Mikä neuvoksi -hanke

VYY leima

Mikä neuvoksi -hanke

Mikä neuvoksi -hanke on Vaasan yliopiston ja Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhteinen hyvinvointihanke, johon opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt määräaikaisen erityisavustuksen. Hanke on käynnissä vuoden 2021 loppuun saakka.

Mikä neuvoksi -hankkeessa kehitetään opiskelijoiden ohjausta ja hyvinvointipalveluita niin, että ne vastaavat koronaepidemian ja sen jälkihoidon mukanaan tuomiin haasteisiin. Toimenpiteillä vähennetään opiskelijoiden kokemaa yksinäisyyttä ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä muun muassa vertaistukitoiminnalla. Lisäksi hankkeessa kehitetään omaohjaajien matalan kynnyksen palveluita sekä opintopsykologitoimintaa. Palvelut tukevat opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäksi opintojen etenemistä ja opintoihin sitoutumista. 

Hankkeen päämääränä on tavoittaa opiskelijat ja rakentaa uudenlaista yhteisöllisyyttä sekä positiivista ja kestävää toimintakulttuuria. Tavoitteena on hyvinvoivat opiskelijat, ammattitaitoiset omaohjaajat ja helposti saatavilla olevat opintopsykologin palvelut. Hankkeen projektiassitenttina toimii Anna Yliaska. Projektiassistentin tukena vertaistukitoiminnan kehittämisessä toimii hankkeen muista toimijoista koostuva työryhmä. Kevään aikana hankkeen puitteissa on järjestetty yhteisöllisiä aamupalatilaisuuksia, omaohjaajien Mitä kuuluu -kierroksia ja pienryhmäkävelyitä. Etäopetukseen liittyvän yhteisöllisyyden vahvistamiseksi järjestettiin keväällä Kamerat auki -päivä. Kesällä järjestetään muun muassa kampuspiknikejä ja matalan kynnyksen liikuntalajien kokeiluja. Hankkeen aktiivinen toiminta painottuu syksyyn 2021.

Hankkeen toiminnasta kerätään aktiivisesti palautetta ja toiveita.

Toimintaa opiskelijoille

Kampuspiknikit

Kesä on vihdoin täällä, joten mikäpä olisikaan mukavampaa kuin piknik kanssaopiskelijoiden seurassa! Kampuspiknikejä järjestetään kesän ajan Tritonian ja Luotsin välisellä nurmikkoalueella. Ajankohdat piknikeille näet Tulevia tapahtumia -valikon kalenterista.

Kampuspiknikit ovat tilaisuuksia, johon jokainen Vaasan yliopiston opiskelija on tervetullut. Kampuspiknikien tarkoitus on tarjota opiskelijoille aika ja paikka tavata toisiaan. Tule mukaan lounastamaan, kahvittelemaan tai muuten vaan piipahtamaan! Voit myös ilman muuta ottaa mukaasi esimerkiksi pelejä, musiikkia, soittimia tai mitä vaan muuta piknikillä voikaan tarvita. Kampuspiknikille voit saapua paikalle koko tilaisuuden ajaksi, tai vaikka vaan pistäytyä paikalla ohi kulkiessasi. 

Ravintola Cotton Club palvelee osoitteessa Yliopistonranta 2 ja on avoinna kesän ajan. Cotton Clubista voit napata opiskelijahintaisen lounaan (klo 10.00–14.00) tai kahvin mukaasi piknikille.

Kampuspiknikit järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei piknikiä järjestetä. 

Piknikeillä noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. 

Opiskelijoita istumassa kampuksen piha-alueella     Kampuskartta, johon merkitty piknikien sijainti

 

Kerhotoiminta

Mikä neuvoksi -hanke on mukana kehittämässä opiskelijoiden kerhotoimintaa. Kerhotoiminnan tarkoituksena on luoda opiskelijoille verkostoitumismahdollisuuksia ja mielekästä toimintaa vapaa-ajalle. Kerhotoiminnan kautta opiskelijoille avautuu mahdollisuuksia löytää uusia tuttavia, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita.  

Ensimmäinen askel kerhotoiminnassa tulee olemaan kerhonvetäjien haku syksyllä. Kerhonvetäjien haun jälkeen tiedotamme erilaisista esiin tulleista kerhomahdollisuuksista ja kerromme lisää kerhotoimintaan osallistumisesta.  

Opiskelijoiden ohjaus

Opintojen suunnittelun ja etenemisen tueksi jokaisella opiskelijalla on koulutusohjelmansa mukaan nimetty omaohjaaja. Voit olla omaohjaasi yhteydessä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Lisätietoa sekä omaohjaajasi yhteystiedot löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivuilta kohdasta Omaohjaajat

Ohjauspalveluiden vahvistamiseksi omaohjaajille järjestetään syksyllä 2021 koulutusta ja työpajoja mm. ryhmänohjauksesta ja päihteistä.  

Opintopsykologi työskentelee motivaation, ajanhallinnan, opiskelun ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opintopsykologin kanssa voit mm. selvitellä oppimiseen liittyviä asioita tai pohtia opiskelun tavoitteita. Lisätietoa opintopsykologin toiminnasta löydät Vaasan yliopiston Opiskelijat-verkkosivun kohdasta Opintopsykologi. Tutustuthan myös opintopsykologin Tune Up Your Studies -blogiin, josta löydät vinkkejä opiskeluun liittyvissä asioissa mm. blogitekstien ja videosarjan muodossa!

Keväällä rekrytoitu opintopsykologi-harjoittelija aloittaa hankkeessa syyslukukauden alussa. Harjoittelija tukee opintopsykologin työtä mm. pilotoimalla uusia toimintamuotoja ja toimimalla yhteistyössä omaohjaajien kanssa.

Tulevia tapahtumia

Tästä näet ajankohtaisen listauksen hankkeen tulevista tapahtumista.

Kampuspiknikien aikataulu julkaistaan viikoittain maanantaisin klo 9 mennessä.
 

Viikko 30

Kampuspiknikejä ei järjestetä viikolla 30. Seuraavat kampuspiknikit järjestetään ensi viikolla. 

Kampuspiknikit järjestetään säävarauksella, joten kylmällä, sateisella tai erittäin tuulisella kelillä ei piknikiä järjestetä. 

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Projektiassistentti, Mikä neuvoksi -hanke
Anna Yliaska

+358 29 449 8409
anna.yliaska(at)uwasa.fi

Hankkeen yhteyshenkilö Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa
Lauri Tuohiniemi

Edunvalvonta-asiantuntija, VYY
+358 44 324 8961
eva(at)vyy.fi

Omaohjaajien yhteyshenkilö
Elina Alho

Amanuenssi
+358 29 449 8604
elina.alho(at)uwasa.fi

Hankkeen vastuullinen johtaja
Sannakaisa Holmlund

Asiantuntija, opintoasiat
+358 29 449 8150
sannakaisa.holmlund(at)uwasa.fi

Ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimijoihin

Hallitus ja henkilökunta kertovat mielellään lisää ylioppilaskunnan toiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista