Opiskelijakorttitilaus

Ylioppilaskunnan jäsenyyden tunnuksena toimii opiskelijakortti. Kaikki opiskelijakortit tilataan Frankin kautta.

Opiskelijakortilla saa kaikki opiskelija-alennukset niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. ISIC-tunnuksella varustettu opiskelijakortti avaa ovet alennuksiin myös ulkomailla ja vaihdossa.

Opiskelijakorttia käytetään tunnistautumiseen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimipisteissä ja Kelan opiskelijoille suunnatun ateriatuen piirissä olevissa lounasravintoloissa. Lisäksi opiskelija saa merkittävät kansalliset opiskelija-alennukset muun muassa VR:n junamatkoista ja Matkahuollon linja-automatkoista. Lisäksi VYY:llä on omat paikalliset edut.

Digitaalinen opiskelijakortti

Digitaalisen opiskelijakortin saa käyttöönsä lataamalla matkapuhelimeensa maksuttoman Frank App-mobiilisovelluksen (saatavilla iOS- ja Android –puhelimille) ja aktivoimalla kortin sovelluksessa.

Muovinen opiskelijakortti

Muovinen opiskelijakortti tilataan Frank.fi-verkkopalvelusta itse ja korttimaksu maksetaan verkkopankissa tai luottokortilla tilauksen yhteydessä.  Tilaukseen liitetään sähköisesti passikuvamainen kasvokuva. Jos kuva ei vastaa kriteereitä, opiskelijalle lähetetään kuvanvaihtolinkki sähköpostitse tilauksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.

Opiskelijakortti on voimassa koko opintojen ajan ja se päivitetään vuosittain voimassaolevalla lukuvuositarralla.

Korttityyppejä on neljä:

opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta
opiskelijakortti maksuominaisuudella
ISIC-yhdistelmäkortti (kansainvälinen, maksuominaisuudella)
vihreä kortti (jatko-opiskelijoille = tohtorin tutkintoa suorittaville)

Ennen kuin uudet, tilatut opiskelijakortit saapuvat syksyllä, kuitti maksetusta ylioppilaskunnan jäsenmaksusta toimii kampuksella väliaikaisena opiskelijakorttina, joten se on syytä säilyttää.

Opiskelijakorttihakemus voidaan tehdä jo etukäteen, mutta se käsitellään vasta kun opiskelija on ilmoittautunut läsnäolevaksi Vaasan yliopistoon, maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja hänen opiskeluoikeutensa on alkanut.

Kun kortti siirtyy painoon, opiskelija saa tilauksessa ilmoittamaansa sähköpostiin viestin. Kortin toimitusaika on tämän sähköpostin saamisesta noin 3 viikkoa, mutta etenkin syksyn ruuhka-aikoina toimitusaika voi olla pidempi.

Minulla on jo opiskelijakortti?

Mikäli olet opiskellut jo aiemmin Vaasan yliopistossa ja sinulla on SYL:n hyväksymä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kortti, ei uutta korttia tarvitse tilata. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan VYY:n logolla varustettuihin kortteihin, ei muiden yliopistojen tai korkeakoulujen kortteihin.

Opiskelijakortin noutaminen

Mastercard-maksuominaisuudella varustettu opiskelijakortti toimitetaan postitse suoraan tilauksessa ilmoitettuun osoitteeseen ja siihen on noudettava lukuvuositarra henkilökohtaisesti VYY:n palvelutoimistolta. Mastercard-maksuominaisuudella varustettu kortti on rinnastettavissa pankkikorttiin, sitä ei saa luovuttaa toisen henkilön haltuun tai postittaa tarran saamiseksi. Mikäli asut muualla kuin opiskelupaikkakunnallasi ja käyt Vaasassa vain harvoin, voit hakea tarran korttiisi myös toisen yliopiston ylioppilaskunnasta, ota vain ensin yhteyttä VYY:n palvelutoimistoon.

Ilman maksuominaisuutta oleva kortti saapuu ylioppilaskuntaan ja sen voi noutaa VYY:n palvelutoimistolta ylioppilastalolta.

Mikäli opiskelija ei pääse hakemaan opiskelijakorttiaan itse, se voidaan myös lähettää, mutta tämä koskee ainoastaan opiskelijakortteja, joissa ei ole Mastercard-maksuominaisuutta!
Kortin lähettämistä varten tarvitsemme kopion henkilöllisyystodistuksesta, sekä postimerkillisen ja osoitteellisen vastauskuoren.
Nämä voi lähettää VYY:n palvelutoimistolle osoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
opiskelijakortit
Yliopistonranta 5
65200 VAASA

VYY ei vastaa postissa kadonneista opiskelijakorteista, joten varmin ja nopein tapa on noutaa kortti henkilökohtaisesti.

Mahdolliset kysymykset opiskelijakortteihin tai lukuvuositarroihin liittyen voi lähettää osoitteeseen hallintosihteeri(a)vyy.fi tai ylioppilaskunta(a)vyy.fi.