Mikä neuvoksi

VYY leima

Mikä neuvoksi

Mikä neuvoksi on Vaasan yliopiston ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhteinen hyvinvointihanke, johon opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt määräaikaisen erityisavustuksen. Hanke on käynnissä vuoden 2021 loppuun saakka.

Mikä neuvoksi -hankkeessa kehitetään opiskelijoiden ohjausta ja hyvinvointipalveluita niin, että ne vastaavat koronaepidemian ja sen jälkihoidon mukanaan tuomiin haasteisiin. Toimenpiteillä vähennetään opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä muun muassa vertaistukitoiminnalla. Lisäksi hankkeessa kehitetään omaohjaajien matalan kynnyksen palveluita sekä opintopsykologitoimintaa. Palvelut tukevat opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäksi opintojen etenemistä ja opintoihin sitoutumista. 

Hankkeen päämääränä on tavoittaa opiskelijat ja rakentaa uudenlaista yhteisöllisyyttä sekä positiivista ja kestävää toimintakulttuuria. Tavoitteena on hyvinvoivat opiskelijat, ammattitaitoiset omaohjaajat ja helposti saatavilla olevat opintopsykologin palvelut. Hankkeen projektiassitenttina toimii Anna Yliaska. Projektiassistentin tukena vertaistukitoiminnan kehittämisessä toimii hankkeen muista toimijoista koostuva työryhmä. Kevään aikana hankkeen puitteissa on järjestetty yhteisöllisiä aamupalatilaisuuksia, omaohjaajien Mitä kuuluu -kierroksia ja pienryhmäkävelyitä. Etäopetukseen liittyvän yhteisöllisyyden vahvistamiseksi järjestettiin keväällä Kamerat auki -päivä. Kesällä järjestetään muun muassa kampuspiknikejä ja matalan kynnyksen liikuntalajien kokeiluja. Hankkeen aktiivinen toiminta painottuu syksyyn 2021.

Hankkeen toiminnasta kerätään aktiivisesti palautetta ja toiveita.

Vertaistoimintaa opiskelijoille

Pitkä välkkä

Viikottain tiistaisin ja torstaisin klo 13.45-14.15 kampuksella Tritonian ja Luotsin välisellä nurmialueella 28.9. alkaen!

Ota breikki opiskelusta ja tule mukaan pelailemaan ja hengaamaan! Luvassa on ulkopelejä ja hengailua matalalla kynnyksellä. Tule käymään, olemaan ja pelailemaan – aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Pelit ja aktiviteetit vaihtuvat joka viikko. Ajankohtaisen tiedon kunkin viikon aktiviteeteista löydät "Tulevia tapahtumia" -valikon alta. Pitkä välkkä järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei tapahtumaa järjestetä.

Opiskelijoita istumassa kampuksen nurmialueella

 

Task Force - vertaisvoimaa hommiin! (Yhteistyössä JYYn kanssa)

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, klo 10–12, Zoom Meetings

Opiskelet itsenäisesti, mutta haluaisit hommaan lisää rakennetta? Tykkäät kotoilla, mutta kaipaat ihmiskontakteja? Tsekkaa tämä!

Task Force on rento työtila, joka on auki Zoomissa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10–12. Task Force tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella ja jakaa kuulumiset kivassa ilmapiirissä paikasta riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Task Forcen ohjaajana toimii Ismo Puhakka Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta.

Tutustu ja ilmoittaudu!

task force logo jossa opiskelijoita

 

Komppis-toiminta

Opintosuunnassai toimii 1–3 Komppista/aloitusvuosi.

Komppiksen tehtävänä on  ylläpitää oman opintosuuntansa opiskelijoiden epävirallista vuorovaikutusta sekä edistää opiskelijoiden yhteisöllisyyttä. Komppis toimii ryhmän koollekutsujana sekä välittää tarvittaessa viestiä opiskelijoilta myös opetushenkilökunnalle ja omaohjaajalle.Komppis saa aktiivisesta toiminnasta opintopisteen (OPIS0029 Luottamustehtävät).

Voit nyt ilmoittaudu Komppikseksi Webropol-lomakkeella! Viimeinen päivä ilmoittautua on perjantaina 10.9.2021.

Komppis kick off järjestetään tiistaina 14.9. klo 15.15. Linkki lähetetään Komppiksille maanantaina 13.9. opiskelijasähköpostiin.

Opiskelijoita kampuksella

 

 

 

 

 

 

 

Yhteisöllisyys etäopiskelussa

Kohdataanhan kamerat auki

Kamerat auki -teeman tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä kannustamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa avaamaan kamerat luentojen, kokousten ja muiden etätapaamisten alussa. Kameroiden käyttäminen korostaa opiskelukaverin ja kollegan kohtaamista ja läsnäoloa sekä lisää vuorovaikutusta. 

Yliopistossa on koostettu Zoom-netiketti etäopetustilanteiden ja muiden etätapaamisten tueksi. Yliopiston henkilökuntaa – etenkin opettajia – on kannustettu ottamaan netiketti huomioon luennoilla ja muissa etätapaamisissa.

Netiketin tarkoituksena on mahdollistaa toimiva ja turvallinen etäopiskelutilanne sekä kannustaa aktiivisuuteen myös etäopinnoissa. Netiketti toimii hyvänä tukena myös ryhmätöiden tekemisessä ja muissa vapaamuotoisemmissa etätapaamisissa.

Etäkokous jossa osallistujilla kamerat auki

 

 

 

 

 

 

Kerhotoiminta

Mikä neuvoksi -hanke on mukana kehittämässä opiskelijoiden kerhotoimintaa. Kerhotoiminnan tarkoituksena on luoda opiskelijoille verkostoitumismahdollisuuksia ja mielekästä toimintaa vapaa-ajalle. Kerhotoiminnan kautta opiskelijoille avautuu mahdollisuuksia löytää uusia tuttavia, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita.  

Ensimmäinen askel kerhotoiminnassa tulee olemaan kerhonvetäjien haku syksyllä. Kerhonvetäjien haun jälkeen tiedotamme erilaisista esiin tulleista kerhomahdollisuuksista ja kerromme lisää kerhotoimintaan osallistumisesta.  

 

Kampuspiknikit

Kesä on vihdoin täällä, joten mikäpä olisikaan mukavampaa kuin piknik kanssaopiskelijoiden seurassa! Kampuspiknikejä järjestetään kesän ajan Tritonian ja Luotsin välisellä nurmikkoalueella. Ajankohdat piknikeille näet Tulevia tapahtumia -valikon kalenterista.

Kampuspiknikit ovat tilaisuuksia, johon jokainen Vaasan yliopiston opiskelija on tervetullut. Kampuspiknikien tarkoitus on tarjota opiskelijoille aika ja paikka tavata toisiaan. Tule mukaan lounastamaan, kahvittelemaan tai muuten vaan piipahtamaan! Voit myös ilman muuta ottaa mukaasi esimerkiksi pelejä, musiikkia, soittimia tai mitä vaan muuta piknikillä voikaan tarvita. Kampuspiknikille voit saapua paikalle koko tilaisuuden ajaksi, tai vaikka vaan pistäytyä paikalla ohi kulkiessasi. 

Ravintola Cotton Club palvelee osoitteessa Yliopistonranta 2 ja on avoinna kesän ajan. Cotton Clubista voit napata opiskelijahintaisen lounaan (klo 10.00–14.00) tai kahvin mukaasi piknikille.

Kampuspiknikit järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei piknikiä järjestetä. 

Piknikeillä noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. 

Opiskelijoita istumassa kampuksen piha-alueella     Kampuskartta, johon merkitty piknikien sijainti

 

Opiskelijoiden ohjaus

Opintojen suunnittelun ja etenemisen tueksi jokaisella opiskelijalla on koulutusohjelmansa mukaan nimetty omaohjaaja. Voit olla omaohjaasi yhteydessä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Lisätietoa sekä omaohjaajasi yhteystiedot löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivuilta kohdasta Omaohjaajat

Ohjauspalveluiden vahvistamiseksi omaohjaajille järjestetään syksyllä 2021 koulutusta ja työpajoja mm. ryhmänohjauksesta ja päihteistä.  

Opintopsykologi työskentelee motivaation, ajanhallinnan, opiskelun ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opintopsykologin kanssa voit mm. selvitellä oppimiseen liittyviä asioita tai pohtia opiskelun tavoitteita. Lisätietoa opintopsykologin toiminnasta löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivun kohdasta Opintopsykologi. Tutustuthan myös opintopsykologin Tune Up Your Studies -blogiin, josta löydät vinkkejä opiskeluun liittyvissä asioissa mm. blogitekstien ja videosarjan muodossa!

Opintopsykologiharjoittelija Ville Horila on aloittanut hankkeessa syyslukukauden alussa. Harjoittelija tukee opintopsykologin työtä mm. pilotoimalla uusia toimintamuotoja ja toimimalla yhteistyössä omaohjaajien kanssa. Villen yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -valikosta.

Tulevia tapahtumia

Tästä näet ajankohtaisen listauksen hankkeen tulevista tapahtumista. 

 

Viikko 38

Maanantai 20.9. 

Tiistai 21.9.

Keskiviikko 22.9. 

Torstai 23.9.

 

Viikko 39

Maanantai 27.9. 

Tiistai 28.9.

  • Task Force klo 10–12
  • Pitkä välkkä klo 13.45–14.15 - frisbeegolf ja mölkky

Keskiviikko 29.9. 

Torstai 30.9. 

  • Pitkä välkkä klo 13.45–14.15 - frisbeegolf ja mölkky

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

 

kuva projektiassistentista     

       Projektiassistentti, Mikä neuvoksi -hanke
       Anna Yliaska

      +358 29 449 8409
       anna.yliaska(at)uwasa.fi

 

 

 

kuva opintopsykologiharjoittelijasta     

       Opintopsykologiharjoittelija
       Ville Horila

       +358 29 449 8636
       ville.horila(at)uwasa.fi

 

 

Hankkeen yhteyshenkilö Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa
Lauri Tuohiniemi

Edunvalvonta-asiantuntija, VYY
+358 44 324 8961
eva(at)vyy.fi

Omaohjaajien yhteyshenkilö
Elina Alho

Amanuenssi
+358 29 449 8604
elina.alho(at)uwasa.fi

Hankkeen vastuullinen johtaja
Sannakaisa Holmlund

Asiantuntija, opintoasiat
+358 29 449 8150
sannakaisa.holmlund(at)uwasa.fi

Ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimijoihin

Hallitus ja henkilökunta kertovat mielellään lisää ylioppilaskunnan toiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista