YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa terveydenhuollon (yleisterveys, suunterveys, mielenterveys) palveluita yliopisto-opiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat, missä tahansa YTHS:n toimipisteessä ympäri Suomen. YTHS-maksu, joka oikeuttaa käyttämään palveluja, sisältyy ylioppilaskunnan jäsenmaksuun.

Terveet elämäntavat ja hyvät ihmissuhteet vaikuttavat sekä terveyteen, kuntoon että jaksamiseen. Omasta hyvinvoinnista huolehtimista on myös se, että hakee ajoissa apua terveydenhuollosta. Opintojen aikana voi turvautua terveyteen ja sairauteen liittyvissä kysymyksissä YTHS:n palveluihin.

Myös arjessa jaksaminen voi olla välillä haastavaa. YTHS:n I love arki-sivut sisältävät paljon tietoa ja vinkkejä arjessa jaksamiseen ja sen parantamiseen.

YTHS:n Vaasan toimipiste löytyy osoitteesta: Hovioikeudenpuistikko 15 C, 3.kerros (käynti Hartmannin kujan puolelta)

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Jos olet maksanut ylioppilaskuntasi jäsenmaksun koko lukuvuodelle, YTHS:n palveluiden käyttöoikeus alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Syyslukukauden jäsenyys alkaa 1.8. ja päättyy 31.12. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun on oltava maksettuna ennen YTHS:n vastaanottoaikaa.

Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla tai yliopiston opiskelutodistuksella.