Topelius-patsas Vaasan kirkon edustalla
16.09.2021

Uusi kotikaupunki tutuksi - mitä nähtävää Vaasassa on?


Hei opiskelija, tutustu uuteen kotikaupunkiisi!

Ihanaa, kun olet löytänyt tiesi juuri Vaasaan! Vaasasta löytyy monenlaista koettavaa. Tässä esittelemme, kuinka pääset kokemaan ja elämään aitoja vaasalaisia elämyksiä.

Öjenin luontopolku

Öjenin luontopolku sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Luontopolulle pääsee siis helposti esimerkiksi pyörällä. Öjenissä voi myös retkeillä nuotiopaikoilla, nauttia rauhallisuudesta ja bongailla lintuja sekä marjastaa ja sienestää.

Kansalaisopisto Alman kurssit

Kansalaisopisto Alma tarjoaa edullisia kursseja muun muassa esittävään taiteeseen, historiaan, keittiöön, kieliin ja moneen muuhun. Kurssit ovat monipuolisia ja mahdollistavat harrastamisen sekä uusiin ihmisiin tutustumisen. Opiskelijat saavat kurssimaksuista vielä -10% alennuksen. Kursseja alkaa ympärivuoden ja ilmoittautumisia on auki, mikäli kursseilla on tilaa.

Kuntsin modernintaiteen museo

Lyhyen kävelymatkan päässä Vaasan torilta, upealla paikalla meren ääressä Sisäsatamassa sijaitsee Kuntsin modernin taiteen museo. Modernin taiteen näyttelyt voivat olla videotaidetta, teoksia, veistoksia, performasseja tai jotain todella yllättävää. Kuntsi-vierailun jälkeen voit kuvauttaa itsesi vaikka Vaasa-kirjaimilla! 

RITZ – Vaasan kultturinäyttämö

Ritz on nostalginen elokuvateatteri 1950-luvulta aivan Vaasan keskustassa. Ritzistä löydät konsertteja, elokuvia, teatteriesityksiä, luentoja, avoimia seminaareja ja jopa Open Stage Night tapahtumia. Tutustu tapahtumakalenteriin tästä: Ritz tapahtumakalenteri.

Hietalahden frisbeegolf

Frisbeegolf aivan keskustan kupeessa. Frisbeegolf on helppo ja ilmainen tapa kuntoilla. Ota kiekot mukaan ja lähde heittämään!

Vaasan uimahalli ja kuntosali

Vaasan uimahalli sijaitsee keskustan laidalla lähellä Vaasan sairaalaa. Uimahallista löytyy niin kuntosali kuin saunaosasto, kahvila ja vesijumppa mahdollisuus. Opiskelijat saavat uida ja käydä kuntosalilla alennettuun hintaan. 

 

Seuraa Vaasan tapahtumakalenteria! Löydät kaikki Vaasassa järjestettävät tapahtumat sieltä!

Varaa Leipätehtaan saunatila

Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa