Hyvinvointiviikko 2017

VYY:n ja Vaasan yliopiston yhteinen hyvinvointiviikko on taas täällä! Viikon teema on tänä vuonna henkinen hyvinvointi, ja se on avoin ja ilmainen kaikille Vaasan yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille. Tule tutustumaan alan keskeisiin toimijoihin minimessuilla ja hakemaan uusia kokemuksia viikon demotunneilta!

Osallistumalla viikon Facebook-eventtiin ja tykkäämällä VYY:n Facebook-sivuista saat viimeisimmät päivitykset viikon edetessä. Facebook-eventistä löydät myös päivittäisen Mindfulness-vinkin harjoituksineen!

 

HYVINVOINTIVIIKON OHJELMA

KOKO VIIKON (MA–PE)

 • Wasa Sports Clubin kuntosali + ryhmäliikuntatunnit veloituksetta opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle
 • Kampusalueen Juvenes-ravintoloissa hyvinvointiteema:
  • Café Oskarissa tarjolla runsaampi aamupala (mm. naturell-jogurttia ja marjakompotti). Café Oskarista löytyy myös värityspiste, jossa voit pysähtyä arjen keskellä luovan puuhastelun pariin!
  • Ravintola Erkissä rahkabaari koko viikon ajan
  • Ravintola Mathildassa laajennettu salaattipöytä
  • Tiistain ja keskiviikon minimessuilla maistiaisina tapenadea, hummusta ja Juvenes-siemennäkkäriä
 • Kaikista Hyvinvointiviikon tapahtumista saat leiman hyvinvointipassiin (1 leima/tapahtuma), kerää 2 leimaa ja osallistu arvontaan! 

MAANANTAI 30.10.

11.00–13.00 What’s Up VYY @ Tritonia
Ylioppilaskunnan tutulla What’s Up VYY -ständillä puhuttaa tällä kertaa opiskelijoiden henkinen hyvinvointi. Onko sinulla kysymyksiä tai palautetta yliopiston tukipalveluista tai ylioppilaskunnan toiminnasta  hyvinvointiasioissa? Tule tapaamaan VYY:n edunvalvontasektoria ja kuulemaan VYY:n #onokei -kampanjasta, jolla tuomme yliopiston tukipalveluiden avainhenkilöt tutuiksi!

12.00–13.30 Avajaistilaisuus @ Auditorio Nissi
Hyvinvointiviikko avataan tänä vuonna Tritonian Nissi-auditoriossa. Viikon avaa johtaja Auli Kinnunen, jonka jälkeen on ylioppilaskunnan hyvinvointivastaava Anette Vuorenmaan puheenvuoro sekä Liisa Mäkelän luento ”Näkökulmia hyvinvointiin”.

TIISTAI 31.10.

11.00–12.00 Wasa YogaCenter: Yoga demo @ Domus Bothnica Wärtsilä-sali
Wasa YogaCenterin Yoga demossa pääset tutustumaan joogaan. Muista tuoda oma joogamatto! Demossa on tilaa 30 ensimmäiselle.

11.00–13.00 Minimessut @ Mathildan aula
Hyvinvointiviikon minimessuilla tiistaina: Terveystalo, YTHS, Opintopsykologi, Juvenes, Wasa Sports Club, Korkeakoulupappi, Vaasan kaupungin liikuntapalvelut, Ohjaamo, Hyvinvoinnin siivet

KESKIVIIKKO 1.11.

11.00–13.00 Minimessut @ Mathildan aula
Hyvinvointiviikon minimessuilla keskiviikkona: Terveystalo (+ FirstBeat-demo), YTHS, Opintopsykologi, Lossi ry, Juvenes, Wasa Sports Club, Korkeakoulupappi, Vaasan kaupungin liikuntapalvelut, Ohjaamo, Kela Pop Up, Hyvinvoinnin siivet, Urheiluhieroja

15.00–16.00 Wasa Sports Club: Yoga Meditation @ Wasa Sports Club
Tutustutaan joogan ja meditaation perusteisiin sekä erilaisiin tekniikoihin joilla luodaan mielen, kehon ja sielun tasapainoa sekä lisätään voimaa ja itsetuntemusta.

TORSTAI 2.11.

11.30–12.00 YTHS:n psykologi Hanna Kieslich: Stressinsäätelyn perustekniikat @ D103
Luennolla käsitellään keinoja stressin säätelyyn ja hallitsemiseen arjessa ja opinnoissa.

15.00–16.00 Opintopsykologi Anna-Mari Rouru: Vitkuttelusta valmiiksi – maisteriksi 2018! @ F140
Valmisteletko kandia, gradua tai DI-työtäsi? Mietitkö, miksi työn eteneminen on niin vaikeaa? Päädytkö työn tekemisen sijasta selaamaan instagramia tai tuijottamaan Netflixia? Aiheuttaako pelkkä ajatus työhön tarttumisesta ahdistusta ja epätoivoa?

Tule kuuntelemaan opintopsykologin vinkkejä lopputyöhön tarttumiseksi. Luennolla saat käytännöllistä tietoa itsesi motivoinnin keinoista, vinkkejä työhön tarttumiseen ja keinoja lopputyön aikatauluttamiseen. Luento on suomeksi.

PERJANTAI 3.11.

10.00–11.30 Työterveyspsykologi Anne Rantala: Mielen joustavuus hyvinvoinnin voimavarana @ Kurten
Luennolla käsitellään mm. mitä psykologinen joustavuus on, miten sitä kehitetään, miten persoonallisuus vaikuttaa joustavuuteen ja miten se vaikuttaa palautumiseen. Toinen aihe on joustavuus muutoksen keskellä ja jaksamisesta huolehtiminen silloin.

11.00–12.00 Life Quality Project Finland ry: Ireca-itsehoitometodin demotunti @ Domus Bothnica Wärtsilä-Sali
Demossa tutustutaan Ireca-itsehoitomenetelmään, jolla pyritään sekä kehon että mielen tasapainottamiseen. Demossa on tilaa 25 ensimmäiselle.

12.00–13.00 Life Quality Project Finland ry: Ireca-itsehoitometodin demotunti @ Domus Bothnica Wärtsilä-Sali
Demossa tutustutaan Ireca-itsehoitomenetelmään, jolla pyritään sekä kehon että mielen tasapainottamiseen. Demossa on tilaa 25 ensimmäiselle.

Takaisin