Mikä neuvoksi

VYY leima

Mikä neuvoksi

Mikä neuvoksi on Vaasan yliopiston ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhteinen hyvinvointihanke, johon opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt määräaikaisen erityisavustuksen. Hanke on käynnissä vuoden 2021 loppuun saakka.

Mikä neuvoksi -hankkeessa kehitetään opiskelijoiden ohjausta ja hyvinvointipalveluita niin, että ne vastaavat koronaepidemian ja sen jälkihoidon mukanaan tuomiin haasteisiin. Toimenpiteillä vähennetään opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä muun muassa vertaistukitoiminnalla. Lisäksi hankkeessa kehitetään omaohjaajien matalan kynnyksen palveluita sekä opintopsykologitoimintaa. Palvelut tukevat opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäksi opintojen etenemistä ja opintoihin sitoutumista. 

Hankkeen päämääränä on tavoittaa opiskelijat ja rakentaa uudenlaista yhteisöllisyyttä sekä positiivista ja kestävää toimintakulttuuria. Tavoitteena on hyvinvoivat opiskelijat, ammattitaitoiset omaohjaajat ja helposti saatavilla olevat opintopsykologin palvelut. Hankkeen projektiassitenttina toimii Anna Yliaska. Projektiassistentin tukena vertaistukitoiminnan kehittämisessä toimii hankkeen muista toimijoista koostuva työryhmä. Kevään aikana hankkeen puitteissa on järjestetty yhteisöllisiä aamupalatilaisuuksia, omaohjaajien Mitä kuuluu -kierroksia ja pienryhmäkävelyitä. Etäopetukseen liittyvän yhteisöllisyyden vahvistamiseksi järjestettiin keväällä Kamerat auki -päivä. Kesällä järjestetään muun muassa kampuspiknikejä ja matalan kynnyksen liikuntalajien kokeiluja. Hankkeen aktiivinen toiminta painottuu syksyyn 2021.

Hankkeen toiminnasta kerätään aktiivisesti palautetta ja toiveita.

Toimintaa opiskelijoille

Tiistai 14.12.

  • Jooga Domus Bothnican Wärtsilä-salissa klo 8.45–9.45 
  • Opiskelijoiden elokuvailta Ritzissä: House of Gucci klo 19.00. Ilmoittautuminen (alkaen 7.12. klo 9.00)

Torstai 16.12.

  • Jooga Domus Bothnican Wärtsilä-salissa klo 8.45–9.45 
  • Opiskelijoiden elokuvailta Ritzissä: West Side Story klo 19.00. Ilmoittautuminen (alkaen 7.12. klo 9.00)

Perjantai 17.12.

Opiskelijoiden elokuvaillat joulukuussa

Mikä neuvoksi tarjoaa Vaasan yliopiston opiskelijoille joulukuussa kolme elokuvailtaa Kino Ritzissä (Kirkkopuistikko 22).

Elokuvat on maksuttomia etukäteen lomakkeen kautta ilmoittautuneille. Ensimmäiset 100 mahtuvat mukaan kuhunkin elokuvaan. Ovet avautuvat puoli tuntia ennen näytöksen alkua, joten saavuthan ajoissa paikalle!

Lisätietoa elokuvailloista yliopiston sivuilla

Ilmoittautuminen:

Pitkä välkkä goes Arcade

Ota breikki opiskelusta ja tule testaamaan taitojasi klassisten retropelikoneiden parissa!

Viikolla 49 tutustutaan retropelikoneiden kiehtovaan maailmaan!

Fabriikin toisen kerroksen luokkien F249-251 aulatilassa olevat arcade-kabinetit ja flipperit (yhteensä noin 60 kappaletta) ovat käytettävissä tiistaina 7.12. ja torstaina 9.12. klo 13.45-15.00. Esimerkkeinä tarjonnasta ovat legendaariset Donkey Kong (1981) ja Pac-Man (1980) arcade-kabinetit sekä kaikkien aikojen parhaaksi flipperiksi rankattu Medieval Madness (1997).

Paikan päällä tarjolla myös kahvia, glögiä, joulutorttuja sekä piparkakkuja!

 

Vierailu Aava Kertun Kotitilalle

Tunnelmallinen Aava Kertun Kotitila sijaitsee pienessä Södra Vallgrundin kylässä Raippaluodossa. Kotitilan vanha maalaismiljöö, kesyt ja ystävälliset kotieläimet sekä tilaa ympäröivä maailmaperintöalueen luonto tarjoavat elämyksiä kaiken ikäisille vierailijoille. Tilaan ja sen eläimiin voit tustua etukäteen Aava Kertun Kotitilan verkkosivuilla.

Mikä neuvoksi tarjoaa ennakkoon ilmoittautuneille Vaasan yliopiston opiskelijoille yksityisvierailun Aava Kertun Kotitilalle kahtena perjantaina: 10. ja 17. joulukuuta. Paikkoja kumpaankin vierailuun on 50 ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Perheellisten opiskelijoiden lapset ovat ilman muuta tervetulleita mukaan! Muistathan kuitenkin ilmoittaa erikseen jokaisen osallistujan, sillä bussissa on paikkoja rajallinen määrä.

Retki Kotitilalle on osallistujille maksuton ja sisältää bussikyyditykset molempiin suuntiin. Yksityisvierailu on kestoltaan 1.5h ja sisältää makkaranpaiston. Pukeuduthan lämpimästi, jotta tarkenet olla tilalla ulkona!

Ilmoittautuminen avautuu perjantaina 3.12. klo 12:00

Perjantai 10.12.2021
Lähtö: joko keskusta, kaupungintalon edusta klo 12.40
TAI Palosaari, Wolffintie (Novian edessä) klo 12.45
Vierailu Aava Kertun Kotitilalla klo 13.30-15.00, jonka jälkeen paluu Vaasaan

Ilmoittautuminen

Perjantai 17.12.2021
Lähtö: joko keskusta, kaupungintalon edusta klo 16.40
TAI Palosaari, Wolffintie (Novian edessä) klo 16.45
Vierailu Aava Kertun Kotitilalla klo 17.30-19.00, jonka jälkeen paluu Vaasaan

Ilmoittautuminen

 

Opiskelijoiden aamujooga

Päivä käyntiin joogalla!

Opiskelijoille suunnatut maksuttomat joogatunnit pyörähtävät käyntiin viikosta 41 alkaen. Jooga järjestetään Domus Bothnican Wärtsilä-salissa (Yliopistonranta 5, sisäänkäynti pääovesta) klo 8.45-9.45 ennalta ilmoitettuina viikonpäivinä. Joogamaton saat paikan päältä, eli mukaasi tarvitset vain rennot vaatteet ja vesipullon. Tilaisuuksiin ei ole ennakkoilmoittautumista, joten paikan päälle ajallaan ilmestyminen riittää! Joogamattoja riittää 24 ensimmäiselle, joten tulethan paikalle ajoissa. 

Syksyn joogat järjestetään viikolla 42 maanantaina ja torstaina ja viikosta 44 lähtien tiistaina ja torstaina (pl. to 2.12. ja ti 7.12.).

Tuntikuvaus:

Tunti yhdistää rauhoittavan, syvävenyttävän tunnin ja dynaamisen, vahvistavan dynaamisen harjoituksen yhdeksi tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Tunnin teema ja järjestys voivat vaihdella eri tunneilla. Tunti alkaa rauhallisilla lämmitelyllä ja edistyy siitä askel askelelta kehon lämpöä ja vahvuutta lisävään dynaamiseen flow-osuuteen. Dynaamisen osuuden liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Loppuosa tunnista laskeudutaan takaisin rauhalliseen liikkuvuutta lisävän harjoitukseen. Tule kokemaan liikettä ja pysähtymistä, lujuutta ja lempeyttä, tekemistä ja tekemättömyyttä.

Tunti sopii kaiken tasoisille joogeille.

 

Yhteisöllisyys etäopiskelussa

Kohdataanhan kamerat auki

Kamerat auki -teeman tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä kannustamalla opiskelijoita ja henkilökuntaa avaamaan kamerat luentojen, kokousten ja muiden etätapaamisten alussa. Kameroiden käyttäminen korostaa opiskelukaverin ja kollegan kohtaamista ja läsnäoloa sekä lisää vuorovaikutusta. 

Yliopistossa on koostettu Zoom-netiketti etäopetustilanteiden ja muiden etätapaamisten tueksi. Yliopiston henkilökuntaa – etenkin opettajia – on kannustettu ottamaan netiketti huomioon luennoilla ja muissa etätapaamisissa.

Netiketin tarkoituksena on mahdollistaa toimiva ja turvallinen etäopiskelutilanne sekä kannustaa aktiivisuuteen myös etäopinnoissa. Netiketti toimii hyvänä tukena myös ryhmätöiden tekemisessä ja muissa vapaamuotoisemmissa etätapaamisissa.

Etäkokous jossa osallistujilla kamerat auki

 

 

 

 

 

 

Menneet

Haalarimerkkien ompelua torstaina 18.11. klo 15-18

Nappaa haalarisi kainaloon ja tule ompelemaan merkkejä Domus Bothnican merellisiin maisemiin kanssaopiskelijoidesi seuraan. 

Merkkien ompelun ohessa voit vaihdella kuulumisia rennossa ilmapiirissä muiden kanssa tai vaikka vaan rentoutua merta tuijotellen. Ompelutarvikkeet saat paikan päältä ja tämän lisäksi nopeimmille on saatavilla pientä purtavaa.

Tapahtuma on poikkitieteellinen, joten kaikki Vaasan yliopiston opiskelijat ovat tervetulleita paikalle! Ovet ovat avoinna klo 15–18, eli voit saapua paikalle omien aikataulujesi mukaisesti. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa 

 

Pitkä välkkä

Pitkät välkät ovat tauolla marraskuun puolivälin aikoihin. Tulevista Pitkistä välkistä tiedotetaan!

Ota breikki opiskelusta ja tule mukaan pelailemaan ja hengaamaan! Luvassa on ulkopelejä ja hengailua matalalla kynnyksellä. Tule käymään, olemaan ja pelailemaan – aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Pelit ja aktiviteetit vaihtuvat joka viikko. Ajankohtaisen tiedon kunkin viikon aktiviteeteista löydät "Tulevia tapahtumia" -valikon alta. Pitkä välkkä järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei tapahtumaa järjestetä.

Opiskelijoita istumassa kampuksen nurmialueella

 

Back to Campus -viikon aamupalatilaisuudet

Mikä neuvoksi järjestää Vaasan yliopiston opiskelijoille viikolla 41 maanantaista torstaihin rentoja aamupalatilaisuuksia osana Back to Campus -viikkoa. Tilaisuudet järjestetään Fabriikki-rakennuksessa sijaitsevan ravintola Erkin tiloissa ja herkulliset aamupalat tilaisuuteen tarjoaa paikallinen kahvila Sweet Vaasa. Tule mukaan tapaamaan kanssaopiskelijoitasi ja nauttimaan maittava aamupala!

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta mahdolliset erityisruokavaliot saadaan huomioitua tarjoiluissa. Paikkoja on 50 per aamupala ja tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia!

 

Task Force - vertaisvoimaa hommiin! (Yhteistyössä JYYn kanssa)

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, klo 10–12, Zoom Meetings

Opiskelet itsenäisesti, mutta haluaisit hommaan lisää rakennetta? Tykkäät kotoilla, mutta kaipaat ihmiskontakteja? Tsekkaa tämä!

Task Force on rento työtila, joka on auki Zoomissa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10–12. Task Force tarjoaa sinulle mahdollisuuden opiskella ja jakaa kuulumiset kivassa ilmapiirissä paikasta riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Task Forcen ohjaajana toimii Ismo Puhakka Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnasta.

 

task force logo jossa opiskelijoita

 

Kampuspiknikit

Kesä on vihdoin täällä, joten mikäpä olisikaan mukavampaa kuin piknik kanssaopiskelijoiden seurassa! Kampuspiknikejä järjestetään kesän ajan Tritonian ja Luotsin välisellä nurmikkoalueella. Ajankohdat piknikeille näet Tulevia tapahtumia -valikon kalenterista.

Kampuspiknikit ovat tilaisuuksia, johon jokainen Vaasan yliopiston opiskelija on tervetullut. Kampuspiknikien tarkoitus on tarjota opiskelijoille aika ja paikka tavata toisiaan. Tule mukaan lounastamaan, kahvittelemaan tai muuten vaan piipahtamaan! Voit myös ilman muuta ottaa mukaasi esimerkiksi pelejä, musiikkia, soittimia tai mitä vaan muuta piknikillä voikaan tarvita. Kampuspiknikille voit saapua paikalle koko tilaisuuden ajaksi, tai vaikka vaan pistäytyä paikalla ohi kulkiessasi. 

Ravintola Cotton Club palvelee osoitteessa Yliopistonranta 2 ja on avoinna kesän ajan. Cotton Clubista voit napata opiskelijahintaisen lounaan (klo 10.00–14.00) tai kahvin mukaasi piknikille.

Kampuspiknikit järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei piknikiä järjestetä. 

Piknikeillä noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. 

Opiskelijoita istumassa kampuksen piha-alueella     Kampuskartta, johon merkitty piknikien sijainti

 

Opiskelijoiden ohjaus

Opintojen suunnittelun ja etenemisen tueksi jokaisella opiskelijalla on koulutusohjelmansa mukaan nimetty omaohjaaja. Voit olla omaohjaasi yhteydessä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Lisätietoa sekä omaohjaajasi yhteystiedot löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivuilta kohdasta Omaohjaajat

Ohjauspalveluiden vahvistamiseksi omaohjaajille järjestetään syksyllä 2021 koulutusta ja työpajoja mm. ryhmänohjauksesta ja päihteistä.  

Opintopsykologi työskentelee motivaation, ajanhallinnan, opiskelun ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opintopsykologin kanssa voit mm. selvitellä oppimiseen liittyviä asioita tai pohtia opiskelun tavoitteita. Lisätietoa opintopsykologin toiminnasta löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivun kohdasta Opintopsykologi. Tutustuthan myös opintopsykologin Tune Up Your Studies -blogiin, josta löydät vinkkejä opiskeluun liittyvissä asioissa mm. blogitekstien ja videosarjan muodossa!

Opintopsykologiharjoittelija Ville Horila on aloittanut hankkeessa syyslukukauden alussa. Harjoittelija tukee opintopsykologin työtä mm. pilotoimalla uusia toimintamuotoja ja toimimalla yhteistyössä omaohjaajien kanssa. Villen yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -valikosta.

Tune Up your Studies -podcast

Vaasan yliopiston Tune Up your Studies -podcastien tavoitteena on auttaa opiskelijoita opinnäytetöiden kanssa. Aiheet vaihtelevat aiheen valinnasta kirjoitusprosessiin, aloittamisvinkeistä ajanhallintaan ja lähteiden etsintään. Luvassa on myös käytännön vinkkejä opinnäytetöiden kirjoittajille. Podcast-sarjan keskustelunvetäjänä toimii Vaasan yliopiston opintopsykologi Ray Ohtonen. Podcastin löydät Spotifystä ja Soundcloudista.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Hankkeen yhteyshenkilö Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa
Elli Uusi-Kokko

Edunvalvonta-asiantuntija, VYY
+358 44 324 8961
eva(at)vyy.fi

Omaohjaajien yhteyshenkilö
Elina Alho

Amanuenssi
+358 29 449 8604
elina.alho(at)uwasa.fi

Hankkeen vastuullinen johtaja
Sannakaisa Holmlund

Asiantuntija, opintoasiat
+358 29 449 8150
sannakaisa.holmlund(at)uwasa.fi

Ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimijoihin

Hallitus ja henkilökunta kertovat mielellään lisää ylioppilaskunnan toiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista