Tule mukaan

VYY leima

Tule mukaan

VYY suosittelee lämpimästi ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien järjestöjen toimintaan osallistumista opiskeluaikana, sillä niiden kautta on mahdollista oppia paljon, saada ikimuistoisia kokemuksia ja uusia, jopa ikuisia, ystäviä. On monia erilaisia tapoja osallistua ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien järjestöjen toimintaan, joten jokaiselle löytyy varmasti omia mielenkiinnon kohteita vastaavaa ajanvietettä.

Ylioppilaskunta tarjoaa paljon mahdollisuuksia päästä oppimaan luottamushenkilönä toimimisesta ja erilaisten tapahtumien ja projektien toteuttamisesta. Ylioppilaskunta on myös monipuolinen ja innostava työpaikka, jossa pääsee varmasti oppimaan uutta ja kehittämään itseään.

 

Ylioppilaskunta hakee ympäri vuoden toimijoita, kuten hallinnon opiskelijaedustajia ja projektityöntekijöitä sekä syksyisin hallituksen muodostajaa sekä hallituslaisia. Hae paikkoja lähettämällä hakemuksesi osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi. Seuraa VYY:n tiedotustusta avautuvista paikoista!

Haemme talous- ja hallintoasiantuntijaa

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee TALOUS- JA HALLINTOASIANTUNTIJAA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

VYY on nuorekas, noin 4 600 yliopisto-opiskelijan edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen, monipuolisen ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset myös kehittymään työntekijänä.

Oletko oma-aloitteinen, täsmällinen ja järjestelmällinen ja pidät monipuolisesta työnkuvasta? Saatat olla etsimämme henkilö! Tehtävässä menestyminen edellyttää taloushallinnon tuntemusta ja kokemusta maksuliikenneohjelmistojen, erityisesti Netvisorin käytöstä. Toivomme, että sinulla on myös kokemusta muun yleishallinnon toteuttamisesta.

Talous- ja hallintoasiantuntijana pääasiallinen työtehtäväsi on ylioppilaskunnan osto- ja myyntireskontran hoito. mukaan lukien laskujen tiliöinti sekä myyntilaskujen laadinta. Vastaat myös ylioppilaskunnan palkanlaskennasta yhteistyössä pääsihteerin kanssa. Lisäksi avustat pääsihteeriä hallinnon prosessien ja yleishallinnollisten asioiden kehittämisessä ja toimeenpanossa, sekä toimit pääsihteerin hallinnollisena sijaisena tarpeen vaatiessa. Vastaat myös ylioppilaskunnan toimiston muusta asiakaspalvelusta yhdessä muun henkilökunnan kanssa. 

Työnantajana pyrimme joustavuuteen ja etätyöskentely tehtävässä on myös mahdollista, vaikka haluammekin nähdä sinua silloin tällöin myös toimistollamme. Tarjoamme henkilöstöetuina sinulle mm. Epassin kautta liikunta- kulttuuri- ja hyvinvointiedun, sekä tuetun lounaan mahdollisuuden. Työkavereiksesi saat pääsihteerin lisäksi viestinnän ja edunvalvonnan asiantuntijat sekä osa-aikaisen jäsenpalveluassistentin, sekä yliopiston opiskelijoista koostuvan vuosittain vaihtuvan ylioppilaskunnan hallituksen.

Edellytämme sinulta korkeakouluopintoja tai loppututkintoa sekä hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa.  Muu kielitaito, sekä netvisorin ja julkishallinnon ja ylioppilaskuntien toiminnan  tuntemus katsotaan eduksi.

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva, kokoaikainen työsuhde. Viikkotyöaikasi on 37,5 tuntia. Työssä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Tehtävä saattaa sisältää satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä. Työ alkaa 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan. Talous- ja hallintoasiantuntijan palkkauksessa noudatamme Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaryhmää III jolloin peruspalkkasi on 2227,84€ kuukaudessa. Peruspalkan lisäksi tulevat työehtosopimuksen mukaiset koulutus- ja kokemuslisät. 

Toimita vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 31.5.2024 osoitteeseen Vaasan yliopiston ylioppilaskunta / pääsihteeri, PL 700, 65101 Vaasa tai sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi Hakemukset käsitellään anonymisoituina ja lopullisen valinnan päätöksestä tekee ylioppilaskunnan hallitus

 

Lisätiedot

Lauri Tuohiniemi
pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi
044 324 8964

Haemme messukoordinaattoria

Kiinnostaisiko mielenkiintoinen ja erinomaisia verkostoitumismahdollisuuksia tarjoava projekti ylioppilaskunnassa? Haluatko olla edistämässä kanssaopiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia? Siinä tapauksessa me haluamme sinut meille töihin!

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee MESSUKOORDINAATTORIA järjestämään Contact-rekrymessut syksyllä 2024

Contact rekrytointimessut ovat perinteisesti olleet tammi-helmikuussa pidettävät rekrytointimessut kesätöiden etsimiseen. Tänä vuonna messut saavat uuden vivahteen, kun messujen organisointi siirtyy syksyyn.

Messukoordinaattorin tehtävänä on vastata messujen suunnittelusta, organisoinnista ja järjestelyistä. Tehtävä pitää sisällään muun muassa rekrytoivien yritysten kontaktointia, tapahtumaviestintää ja messuihin liittyviä käytännön järjestelyitä tapahtuman pystytyksestä purkamiseen. Erityisenä kohderyhmänä syksyn messuille toivomme sinun kontaktoivan yrityksiä, jotka tarjoavat opinnäytetyöpaikkoja, tarineepaikkoja sekä osa-aikaisia työpaikkoja, joita opiskelijat voivat tehdä opintojensa ohessa.

Messukoordinaattoriltamme toivomme hyvää organisointi- ja yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta, projektinhallintataitoja sekä myyntihenkisyyttä ja asiakaspalvelualttiutta.

Vaasan korkeakoulujen eri opintoalojen työllistymismahdollisuuksien tuntemus sekä kokemus isojen tilaisuuksien järjestämisestä katsotaan eduksi.

Messukoordinaattorin tehtävä on projektiluonteinen ja tehtävästä maksetaan toimeksiannon perusteella 2 000 euron palkkio sekä erillinen tavoitteisiin sidottu palkkio. Palkkion maksusta sovitaan tarkemmin toimeksiantosopimuksessa. Tehtävään voi hakea myös kaksi henkilöä yhdessä. Jos tehtävään tulee valituksi kaksi henkilöä, jaetaan palkkio puoliksi tehtävään valittujen kesken.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa ylioppilaskuntaan sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi viimeistään 31.5.2024. Rekrytointi toteutetaan anonyymina, ja valinnan tekee ylioppilaskunnan hallitus. Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan.

 

Lisätiedot

Lauri Tuohiniemi
pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi
044 324 8964

Projektit

VYY hakee vuosittain projektityöntekijöitä toteuttamaan erilaisia opiskelijatapahtumia. Projektityöntekijänä saat arvokasta tapahtumajärjestämiskokemusta sekä uusia kontakteja.

Contact-rekrymessut

Suurin poikkitieteellinen rekrytointitapahtuma Pohjanmaalla, joka kokoaa Suomen parhaimmat työnantajat ja potentiaalisimmat työntekijät Vaasan yliopistolle. Messut ovat tarkoitettu jokaiselle Vaasan korkeakouluopiskelijalle.

Boom City appro

Opiskelijatapahtuma Vaasassa, jossa suoritat juomatutkintoja keräämällä appropassiisi suoritusmerkintöjä virallisissa approbaareissa.  

Tutorprojekti

Vaasan yliopiston uusien opiskelijoiden tutorointiprojektista on jo vuosien ajan vastannut VYY. VYY valitsee vuosittain tutorkoordinaattorin osa-aikaiseen työsuhteeseen ja koordinaattori järjestää hakuprosessiin tutorkouluttajien ja tutoreiden paikkoihin. Tutoroinnin tarkoituksena on tutustuttaa uudet opiskelijat akateemiseen maailmaan ja opiskelijuuteen kampuksella ja Vaasassa mahdollisimman saumattomasti. Tutorointi on vastuullinen tehtävä, mutta projektin aikana pääsee oppimaan paljon uutta ja saa takuuvarmasti uusia ystäviä.

Vuosijuhlat

ovat arvokas akateeminen pöytäjuhla. VYY jakaa vuosijuhlassaan perinnekaaren mukaisia huomionosoituksia ylioppilaskunnan toiminnassa ansioituneille henkilöille. Alla video Vaasan yliopiston bloggaajan VYY50-vuosijuhlapäivästä

 

 

Edustajistovaalit

Seuraavat edustajistovaalit järjestetään vuoden 2023 syksyllä. Vaaleilla on vaalivuonna on oma alasivunsa. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan edustajiston 30 jäsentä ja heille varahenkilöt 1.1.2024 alkavalle kaksivuotiskaudelle.

 

FAQ – mikä on edustajisto?

Mikä on edustajisto?

Edustajisto, tai tuttujen kesken edari, on tavallisista Vaasan yliopiston opiskelijoista koostuva ryhmä, joka päättää tärkeimmistä ylioppilaskuntaa ja siten jokaista jäsentä koskevista asioista. VYY:n edarissa on 30 jäsentä. Edari valitaan vaaleilla kahden vuoden välein, vaaleissa jokainen VYY:n jäsen voi asettua ehdolle ja äänestää. Jäsenillä on myös oikeus tulla seuraamaan edarin kokouksia. Kokouksia pidetään noin kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Jokaisella ylioppilaskunnalla on oma edustajisto.

Mihin asioihin pystyt edarissa vaikuttamaan?

Edari päättää monista eri asioista, esimerkkeinä mainittakoon jäsenmaksun suuruus, ylioppilaskunnan säännöt, toimintasuunnitelma, talousarvio ja hallituksen ja pääsihteerin valinta. Vuosittain päätettävä toimintasuunnitelma ohjaa hallituksen ja henkilökunnan toimintaa, eli sitä mihin asioihin ylioppilaskunnan tulisi vaikuttaa ja käyttää resursseja.

Kuka voi lähteä ehdolle?

Ihan kaikki! Jos siis olet läsnäoleva opiskelija Vaasan yliopistossa ja maksanut jäsenmaksun. Voit joko perustaa oman vaaliliiton, liittyä osaksi jotain vaaliliittoa tai asettua ehdolle listojen ulkopuolelta. Valinta on sinun.

Miten voin lähteä ehdolle ja miten vaaliasiakirjat täytetään?

Asettuaksesi ehdolle sinun tulee täyttää ehdokasilmoitus. Kaikkia vaaliasiakirjoja saa ylioppilaskunnan palvelutoimistolta. Mikäli sinulla on kysyttävää ehdokasilmoituksen tai muiden dokumenttien täyttämisestä, pyydä apua vaaliliton vaaliasiamieheltä tai ylioppilaskunnan henkilökunnalta. Ylipäätään mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen edustajistovaaleihin, voit tulla käymään palvelutoimistolla tai lähettää sähköpostia henkilökunnalle.

Mikä on edariryhmä?

Edarissa on 30 jäsentä. Suurin osa jäsenistä kuuluu johonkin ryhmään. Usein ryhmiä muodostavat ihmiset, joita yhdistää jokin asia, kuten opiskeluala tai vaikka poliittinen kanta.

Kuka voi perustaa ryhmän (vaaliliiton)?

Kuka tahansa VYY:n jäsen voi perustaa vaaliliiton.

Miksi kannattaa äänestää edustajistovaaleissa?

Siksi, että ylioppilaskunnan päätöksenteko koskee juuri sinua! On tärkeää, että jäsenet käyttävät oikeuttaan äänestää, sillä siten ylioppilaskunta tekee niitä asioita, joita sinä ja muut jäsenet haluavat sen tekevän. Edarivaaleissa 2017 oli mahdollista äänestää ensimmäistä kertaa sähköisesti, joten vaikka et olisi kampuksella tai edes Vaasassa ennakkoäänestys tai varsinaisina vaalipäivinä, voit silti käyttää äänesi!

Muista myös seurata VYY:n tiedostusta seuraavista vaaleista syksyllä 2023!

Luottamustoimet

Ylioppilaskunta on demokraattinen organisaatio ja joka toinen vuosi jäsenet valitsevat vaaleilla sen ylimmän päättävän elimen, edustajiston. Edustajistovaaleista lisää tämän sivun Edustajistovaalit-osiossa.

Edustajisto valitsee loppuvuodesta hallituksen seuraavalle kalenterivuodelle, Haku hallitukseen avataan vuosittain syksyllä.

Yliopiston toimielimissä ovat edustettuina yliopistolain mukaisesti myös opiskelijat. Hallinnon opiskelijaedustajat (lyhenne HallOpEd) yliopiston, VOAS:n ja YTHS:n hallintoon valitaan joka toinen vuosi, mutta haemme uusia edustajia eri toimielimiin myös kesken kauden esimerkiksi valmistumisten johdosta.

Valiokuntien toimintaan voi osallistua ilman hakuprosessia tulemalla paikalle kaikille avoimiin kokouksiin. Kokouksista ilmoitetaan VYY:n viestintäkanavissa.

Kaikki VYY:n jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin ylioppilaskunnan tapahtumiin, toivottavasti jokainen löytää laajasta tapahtumakattauksesta omat suosikkinsa!

Mikäli sinulla on kysymyksiä, ideoita tai palautetta ylioppilaskunnan toimintaan liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä joko edustajiston tai hallituksen jäseniin tai ylioppilaskunnan henkilökuntaan!

Lisätietoa ylioppilaskunnan toimielimistä ja kampuksella toimivista järjestöistä:

Edustajisto
Hallitus
Hallinnon opiskelijaedustajat  
Valiokunnat
Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt 

Ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimijoihin

Hallitus ja henkilökunta kertovat mielellään lisää ylioppilaskunnan toiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista