YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa terveydenhuollon (yleisterveys, suunterveys, mielenterveys) palveluita yliopisto-opiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat, missä tahansa YTHS:n toimipisteessä ympäri Suomen. YTHS-maksu, joka oikeuttaa käyttämään palveluja, sisältyy ylioppilaskunnan jäsenmaksuun.

Terveet elämäntavat ja hyvät ihmissuhteet vaikuttavat sekä terveyteen, kuntoon että jaksamiseen. Omasta hyvinvoinnista huolehtimista on myös se, että hakee ajoissa apua terveydenhuollosta. Opintojen aikana voi turvautua terveyteen ja sairauteen liittyvissä kysymyksissä YTHS:n palveluihin.

Myös arjessa jaksaminen voi olla välillä haastavaa. YTHS:n I love arki-sivut sisältävät paljon tietoa ja vinkkejä arjessa jaksamiseen ja sen parantamiseen.

YTHS:n Vaasan toimipiste löytyy osoitteesta: Hovioikeudenpuistikko 15 C, 3.kerros (käynti Hartmannin kujan puolelta)

Asioidessa YTHS:llä opiskelijalla tulee olla mukana opiskelijakortti voimassaolevalla lukuvuositarralla. Myös kuitti maksetusta jäsenmaksusta tai yliopiston läsnäolotodistus toimivat todisteena maksetusta jäsenmaksusta.

Jos opiskelija jatkaa opintojaan tulevana lukukautena, vanhalla lukuvuositarralla voi käyttää YTHS:n palveluita 31.8. asti. Syyskuun alusta alkaen opiskelijakortissa tulee olla voimassaoleva lukukausi- / lukuvuositarra tai opintotoimiston läsnäolotodistus todisteena ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisesta tulevalle lukukaudelle/-vuodelle.