29.10.2018

Päivän vinkki MA 29.10.

Mikä on paras ruoka aivoillemme?

Deadlinet painavat päälle ja hommia olisi vaikka kuinka. Kiire ei kuitenkaan hyvä syy jättää lounasta väliin, sillä monipuolinen ruokavalio on ensisijaisen tärkeää aivojen toiminnan kannalta.

Miten aivoja kannattaa sitten ruokkia? Ateriarytmin lisäksi tärkeää on myös sopiva annoskoko eri aterioilla vireystilan säätelyn kannalta ja jotta verensokeri pysyisi mahdollisimman tasaisena. Aamiaisen tulisi olla riittävän täyttävä, ja sisältää proteiinia. Lounaalla kannattaa syödä kevyesti, niin että se kuitenkin sisältää riittävästi proteiinia ja kohtuullisen määrän hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja. Välipala ylläpitää iltapäivän vireystilaa, ja illalla kannattaa syödä hiilihydraatteja koska ne edesauttavat unensaantia.

Oheinen video kertoo, mikä on parasta polttoainetta aivoillesi:

Hyvinvointiviikon keskiviikkona 31.10 klo 13:00 – 14:00 järjestetään luento ravinnosta Tervahovin Kauppakamari –salissa (B209). Terveystalon ravintoterapeutti tulee kertomaan aivoystävällisestä ruokavaliosta. Tule kuuntelemaan, miten meidän kannattaa valita proteiinimme ja hiilihydraattimme!

Varaa Leipätehtaan saunatila

Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa