistoryhmä VYY:n edustajistossa. Päätehtävänämme on valvoa jokaisen kauppatiedettä opiskelevan etuja yliopistotasolla. Edustajistossa päätämme mm. jäsenmaksun suuruudesta, joka koskettaa hyvin paljolti jokaista opiskelijaamme. Olemme tällä hetkellä suurin edustajistoryhmä. Haluamme kuitenkin ajaa edustajistossa meitä kaikkia opiskelijoita edistäviä asioita ja samalla valvoa, että tämä toteutuu.

Jos kiinnostuit ja haluat päästä vaikuttamaan koko yliopistoamme koskevia asioita, suosittelen lämpimästi hakemaan ehdolle!

Lisätietoja antaa: vaaliasiamies Niklas Hayles, niklas.hayles@gmail.com

 

Edustajistovaalit lähestyvät ja vaalisyksyn ajan tulemme päivittämään tähän blogiin edustajistovaaleihin liittyvää informaatiota erilaisten kirjoitusten kautta. Suosittelemme seuraamaan myös Facebookista löytyvää VYY:n edarivaalit -sivustoa sekä tutustumaan edustajistovaaleihin tarkemmin vyy.fi/ylioppilaskunta/edustajistovaalit.

Lue blogiteksti: Sinä päätät kuka päättää!

Lue blogiteksti: Näin lähdet ehdolle – step by step

Lue blogiteksti: Lähtisitkö silloin kanssani ehdolle?

Takaisin