Edustajisto

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttää 30-jäseninen edustajisto, jonka jäsenet valitaan edustajistovaaleissa joka toinen vuosi. Edustajistovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli kaikki yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat sekä ne vaihto-sekä jatko-opiskelijat, jotka ovat läsnäolevia ja maksaneet ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Edustajisto päättää strategisista linjauksista sekä muun muassa jäsenmaksun suuruudesta ja toimintasuunnitelmasta. Edustajisto myös nimeää hallituksen sekä valitsee pääsihteerin ja päätoimittajan tehtäviinsä.

Edustajiston kokoukset ovat kaikille VYY:n jäsenille avoimia ja edustajisto kokoontuu noin kerran kuussa lukuvuoden ajan. Edustajiston pöytäkirjat ja edustajistoaloitteet ovat luettavissa materiaalipankissa ja nähtävissä VYY:n virallisella ilmoitustaululla ylioppilastalo Domus Bothnicalla.

Edustajiston puheenjohtajan yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta. Edustajistoryhmien paikkamäärät ja puheenjohtajat löytyvät materiaaleista.