Yhteisösektorin Sara, Aada, Olli ja Henri rivissä.
16.12.2021

Yhteisösektorin syksyn kuulumiset

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) syksy oli tuttuun tapaan kiireinen. Hallitus on päivittänyt kuulumisia säännöllisesti Instagramin puolella VYYkkokatsausten merkeissä, mutta kiireisen syksyn jälkeen pieni tiivistelmä on paikallaan. Mitä kuului ylioppilaskunnan yhteisösektorin syksyyn?

Olli Karvonen, hallituksen varapuheenjohtaja

Syksy on ollut mieleenpainuvaa ja hienoa aikaa monestakin näkökulmasta. Elokuun lopussa toivotimme yhdessä piirissämme toimivien järjestöjen ja tutorprojektimme kanssa uudet opiskelijat tervetulleiksi yhteisöömme. Kiitos järjestöille ja koko tutorprojektille: olitte aivan täyttä timanttia koko syksyn!

Sektorimme toimintaympäristö muuttui syksyllä nopeasti. Omasta näkökulmastani oli ihailtavaa katsoa, millä asenteella koko sektorimme lähti toteuttamaan jopa sellaisia tapahtumia, joita ei koskaan ylioppilaskuntamme historiassa olla toteutettu. Se kertoo mielestäni paljon VYY:läisyydestä: ”opiskelijoilta opiskelijoille” ja ”rakkaudesta yhteisöön”.

Kokoontumisrajoitusten poistuttua pääsimme järjestämään livetapahtumia, joita olemme jo kauan odottaneet. Livetapahtumien tunnelmaa ei ruudun välityksellä saa ja olikin mahtavaa nähdä kaikki se ilo ja innostus kanssaopiskelijoiden koko olemuksessa esimerkiksi Kampussitseillä. Toivottavasti tapaamme punaisissa haalareissa myös tulevaisuuden livetapahtumissa!

 

Sara Alasuutari, järjestö- ja jäsenpalveluvastaava

Koronatilanteen hellitettyä syksyllä pääsimme vihdoin hieman normaalimman järjestötoiminnan pariin. Pitkään jatkuneen hiljaiselon jälkeen on ollut hienoa nähdä, kuinka järjestöt ovat rohkeasti lähteneet luomaan uutta sekä kehittämään toimintaansa. Useat järjestöt ovatkin ottaneet rohkeita askelia sekä tapahtumien että hallinnon ja hallitustyöskentelyn kehittämisen saralla.

Loppusyksy on perinteisesti kiireistä aikaa järjestötoimijoille: kuluneen vuoden toiminnasta tehdään koontia, suunnitellaan tulevaa vuotta ja valitaan uusia toimijoita tulevalle vuodelle. Syksyn aikana sain ilokseni huomata, että järjestötoiminta yliopistoyhteisössämme on houkutellut lähiaikoina myös paljon uusia aktiiveita mukaan. Hallitukset ovat täyttyneet syyskokouksissa innokkaista ja osaavista ihmisistä, ja jäänkin innolla seurailemaan, mitä tuleva vuosi tuo järjestökentälle tullessaan.

 

Henri Miettinen, talous- ja yrityssuhdevastaava

Yrityssuhteiden saralla olemme vihdoin siirtyneet 2000-luvulle. Sopimukset löytyvät nykyään sähköisinä, eli tulevaisuudessa ei enää tarvitse luottaa perinteisiin kansioihin. Tämän lisäksi olen saanut keskittyä enemmän tapahtuma- ja projektiluontoisiin asioihin. Maailman onnellisimmat opiskelijat- kampanja saatiin päätökseen ja Vaasalaisten opiskelijayhteisöjen välinen yhteistyö lähentynyt entisestään. Ensi vuoden toimijoiden on hyvä jatkaa tästä. 

Lisäksi yrityssuhdevastaavan pesti tulee kokemaan ensi vuonna pientä muutosta. Aiemmin järjestövastaavan pestiin kuuluneet jäsenpalvelut tulevat tulevaisuudessa olemaan osa yrityssuhdevastaavan pestiä!


Aada Mäkelä, tapahtumavastaava

Syksy on ollut tapahtumien kulta-aikaa! Koronatilanne on vihdoin tullut ainakin toistaiseksi siihen pisteeseen, että olemme päässeet järjestämään livetapahtumia. Syksyn aikana onkin siis varmasti löytynyt jokaiselle jotakin.

Kädet ovat olleet täynnä tapahtumien järjestämisen kanssa. Aina kun yksi tapahtuma on saatu päätökseen, olen päässyt suunnittelemaan jo seuraavaa. Syksyn aikana olen päässyt järjestämään perinteisiä tapahtumia, kuten kauniin itsenäisyyspäivän soihtukulkueen (yhdessä ÅASn kanssa, jes!!), sekä kehittämään kokonaan uusia konsepteja kuten kampussitsit! 

Syksy on ollut oikein antoisa ja on päässyt opettelemaan niin uusia asioita (mm. lupahakemusten loputonta täyttöä) kuin myös päästämään oman luovan puolen valloilleen. 

 

Maria Mellanen, viestintäasiantuntija

Viestinnässä syksy on ollut varsin kiireinen. Alkusyksyn tutor-projekti, hallopedien haut sekä edustajistovaalit ovat muun muassa pitäneet huolen, että tylsiä hetkiä ei työpäivän aikana ole ollut. 

Edustajistovaalit olivat syksyn suurin projekti. Viestintäkampanjan sisällön suunnittelu aloitettiin kevään puolella, ja päädyimme hyödyntämään VYY:n linjapaperia kampanjassa. Kampanjaa varten poimimme linjapaperista erilaisia sloganeita, joiden avulla toimme ilmi ylioppilaskunnan kantoja. Kampanja taisi olla onnistunut, sillä äänestysprosentti nousi korkeimmaksi sitten vuoden 1995!

Vaalien jälkeen toteutimme vielä edarivaalikyselyn, jossa keräsimme mielipiteitä syksyn vaalien toteutuksesta ja viestinnästä. Tuloksia hyödynnämme edarin viestinnän kehittämisessä sekä seuraavien vaalien suunnittelussa. Kiitos vielä kaikille vastanneille!

Vuoden lähetessä loppua tapasimme vielä hallituksen viestintävastaavien kanssa. Pohdimme viestintätiimin toimintaa ja suunnittelimme millä tavalla tiimin toimintaa voitaisiin kehittää tulevaisuudessa.

Varaa Leipätehtaan saunatila

Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa