08.11.2023

Ylioppilaskunnan yhteisösektorin syksyn kuulumiset

Vuosi lähenee loppuaan ja ylioppilaskunnan uusi hallitus valitaan aivan pian. Sitä ennen on kuitenkin hyvä kysyä, miten on yhteisösektorin syksy mennyt? 

Lauri Hasa, tapahtuma- ja viestintävastaava 

Syksy on mennyt  tapahtumien osalta vauhdikkaasti. Alkusyksy meni fuksitapahtumissa edustaen, jonka jälkeen ollut omia tapahtumia ja bileitä. Ehdottomasti isoin oma tapahtuma syksyn aikana oli kampussitsit. Kampussitsit meni erittäin kivasti, vaikka tapahtuman aikana satoikin kaatamalla. 

Hallitusvuoden alkupuoleen verrattuna, syksyllä tapahtumien määrä on päässyt yllättämään. Syksyn aikana ei ole montaa tylsää päivää ehtinyt olemaan. Syksyn aikana olen myös päässyt reissaamaan ympäri Suomea, esimerkiksi SYLin syysseminaariin Jyväskylään, TREY:n vujuille Tampereelle ja periferia-ylioppilaskuntien tapaamiseen Lappeenrantaan.

Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut kiireinen, mutta myös opettavainen ja ennen kaikkea hauska. Työskentelyni on kehittynyt selkeästi alkuvuoteen verrattuna, oma toiminta on tehokkaampaa ja ajankäyttöä on mielestäni läpi hallituksen tehostettu. 

 

Emma Lehtonen, järjestö- ja kansainvälisyysvastaava

Ylioppilaskunnan järjestövastaavana syksy on koostunut järjestötoimijoille suunnatuista tilaisuuksista sekä niiden valmistelemisesta. Loka-marraskuussa on järjestetty muun muassa järjestömessut, antirasismikoulutus sekä järjestön vuosi pakettiin -koulutuspäivä. Lisäksi marraskuun lopulla pidetään perinteinen järjestöjen kiitosilta. Syksy on ollut vauhdikas ja erityisen opettavainen eri kokoisten koulutusten ja tapahtumien järjestämisen osalta. 

Hallitustoimintaan on kuulunut myös tapaamisia monien eri sidosryhmien kuten Vaasan kaupungin, yliopiston ja kuntapäättäjien kanssa, jotka ovat tuoneet vaihtelua omaan järjestövastaavan pestiin. Syksyllä varmasti haastavinta pestissä on ollut löytää oikeat koulutusaiheet, joita kouluttaa järjestötoimijoille vielä ennen kuin vuosi vaihtuu.

Tämän vuoden projektina olen kehittänyt VYY:n jakamia avustuksia. Tarkoituksena on ollut päivittää sekä toiminta- että projektiavustuksen hakuohjetta ja -kriteerejä. Olen nyt syksyllä jatkanut tätä alkuvuonna aloitettua projektia ja tarkoituksena on saada uudet päivitetyt avustuksen käyttöön jo ensi vuodelle.

Olen tänä vuonna toiminut myös VYY:n kansainvälisyysvastaavana. Pesti on etsinyt vielä paikkaansa, joten olen keskittynyt pestin kehittämiseen luomalla esimerkiksi VYY:n kansainvälisyystoimintasuunnitelmaa. VYY:n kv-vastaavan tehtäviin voisi nyt ja tulevaisuudessa kuulua ainakin yhteistyö järjestöjen kv-vastaavien kanssa sekä Seinäjoen kv-opiskelijoiden tukeminen. Kv-vastaavan pestissä haasteellisinta on ollut varmaankin sen monet mahdollisuudet sekä toisaalta rajallinen aika järjestövastaavan pestin ohessa.

 

Niklas Gummerus, yrityssuhde- ja jäsenpalveluvastaava, tutorprojekti

Sekä ylioppilaskunnan että minun syksy on ollut vauhdikas. Yrityssuhteiden ja jäsenpalveluiden lisäksi vastaan hallituksessa tutorprojektista, joka pitikin syksyn alkupuoliskon kiireisenä. Tutorprojekti kokonaisuudessaan saatiin vietyä läpi hienosti, kiitos projektin parissa ahertaneiden koordinaattorien, kouluttajien ja tutorien. Oli fantastista nähdä kuinka kampus ja kaupunki heräsivät henkiin uusien ja vanhojen opiskelijoiden palatessa opinahjoon. Lisäksi uusien opiskelijoiden ryhmäytymistä ja intoa on aina ilo seurata!

Muutoin oma syksyni on koostunut oman pestini kehittämisellä ja tulevaisuuden suunnittelulla. Pestini luonteeseen kuuluu, että alkuvuonna tehdään paljon sopimusten uusimista ja jo olemassa olevien sopimusten kehittämistä. Syksyllä puolestaan kehitetään pestiä ja ideoidaan tulevia seikkailuja. Katsotaan, mitä tulevaisuus tällä rintamalla tuokaan mukanaan.

Syksyyn on lisäksi mahtunut paljon hallituksen yhteisiin tehtäviin kuuluvia asioita. On ollut etuoikeus päästä edustamaan ylioppilaskuntaa erilaisissa tapahtumissa ja tapaamisissa. Lisäksi olemme yhdessä hallituksen kanssa kääntäneet katseita jo tulevalle vuodella ja suunnitelleet, miten seuraava vuosi olisi pikkuisen edellistä parempi, tehokkaampi ja vaikuttavampi. 

Kokonaisuudessaan syksyni on ollut jo edellä mainitun vauhdikkuuden ja hauskuuden sekoitus. Kaiken keskellä on pitänyt muistuttaa itseä myös lepäämään, jotta jaksamisen kanssa ei tule ongelmia. Kun on muistanut välillä levätä on myös voinut nauttia kaikesta! 

 

Jos voisit antaa neuvon vuoden takaiselle itsellesi, niin minkä antaisit?

Lauri: Enemmän itsevarmuutta.

Emma: Kaikkia suunniteltuja asioita ei ole pakko toteuttaa yhdessä vuodessa.

Niklas: Nauti, älä murehdi liikoja. 


 

Kiinnostuitko toimimaan hallituksessa?

Haku ylioppilaskunnan hallitukseen on käynnissä ja kiinnostuksesta voi ilmoittaa etukäteen 14.11. asti. Vuoden 2024 hallituksen muodostaja valitaan edustajiston kokouksessa tiistaina 21.11. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi hallituksen muodostajaksi vielä edustajiston kokouksessa. Lue lisää hallituksen muodostajana tai hallituksessa toimimisesta ja hakemisesta nettisivuiltamme!

Varaa Leipätehtaan saunatila

Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa