Opiskelijakortin tilaaminen

Ylioppilaskunnan jäsenyyden tunnuksena toimii opiskelijakortti. Kortilla saa kaikki opiskelija-alennukset niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. ISIC-tunnuksella varustettu opiskelijakortti avaa ovet alennuksiin myös ulkomailla ja vaihdossa.

Opiskelijakorttia käytetään tunnistautumiseen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimipisteissä ja Kelan opiskelijoille suunnatun ateriatuen piirissä olevissa lounasravintoloissa. Lisäksi opiskelija saa merkittävät kansalliset opiskelija-alennukset muun muassa VR:n junamatkoista ja Matkahuollon linja-automatkoista. Lisäksi VYY:llä on omat paikalliset edut.

Kaikki opiskelijakortit tilataan Frankin kautta. Ennen tilauksen tekemistä opiskelijalla tulee olla ylioppilaskunnan jäsenyys voimassa. Tilattava kortti voi olla digitaalinen tai muovinen, molemmat käyvät yhtälailla todisteena opiskelusta. Opiskelija voi halutessaan tilata itselleen vain toisen tai molemmat.

Digitaalinen opiskelijakortti

Digitaalisen opiskelijakortin saa käyttöönsä lataamalla matkapuhelimeensa Frank App –mobiilisovelluksen, joko Google Playssa tai App Storessa. Sovellus on saatavilla vain iOS- ja Android –puhelimille (ei Windows). Lataamisen jälkeen kortti aktivoidaan sovelluksessa ja se on heti käyttövalmis, edellyttäen että opiskelijatiedot ovat WebOodissa ajan tasalla.

Digikorttiin voi lisäksi ostaa kansainvälisiin alennuksiin oikeuttavan ISIC-lisenssin ja aktivoida sovelluksen asetuksista MobilePayn opiskelijatunnistettua maksamista varten.

Muovinen opiskelijakortti

Muovinen opiskelijakortti tilataan Frankin verkkopalvelusta, josta löytyy tarkemmat ohjeet tilauksen tekemiseksi sekä tietoa erilaisista korttityypeistä.

Kaikki tilatut kortit toimitetaan postitse opiskelijan kotiosoitteeseen 2-3 viikon kuluttua tilauksesta. Ennen kortin saapumista kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta toimii kampuksella väliaikaisena opiskelijakorttina, joten se on syytä säilyttää.

Kortin saavuttua se on käyttövalmis vasta, kun siinä on ylioppilaskunnan myöntämä lukuvuositarra. Tarran saamiseksi opiskelijan tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi Vaasan yliopistoon, maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja hänen opiskeluoikeutensa on alkanut. Tarroja jakaa VYY:n palvelutoimisto. Mikäli tarran hakeminen Vaasasta on hankalaa, katso vaihtoehdot täältä.

Muovinen opiskelijakortti vaatii myös jatkossa vuosittaisen päivityksen voimassaolevalla lukuvuositarralla.

Minulla on jo opiskelijakortti?

Mikäli olet opiskellut jo aiemmin Vaasan yliopistossa ja sinulla on SYL:n hyväksymä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kortti, ei uutta korttia tarvitse tilata. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan VYY:n logolla varustettuihin kortteihin, ei muiden yliopistojen tai korkeakoulujen kortteihin.

Mahdolliset kysymykset opiskelijakortteihin tai lukuvuositarroihin liittyen voi lähettää osoitteeseen hallintosihteeri@vyy.fi tai ylioppilaskunta@vyy.fi.