Uudet opiskelijat

Hei uusi opiskelija!

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan Vaasan yliopistoon ja sitä kautta myös VYY:n jäseneksi. VYY on yhtä kuin Vaasan yliopiston opiskelijat. Tulet pian huomaamaan, että ylioppilaskunnan jäsenenä saat monipuolisia ja hyviä jäsenetuja ja että ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluja ja aktiviteetteja jäsenistölleen. VYY:n sähköinen esite löytyy täältä.

Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaamme ja esimerkiksi  jaostot ja valiokunnat ovat helppo tapa osallistua toimintaamme.

Lisätietoa VYY:sta ja VYY:n toiminnasta, eduista ja palveluista löydät näiltä nettisivuilta. Myös jäsentemme hyvinvointi on meille tärkeää.

Ota rohkeasti tarvittaessa yhteyttä hallitukseen tai henkilökuntaan, seuraa tiedotustamme viikkotiedotteen, Facebookin, Instragramin, Snapchatin ja Twitterin kautta tai tule käymään palvelutoimistolla.

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa, joka auttaa eteenpäin opintojen alkuvaiheessa.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Kun saat uuden opiskelijan materiaalit, tutustu tarkkaan kaikkiin kirjeen mukana tuleviin dokumetteihin. Ohjeissa on kerrottu tarkkaan, miten sinun pitää toimia ja mihin mennessä.

Tärkeintä on, että ilmoitat opiskelupaikan vastaanottamisesta ja maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksun annettujen ohjeiden mukaisesti. Syksyllä 2018 aloittavien uusien opiskelijoiden osalta jäsenmaksu on maksettava ti 28.8. klo 15.00 mennessä kurssi-ilmoittautumisista johtuen.

Muista säilyttää/tulostaa maksukuitti jäsenmaksun suorittamisesta! Tarvitset sitä, kun saavut kampukselle.

Oman asunnon etsiminen kannattaa aloittaa välittömästi. Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS palvelee opiskelijoita ja tarjoaa kohtuuhintaista asumista, lähellä yliopistoa ja palveluita.

Ennen opintojen alkamista

VYY on toteuttanut yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa Uuden opiskelijan ABC:n, eli oppaan akateemisiin opintoihin.

VYY:n fuksitervehdyksestä taas löydät kampuksella toimivien ainejärjestöjen, osakuntien ja harrastekerhojen esittelyt.

Suosittelemme ottamaan vastaan ensimmäisen tarjotun asunnon, vaikka se ei vastaisikaan ihan täysin toiveitasi. Asuntopula elo-syyskuussa on suuri ja tästä syystä asunnon saamisen varmistamiseksi kannattaa ensimmäinen asunto ottaa vastaan. Lokakuusta eteenpäin alkaa vapautumaan taas asuntoja aivan eri tavalla ja kevääseen mennessä voit jo päästä muuttamaan paremmin toiveitasi vastaavaan asuntoon.

Muista tehdä myös muuttoilmoitus sekä postiin että maistraattiin. Muista myös vaihtaa Vaasa uudeksi kotikunnaksesi, mikäli muutat jostain muualta. Tällöin saat myös kaupungin tarjoamat palvelut täysimääräisinä käyttöösi.

Tutustu tarkkaan myös ylioppilaskunnan sinulle toimittamaan fuksikirjeeseen. Sieltä löydät myös oman tutorisi tervehdyksen. Hän tulee olemaan oppaasi opintojesi alkuvaiheessa.

Ensimmäiset viikot

Ensimmäiset päivät ja viikot yliopistossa ovat oikeaa tapahtumien tulvaa. Ensimmäisenä päivänä uudet opiskelijat jaetaan tutorryhmiin, joiden mukana tutustutaan yliopistoon, opiskeluun ja akateemiseen elämään. Oma tutorisi on ylioppilaskunnan vapaaehtoinen, joka haluaa antaa oman panoksensa yhteiselle toiminnalle. Vaasan yliopisto on tiivis yhteisö ja apua saa aina sitä pyytämällä.

Kaikki opiskelijaedut-ja alennukset saat käyttöösi lataamalla Frank App-sovelluksen! Frank App toimii virallisena opiskelijatunnisteena ympäri Suomen. Frank App on saatavilla App Storesta ja Google Playsta.  Voit halutessasi tilata myös muovisen opiskelijakortin. Kortti tilataan Frankin kautta.

Muista myös tilata VYY:n viikkotiedote, tykkää meistä Facebookissa ja seuraa meitä Instragramissa @ylioppilaskunta, Snapchatissa VYYsnap ja Twitterissä VYYtweets.

VYY järjestää myös opiskelijabileitä, joilla halutaan toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Vaasan yliopistoon. Legendaarisimmat bileet ovat ekan illan ja ekan viikonlopun bileet, joita ei kannata jättää väliin! Tutoroinnin päätteeksi järjestetään kastajaiset, jossa uudet opiskelijat otetaan virallisesti akateemisen yhteisön jäseniksi.

Opiskelu ja vapaa-aika

Ylioppilaskunnan piirissä toimii myös runsaasti erilaisia järjestöjä, jotka esittelevät toimintaansa ja haluavat uusia toimijoita mukaan yhdistykseensä. VYY:n piirissä toimii niin ainejärjestöjä, liikuntajärjestöjä, poliittisia järjestöjä kuin kulttuurijärjestöjäkin. Lisäksi uusia yhdistyksiä perustetaan vuosittain. Lähde aktiivisesti mukaan sinua kiinnostavaan toimintaan!

Ylioppilaskunnan edunvalvonta on tukenasi ja turvanasi opintopolkusi eri vaiheissa. Varmistamme, että opiskelijoiden oikeusturva toteutuu ja että yliopisto toimii kaikilta osin yhdessä sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Mikäli törmäät ongelmiin, voit aina olla meihin yhteydessä. Jäsenistön hyvinvoinnin ja arjen sujuvuuden edistämiseksi olemme koonneet tietoa erilaisista palveluista, jotka ovat tarjolla jäsenistöllemme.

VYY on aktiivinen kulttuuri- ja vapaa-ajantoiminnan järjestäjä. Vuosittaisiin tapahtumiin kuuluvat muun muassa vuosijuhlat helmikuussa, liikuntatempauksia ympäri vuoden, kulttuuritapahtumia itse järjestettyinä ja yhteistyössä vaasalaisten toimijoiden kanssa sekä monenlaista muuta yhdessäoloa. Tämän lisäksi uutta toimintaa mietitään jatkuvasti, joten tule jakamaan omat ideasi valiokunnan kokoukseen!

Kaikki ylioppilaskunnan yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta. Ylioppilaskunnan henkilökuntaan ja toimijoihin saa ja pitääkin olla aktiivisesti yhteydessä ja voit tulla tapaamaan meitä VYY:n palvelutoimistolle. Olemme täällä sinua varten!