Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa
Yhteisösektorin kevään kuulumiset
Ylioppilaskunnan toimisto on jaettu sektoreihin, joista keskeisimmät on yhteisö- ja edunvalvontasektori. Yhteisösektoriin kuuluu hallituksesta järjestö- ja jäsenpalveluvastaava, tapahtumavastaava sekä talous- ja yrityssuhdevastaava. Henkilökunnan talousasiantuntija ja viestintäasiantuntija ovat myös osa yhteisösektoria. Sektoria johtaa varapuheenjohtaja.
Olli Karvonen, hallituksen varapuheenjohtaja
Yhteisösektorin toimintaympäristö on ollut vaativa koko alkuvuoden eikä monia normaaliin toimintaan ja opiskelija-arkeen kuuluvia asioita ole voitu toteuttaa vallitsevan pandemian vuoksi. Kevään yksi valonpilkku oli kuitenkin Palvelutoimisto goes outdoors -tapahtuma, johon ilahduttavan moni löysi paikalle.
Kevään mittaan olen ollut mukana rekrytoimassa tutorkoordinaattoreita ja tutorkouluttajia, ja olen hallituksen puolelta vastuussa tutorprojektista. Projekti on ollut näkyvä osa tehtävääni, ja olin mm. mukana suunnittelemassa tutorkoulutuksia.
Näkyvin osa tehtäväkenttääni on yhteisösektorin johtaminen. Olen vastuussa siitä, että sektorimme tekee oikeita asioita, oikeaan aikaan, oikealla tavalla ja että sektorimme hallituslaisilla on edellytykset onnistua tehtävissään.
Ensi syksystä haluamme tehdä parhaan mahdollisen opiskelijasyksyn. Rokotukset etenevät hyvällä tahdilla ja toiveenamme on, että syksyllä pääsemme taas järjestämään tapahtumia normaaliin tapaan. Nähdään syksyllä!
Sara Alasuutari, järjestö- ja jäsenpalveluvastaava
Vaikka koronatilanteen vuoksi suuri osa perinteisestä järjestötoiminnasta on ollut mahdotonta, järjestöjen toimintaa kevään aikana on ollut ilo seurata. Muualta Suomesta on ajoittain saanut kuulla järjestötoiminnan kuihtumisesta, ovat Vaasalaiset opiskelijajärjestöt jopa aktivoituneet entisestään kevään aikana. Monet järjestöt ovat kehittäneet toimintaansa ja hallintoaan valtavasti, puhumattakaan etätapahtumien eteen nähdystä ajasta ja vaivasta. Erityisesti mieleen jäi EtäWappu, jonka tapahtumatarjonta ylitti kaikkien odotukset. Lisäksi järjestöille on järjestetty koulutuksia, ja järjestöhyviskonsepti on kehitelty hyvistutoroinnin pohjalta. Hyvikset koulutetaan syksyn alussa, jotta heillä on valmiudet ryhtyä hommiin syksyn tapahtumissa.
Vaikka kevät on ylittänyt järjestösektorilla kaikki odotukset tilanteen huomioiden, odotan syksyltä eniten tilanteen normalisoitumista. Verkostoituminen ja yhdessä työskentely ovat järjestötoiminnan parhaita puolia, mutta etäilyn takia ne ovat puuttuneet toiminnasta lähes kokonaan. Syksylle onkin suunnitteilla paljon kivoja juttuja järjestösektorille!
Kuvassa ylioppilaskunnan hallitus poseeraamassa lumiveistoksensa kanssa. Hallitus osallistui Tutti ry:n perinteisiin lumenveistoihin.
Henri Miettinen, talous- ja yrityssuhdevastaava
Yrityssuhteet ovat alkuvuonna edenneet hyvin vaihtelevasti. Samalla kun hyvin uudentyyppisiä projekteja ja yhteistöitä on lähdetty hahmottelemaan, on korona hiljentänyt paikoin paljonkin toimintaa. Etenkin tapahtumien yhteistyösopimukset ja niiden hoitaminen on hiljentynyt melkein kokonaan. Tämä on kuitenkin jättänyt tilaa ja aikaa asioiden uudelleen miettimiseen ja kehittämiseen. Etenkin ajatus siitä, minkälaisia yhteistyösopimuksia jatkossa ylioppilaskunnalle halutaan on jalostunut. Toimintaa on lähdetty viemään laajempien jäsenpalveluiden tarjoamisen suuntaan ja niin, että ylioppilaskunta tavoittaisi jäsenistöä entistä paremmin ja toiminta sekä edut koettaisiin houkutteleviksi myös jatkossa.
Syksyllä tavoitteenani on saada enemmän liikunnallisia tapahtumia ja jäsenetuja. Liikunta on yksi parhaista keinoista tutustua uusiin ihmisiin, ja on äärimmäisen tärkeää että teemme osamme siinä, että jokainen opiskelija löytää oman porukkansa ja pääsee luomaan verkostoja yliopistossa.
Jo perinteeksi muodostunut Simajooga järjestettiin jälleen EtäWappuna.
Aada Mäkelä, tapahtumavastaava
Kevään aikana tapahtumapuolta on vielä vahvasti kurittanut koronaepidemia, mutta pääsin siitä huolimatta järjestämään kivoja etätapahtumia. Heti vuoden alussa haastattelin ja rekrytoin uuden tapahtumatiimin. Helmikuussa pääsin myös heti järjestämään VYY:n vuosijuhlia, ja ylioppilaskunta täyttikin peräti 53 vuotta!
Vuosijuhlien jälkeen päät käännettiinkin jo kovaa vauhtia lähestyvään wappuun, jonka tapahtumien järjestämistä koordinoin. Wappuna oli myös muutama tapahtuma VYY:lta, joita olin koordinoimassa ja järjestämässä.
Tapahtumien lomassa olen myös tavannut suuria yhteistyökumppaneitamme, kuten meidän yhteistyöbaaria Teatroa. Pääsin myös kouluttamaan tutoreita tapahtumien ja niiden pelisääntöjen osalta.
Kevät on ollut kaikiesta etäilystä huolimatta oikein antoista, mutta toivottavasti syksyllä päästäisiin jo järjestämään livetapahtumia!
Maria Mellanen, viestintäasiantuntija
Viestinnän saralla ylioppilaskunnassa on tapahtunut päivittäisen viestinnän tekemisen lisäksi paljon sellaista, mikä ei ole jäsenistölle asti näkynyt. Vuoden 2020 lopulla lähdimme kehittämään ylioppilaskunnan toimiston sisäistä viestintää ja uusien toimintatapojen sisäänajoa on tehty koko kevään ajan. Toukokuun alussa toteutin lyhyen kyselyn uusista toimintatavoista ja kyselyn tulokset olivat varsin positiiviset. Työ ei siis ole ollut turhaa!
Kevään toinen iso projekti on ollut VYY:n graafisen ohjeiston päivittäminen hallituksen viestintävastaavien kanssa. Valikoimme VYY:lle yhtenäisemmän värimaailman ja suunnittelimme sosiaaliseen mediaan uuden ilmeen uusien kuvapohjien avulla. Näitä pohjia on jo alkanut näkyä meidän kanavissa, ootko kiinnittänyt huomiota?
Isojen projektien lisäksi vappu ja kuntavaalit pitivät kiireisenä keväällä. Katse on myös siirretty jo kohti syksyä ja kohti uusien opiskelijoiden saapumista sekä tulevia edarivaaleja!
Yhteisösektorin yksi suurimmista tapahtumista keväällä oli ylioppilaskunnan etävuosijuhlat.