Valtakunnallinen pyöräilyviikko 6.-14.5.2017

Vaasan pyöräilyviikolla tarjotaan suosittu ilmainen brunssi pyöräilijöille tiistaiaamuna 9.5. Tämän vuoden uutuutena järjestetään samana päivänä lounasaikaan toritapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua erilaisiin pyöriin ja pyöräilyvälineisiin.

*ILMAINEN BRUNSSI pyöräilijöille TIISTAINA 9.5. kello 7.30−9.00*
Brunssia (kahvia, mehua, sämpylää, tomaattia) tarjoillaan kuudessa paikassa: Palosaaren sillan kupeessa, hautausmaan suoralla, entisellä linja-autoasemalla, Elisa stadionia vastapäätä, Vaasan kirkon puistossa sekä Vähäkyrö-talon edessä. Tarjoilemme kahvia ja purtavaa yhdeksään asti tai niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Brunssin suojelijana toimii liikuntatoimenjohtaja Riitta Pääjärvi-Myllyaho.

*PYÖRÄILYVIIKON TORITREFFIT 9.5. kello 11.00–13.00*
Torilla esitellään koko joukko erilaisia kulkupelejä, kuten sähköpyöriä, pyöräkärryjä, laatikkopyöriä, hollantipyöriä sekä leveillä renkailla varustettuja fatbikeja. Esillä on pyörämalleja niin aikuisille kuin lapsille.

Mukana ovat myös kirjastopyörä Laina, kaupungin uudet pyöräparkkitelineet sekä kaupungin henkilöstön käyttöön tilatut työpäiväpyörät.

Torilla kuullaan tietoiskuja pyöräturvallisuudesta, annetaan vinkkejä pyörän huoltoon ja kuullaan klo 12 alkava, Miia Kahilan juontama paneelikeskustelu pyöräilyn eri teemoista, kuten hyvinvointiin, ekologisuuteen, pyöräilyolosuhteisiin ja pyöräilyyn kannustamiseen liittyen.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 6.-14.5.2017 teemalla ”Pyörällä kulkee kaikki!”. Teemassa painotetaan esimerkiksi tavaroiden ja lasten pyörällä kuljettamisen hyviä ratkaisuja ja käytäntöjä, kuten laatikkopyöriä ja satulalaukkuja. Pyöräilyviikon ideana on innostaa kaikkia kulkemaan pyörällä.

Pyöräilyviikon tapahtumissa mukana ovat:
LähiTapiola, Liikenneturva, XXL, Wasa Bike Service, Holland Bicycles, Tähtipyörä, Polkupojat Oy, elPeedin, Ramboll, Vaasan pyöräyhdistys VeloVa, Vaasan latu, Vaasan keskussairaala, Vaasan suomalainen seurakunta. Vaasan kaupungin Ruokapalvelut, liikuntapalvelut, kuntatekniikka, nuorisopalvelut, sosiaali- ja terveystoimen Terveyden edistämisyksikkö, kaupunkikehitys, kaavoitus, kirjastopalvelut ja viestintäpalvelut.

Tapahtuma Facebookissa

Lisätietoja pyöräilyviikon tapahtumista

Takaisin