Tule mukaan

VYY leima

Tule mukaan

VYY suosittelee lämpimästi ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien järjestöjen toimintaan osallistumista opiskeluaikana, sillä niiden kautta on mahdollista oppia paljon, saada ikimuistoisia kokemuksia ja uusia, jopa ikuisia, ystäviä. On monia erilaisia tapoja osallistua ylioppilaskunnan ja sen piirissä toimivien järjestöjen toimintaan, joten jokaiselle löytyy varmasti omia mielenkiinnon kohteita vastaavaa ajanvietettä.

Ylioppilaskunta tarjoaa paljon mahdollisuuksia päästä oppimaan luottamushenkilönä toimimisesta ja erilaisten tapahtumien ja projektien toteuttamisesta. Ylioppilaskunta on myös monipuolinen ja innostava työpaikka, jossa pääsee varmasti oppimaan uutta ja kehittämään itseään.

Ylioppilaskunta hakee ympäri vuoden toimijoita, kuten hallinnon opiskelijaedustajia ja projektityöntekijöitä sekä syksyisin hallituksen muodostajaa sekä hallituslaisia. Hae paikkoja lähettämällä hakemuksesi osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi. Seuraa VYY:n tiedotustusta avautuvista paikoista!

Hae HallOpEdiksi

TÄYDENNYSHAKU VAASAN YLIOPISTON HALLINNON OPISKELIJAEDUSTAJATEHTÄVIIN

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta etsii opiskelijaedustajia kuluvalle toimikaudelle 1.1.2024-31.12.2025. 

Haemme 

  • Markkinoinnin ja viestinnän akateemisten yksikön johtoryhmään yhtä (1) varsinaista ja yhtä (1) varajäsentä
  • Kielikeskuksen johtoryhmään yhtä (1) varsinaista ja yhtä (1) varajäsentä
  • Koulutusneuvostoon yhtä (1) varajäsentä

Mitä opiskelijaedustajalta odotetaan? 

Opiskelijaedustajan kelpoisuusvaatimukset täyttää ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopiston opiskelijaksi. Akateemisen johtoryhmän opiskelijaedustajia valittaessa hakukelpoisia ovat vain opiskelijat, joilla on kyseisessä akateemisessa yksikössä tutkinnonsuoritusoikeus.

Hakijan eduksi luetaan tuntemus yliopistosta, aikaisempi kokemus hallinnon opiskelijaedustajana toimimisesta ja muusta yliopistolla vaikuttamisesta sekä järjestöaktiivisuus erityisesti opiskelijajärjestötoiminnassa. Hakemuksessa toivotaan osoitettavan motivoituneisuutta ja sitoutumista opiskelijaedustajan tehtävään. Opiskelijaedustajien valinnat käsittelee ylioppilaskunnan opiskelijaedustajien valintatyöryhmä, ja päätökset opiskelijaedustajien valinnasta tekee ylioppilaskunnan edustajisto.

Opiskelijaedustajilta edellytetään oma-aloitteisuutta ja tiivistä yhteydenpitoa ylioppilaskuntaan. 

Mitä hyödyn opiskelijaedustajana toimimisesta?

Opiskelijaedustajana toimiminen tuottaa sinulle ainakin seuraavia hyötyjä:

  • Opintopisteitä luottamustoimessa toimimisesta (1-10 op) 
  • Ymmärrystä yliopiston toiminnasta, yhteiskunnallisesta roolista, sekä toimintatavoista
  • Verkostojen luominen akateemisessa yhteisössä
  • Koulutuksia yliopiston toiminnoista

Miten haen opiskelijaedustajaksi? 

Hakemukset hallinnon opiskelijaedustajaksi tulee toimittaa tämän lomakkeen kautta viimeistään 6.3. Voit myös hakea samalla hakemuksella useampaan toimielimeen. Hakuajan jälkeen hakijoita voidaan pyytää täydentämään hakemustaan ja/tai saapumaan haastatteluun. Mahdollinen haastatteluaika sovitaan hakijan kanssa erikseen hakuajan päätyttyä. 

Lisätietoja:

Elli Uusi-Kokko
Edunvalvonta-asiantuntija 
044 324 8961
eva@vyy.fi

 

Akateemisten yksiköiden johtoryhmät 

Vaasan yliopiston akateemiset johtoryhmät ovat akateemisten yksiköidensä asioista päättävä monijäseninen toimielin. Johtoryhmän jäsenenä pääset vaikuttamaan akateemisen yksikön toimintaan ja tuot opiskelijoiden ääntä kuulluksi. 

Kussakin akateemisessa yksikössä on oma johtoryhmänsä ja niiden tehtäviä ovat Vaasan yliopiston johtosäännön mukaan muun muassa:

  • Seurata akateemisen yksikön toiminnan laatua ja tehdä aloitteita toiminnan kehittämiseksi
  • Käsitellä ja lausua harkintansa mukaan akateemisen yksikön toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja henkilöstösuunnitelmasta
  • Käsitellä ja lausua harkintansa mukaan akateemisen yksikön vastuulla olevien koulutusohjelmien opiskelijoiden valinnan perusteista ja akateemiseen yksikköön otettavien opiskelijoiden määrästä
  • Käsitellä ja lausua harkintansa mukaan akateemisen yksikön vastuulla olevien koulutusohjelmien rakenteista ja opetussuunnitelmista

Kielikeskuksen johtoryhmä

Vaasan yliopiston kielikeskus on erikoistunut monipuoliseen kielten ja viestinnän opetukseen. Kielikeskus toimii erillislaitoksena ja sen tehtävänä on tarjota yliopiston kaikkien koulutusalojen opiskelijoille tutkintosääntöjen ja työelämän edellyttämät kieli- ja viestintäopinnot. Kielikeskuksella on yliopiston alojen, kieltenopettajien ja opiskelijoiden edustajista koostuva johtoryhmä. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii koulutuksesta vastaava vararehtori. Akateemisten yksiköiden edustajat ovat koulutusohjelmavastaavat ja kieltenopettajat edustavat eri kieliä. Kielikeskuksen johtoryhmän tehtäviä ovat mm.

  • Käsitellä kieli- ja viestintäopintojen opetussuunnitelmia
  • Edistää kieli- ja viestintäopintojen kehittämistä yhteistyössä akateemisten yksiköiden kanssa
  • Käsitellä toimintasuunnitelma ja siihen sisältyvä henkilöstösuunnitelma ja talousarvio
  • Tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja käytännön kielitaidon, viestinnän taitojen sekä kulttuurin tuntemuksen opetuksen kehittämisestä yliopistossa

Koulutusneuvosto

Yliopiston koulutusneuvosto on johtosäännössä määrätty yliopiston toimielin, joka toimii koulutuksen laadusta vastaavana hallintoelimenä. Koulutusneuvoston tehtävänä on muun muassa

  • Päättää opiskelijoiden valinnan perusteista
  • Seurata opiskelijavalintojen ja opiskelutavoitteiden toteutumista
  • Valvoa opinnäytetöiden arvostelua ja päättää yliopiston koulutusohjelmien tutkintovaatimuksista
  • Hyväksyä koulutusohjelmien rakenteet.
  • Käsitellä opiskelijoiden oikeusturvaan liittyviä kysymyksiä ja antaa niistä lausuntoja
  • Käsitellä opintoihin tai opiskelijan oikeusturvaan liittyviä oikaisuvaatimuksia

Hae tapahtumatiimiin

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee jäseniä tapahtumatiimiin

Haluatko olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa ylioppilaskunnan vuoden 2025 toimintaa ja tapahtumia? Nyt siihen on erinomainen mahdollisuus, sillä VYY etsii nyt positiivisia ja  energisiä tekijöitä tapahtumatiimiin! 

Tapahtumatiimi toimii VYY:n tapahtumavastaavan johdolla osallistuen VYY:n tapahtumien  ideointiin ja toteuttamiseen. Tiimiläiset pääsevät hankkimaan kokemusta myös muun muassa tapahtumiin liittyvästä viestinnästä ja yrityssuhteista. Lisäksi tapahtumatiimi avustaa VYY:n projektien toteuttamisessa.

Tiimiläisiltä ei vaadita aikaisempaa osaamista tapahtumien järjestämisestä. Tärkeintä on motivaatio ja innostus tapahtumien järjestämistä ja ylioppilaskunnan toimintaa kohtaan. 

Tapahtumatiimissä pääset mukaan ylioppilaskunnan toimintaan ja tiimi toimii myös hyvänä ponnahduslautana tutoroinnille tai VYY:n hallituksessa toimimiselle opintojesi aikana. Tapahtumatiimiläisenä saat myös muita etuja tapahtumiin sekä pääset osallistumaan aktiivien kiitosiltaan. 

Hae mukaan täyttämällä kuulutuksen lopusta löytyvä Google Forms -lomake 26.2.2025 mennessä! Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä hakuajan jälkeen.

 

Lisätietoja 

Aleksi Rönkä
Tapahtumavastaava
aleksi.ronka@vyy.fi
044 324 8967
 

Hae tutorkoordinaattoriksi

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee tutorkoordinaattoria 

Haemme tutorkoordinaattoria vastaamaan suomenkielisten tutkinto-ohjelmien tutoroinnin osuudesta. Tehtävä on osa-aikainen ja määräaikainen.

Haluatko merkityksellisen työtehtävän osana opintojensa aloittavien arkea? Palatko halusta päästä kehittämään opiskelijoiden yhteisöllisyyttä tuutoroinnin ja vertaistuen kautta? Ovatko omat tutorajat jääneet mieleesi ja haluat päästä antamaan oman panoksesi tutorprojektin toteuttamiseen?

Tutorprojektin tavoitteena on tarjota uusilleopiskelijoille mahdollisimman sujuva siirtymä yliopistoyhteisön jäseniksi ja luoda opiskelijoiden hyvinvointia edistäviä sosiaalisia suhteita. Tutorkoordinaattori suunnittelee ja toteuttaa tutoroinnin projektikokonaisuutta yhdessä kv-tutorkoordinaattorin kanssa. Lisäksi koordinaattori toimii yhteistyössä ylioppilaskunnan muiden asiantuntijoiden, ylioppilaskunnan hallituksen sekä Vaasan yliopiston kanssa.

Tutorkoordinaattorin tehtävänä on

  • vastata ensisijaisesti suomenkielisten tutkinto-ohjelmien tutoroinnin osuudesta
  • tutorkouluttaja- ja tutorhaun järjestäminen
  • tutorkoulutusten kokonaisuuden suunnittelu ja koordinointi
  • uusien opiskelijoiden vastaanoton organisointi
  • fuksiviikkojen vapaa-ajan ohjelman järjestäminen yhdessä tutoreiden kanssa
  • tutorprojektin viestinnästä vastaaminen


Etsimällämme tutorkoordinaattorilla on

  • oma-aloitteisuutta, organisointikykyä sekä hyvät vuorovaikutustaidot
  • korkeakouluopintoja, yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan toiminnan tuntemusta
  • suomen ja englannin kielen niin suullista kuin kirjallista taitoa

Eduksi katsomme kokemuksen tutoroinnista ja vertaisohjauksesta korkeakoulussa, ymmärryksen ohjaustoiminnan merkityksestä sekä valmiuden koulutussisältöjen tuotantoon sekä kokemuksen opiskelijajärjestön ja korkeakoulun yhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä.

Toivomme, että pystyt aloittamaan työssäsi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1. maaliskuuta 2025. Toimi on osa-aikainen ja määräaikainen projektityöntekijän toimi. Viikoittainen työaika on noin 18 tuntia. 

Työaika jakautuu kevään suunnittelu- ja koulutusjaksolle sekä syksyn toteutusjaksolle, yhteensä noin 6 kuukaudelle. Tutorkoordinaattorin palkkauksessa noudatetaan Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaryhmää III työajan suhteessa. Työsuhteen alussa tehtävän peruspalkka on 1021,68 euroa kuukaudessa. Palkan päälle tulevat mahdolliset lisät määräytyvät ylioppilaskuntien työehtosopimuksen mukaan.

Työajan jakautumisesta ja määräaikaisuuden kestosta sovitaan tarkemmin työsopimuksessa.

Toimita hakemuksesi ja ansioluettelosi otsikolla “tutorkoordinaattori”  viimeistään 23.2.2025 sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi.

Hakemuksia käsitellään anonymisoituna ja päätöksen valinnasta tekee ylioppilaskunnan hallitus.


Lisätietoja

Lauri Tuohiniemi
pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi
044 324 8964

 

Hae kv-tutorkoordinaattoriksi

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta hakee osa-aikaista kv-tutorkoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen 

Haemme tutorkoordinaattoria vastaamaan kansainvälisten tutkinto-ohjelmien ja vaihto-opiskelijoiden tutoroinnin osuudesta. Tehtävä on osa-aikainen ja määräaikainen.

Haluatko merkityksellisen työtehtävän osana opintojensa aloittavien arkea? Palatko halusta päästä kehittämään opiskelijoiden yhteisöllisyyttä tuutoroinnin ja vertaistuen kautta? Ovatko omat tutorajat jääneet mieleesi ja haluat päästä antamaan oman panoksesi tutorprojektin toteuttamiseen ja kv-tutoroinnin vakiinnuttamiseen? 
Tutorprojektin tavoitteena on tarjota uusille opiskelijoille mahdollisimman sujuva siirtymä yliopistoyhteisön jäseniksi ja luoda opiskelijoiden hyvinvointia edistäviä sosiaalisia suhteita. Kv-tutorkoordinaattori suunnittelee ja toteuttaa tutoroinnin projektikokonaisuutta yhdessä tutorkoordinaattorin kanssa. 

KV-tutorkoordinaattorina työsuhteesi jatkuu myös syksyn jälkeen aina seuraavan vuoden tammikuun loppuun saakka, sillä pääset valmistelemaan myös tammikuussa aloittavien kansainvälisten opiskelijoiden tuutorointiin liittyviä käytännön asioita
Lisäksi koordinaattori toimii yhteistyössä ylioppilaskunnan muiden asiantuntijoiden, ylioppilaskunnan hallituksen sekä Vaasan yliopiston kanssa. 
Tutorkoordinaattorin tehtävänä on 

  • vastata ensisijaisesti kansainvälisten opiskelijoiden tutoroinnin osuudesta 
  • tutorkouluttaja- ja tutorhaun järjestäminen 
  • tutorkoulutusten kokonaisuuden suunnittelu ja koordinointi 
  • Uusien opiskelijoiden vastaanoton organisointi 
  • Fuksiviikkojen vapaa-ajan ohjelman järjestäminen yhdessä tutoreiden kanssa 
  • Tutorprojektin viestinnästä vastaaminen 

Etsimällämme tutorkoordinaattorilla on 

  • oma-aloitteisuutta, organisointikykyä sekä hyvät vuorovaikutustaidot 
  • Korkeakouluopintoja, yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan toiminnan tuntemusta
  • suomen ja englannin kielen niin suullista kuin kirjallista taitoa 

Eduksi katsomme kokemuksen tutoroinnista ja vertaisohjauksesta korkeakoulussa, kokemuksen kansainvälisessä yhteisössä toimimisesta, ymmärryksen ohjaustoiminnan merkityksestä ja valmiuden koulutussisältöjen tuotantoon sekä kokemuksen opiskelijajärjestön ja korkeakoulun yhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä. 

Toivomme, että pystyt aloittamaan työssäsi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1. maaliskuuta 2025. Toimi on osa-aikainen ja määräaikainen projektityöntekijän toimi. Viikoittainen työaika on noin 18 tuntia. Työaika jakautuu kevään suunnittelu- ja koulutusjaksolle sekä syksyn suunnittelu- ja toteutusjaksolle , yhteensä noin 9 kuukaudelle. Tutorkoordinaattorin palkkauksessa noudatetaan Ylioppilaskuntien työehtosopimuksen palkkaryhmää III työajan suhteessa. Työsuhteen alussa tehtävän peruspalkka on 1021,68 euroa kuukaudessa. Palkan päälle tulevat mahdolliset lisät määräytyvät ylioppilaskuntien työehtosopimuksen mukaan.

Työajan jakautumisesta ja määräaikaisuuden kestosta sovitaan tarkemmin työsopimuksessa. 

Toimita hakemuksesi ja ansioluettelosi otsikolla “kv-tutorkoordinaattori” viimeistään 23.2.2025 sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi.

Hakemuksia käsitellään anonymisoituna. Päätöksen valinnasta tekee ylioppilaskunnan hallitus. 

 

Lisätietoja

Lauri Tuohiniemi
pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi
044 324 8964 

Projektit

VYY hakee vuosittain projektityöntekijöitä toteuttamaan erilaisia opiskelijatapahtumia. Projektityöntekijänä saat arvokasta tapahtumajärjestämiskokemusta sekä uusia kontakteja.

Contact-rekrymessut

Suurin poikkitieteellinen rekrytointitapahtuma Pohjanmaalla, joka kokoaa Suomen parhaimmat työnantajat ja potentiaalisimmat työntekijät Vaasan yliopistolle. Messut ovat tarkoitettu jokaiselle Vaasan korkeakouluopiskelijalle.

Boom City appro

Opiskelijatapahtuma Vaasassa, jossa suoritat juomatutkintoja keräämällä appropassiisi suoritusmerkintöjä virallisissa approbaareissa.  

Tutorprojekti

Vaasan yliopiston uusien opiskelijoiden tutorointiprojektista on jo vuosien ajan vastannut VYY. VYY valitsee vuosittain tutorkoordinaattorin osa-aikaiseen työsuhteeseen ja koordinaattori järjestää hakuprosessiin tutorkouluttajien ja tutoreiden paikkoihin. Tutoroinnin tarkoituksena on tutustuttaa uudet opiskelijat akateemiseen maailmaan ja opiskelijuuteen kampuksella ja Vaasassa mahdollisimman saumattomasti. Tutorointi on vastuullinen tehtävä, mutta projektin aikana pääsee oppimaan paljon uutta ja saa takuuvarmasti uusia ystäviä.

Vuosijuhlat

ovat arvokas akateeminen pöytäjuhla. VYY jakaa vuosijuhlassaan perinnekaaren mukaisia huomionosoituksia ylioppilaskunnan toiminnassa ansioituneille henkilöille. Alla video Vaasan yliopiston bloggaajan VYY50-vuosijuhlapäivästä

 

 

Edustajistovaalit

Seuraavat edustajistovaalit järjestetään vuoden 2025 syksyllä. Vaaleilla on vaalivuonna on oma alasivunsa. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan edustajiston 30 jäsentä ja heille varahenkilöt 1.1.2026 alkavalle kaksivuotiskaudelle.

 

FAQ – mikä on edustajisto?

Mikä on edustajisto?

Edustajisto, tai tuttujen kesken edari, on tavallisista Vaasan yliopiston opiskelijoista koostuva ryhmä, joka päättää tärkeimmistä ylioppilaskuntaa ja siten jokaista jäsentä koskevista asioista. VYY:n edarissa on 30 jäsentä. Edari valitaan vaaleilla kahden vuoden välein, vaaleissa jokainen VYY:n jäsen voi asettua ehdolle ja äänestää. Jäsenillä on myös oikeus tulla seuraamaan edarin kokouksia. Kokouksia pidetään noin kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun. Jokaisella ylioppilaskunnalla on oma edustajisto.

Mihin asioihin pystyt edarissa vaikuttamaan?

Edari päättää monista eri asioista, esimerkkeinä mainittakoon jäsenmaksun suuruus, ylioppilaskunnan säännöt, toimintasuunnitelma, talousarvio ja hallituksen ja pääsihteerin valinta. Vuosittain päätettävä toimintasuunnitelma ohjaa hallituksen ja henkilökunnan toimintaa, eli sitä mihin asioihin ylioppilaskunnan tulisi vaikuttaa ja käyttää resursseja.

Kuka voi lähteä ehdolle?

Ihan kaikki! Jos siis olet läsnäoleva opiskelija Vaasan yliopistossa ja maksanut jäsenmaksun. Voit joko perustaa oman vaaliliiton, liittyä osaksi jotain vaaliliittoa tai asettua ehdolle listojen ulkopuolelta. Valinta on sinun.

Miten voin lähteä ehdolle ja miten vaaliasiakirjat täytetään?

Asettuaksesi ehdolle sinun tulee täyttää ehdokasilmoitus. Kaikkia vaaliasiakirjoja saa ylioppilaskunnan palvelutoimistolta. Mikäli sinulla on kysyttävää ehdokasilmoituksen tai muiden dokumenttien täyttämisestä, pyydä apua vaaliliton vaaliasiamieheltä tai ylioppilaskunnan henkilökunnalta. Ylipäätään mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen edustajistovaaleihin, voit tulla käymään palvelutoimistolla tai lähettää sähköpostia henkilökunnalle.

Mikä on edariryhmä?

Edarissa on 30 jäsentä. Suurin osa jäsenistä kuuluu johonkin ryhmään. Usein ryhmiä muodostavat ihmiset, joita yhdistää jokin asia, kuten opiskeluala tai vaikka poliittinen kanta.

Kuka voi perustaa ryhmän (vaaliliiton)?

Kuka tahansa VYY:n jäsen voi perustaa vaaliliiton.

Miksi kannattaa äänestää edustajistovaaleissa?

Siksi, että ylioppilaskunnan päätöksenteko koskee juuri sinua! On tärkeää, että jäsenet käyttävät oikeuttaan äänestää, sillä siten ylioppilaskunta tekee niitä asioita, joita sinä ja muut jäsenet haluavat sen tekevän. Edarivaaleissa 2017 oli mahdollista äänestää ensimmäistä kertaa sähköisesti, joten vaikka et olisi kampuksella tai edes Vaasassa ennakkoäänestys tai varsinaisina vaalipäivinä, voit silti käyttää äänesi!

Muista myös seurata VYY:n tiedostusta seuraavista vaaleista syksyllä 2023!

Luottamustoimet

Ylioppilaskunta on demokraattinen organisaatio ja joka toinen vuosi jäsenet valitsevat vaaleilla sen ylimmän päättävän elimen, edustajiston. Edustajistovaaleista lisää tämän sivun Edustajistovaalit-osiossa.

Edustajisto valitsee loppuvuodesta hallituksen seuraavalle kalenterivuodelle, Haku hallitukseen avataan vuosittain syksyllä.

Yliopiston toimielimissä ovat edustettuina yliopistolain mukaisesti myös opiskelijat. Hallinnon opiskelijaedustajat (lyhenne HallOpEd) yliopiston, VOAS:n ja YTHS:n hallintoon valitaan joka toinen vuosi, mutta haemme uusia edustajia eri toimielimiin myös kesken kauden esimerkiksi valmistumisten johdosta.

Valiokuntien toimintaan voi osallistua ilman hakuprosessia tulemalla paikalle kaikille avoimiin kokouksiin. Kokouksista ilmoitetaan VYY:n viestintäkanavissa.

Kaikki VYY:n jäsenet ovat tervetulleita kaikkiin ylioppilaskunnan tapahtumiin, toivottavasti jokainen löytää laajasta tapahtumakattauksesta omat suosikkinsa!

Mikäli sinulla on kysymyksiä, ideoita tai palautetta ylioppilaskunnan toimintaan liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä joko edustajiston tai hallituksen jäseniin tai ylioppilaskunnan henkilökuntaan!

Lisätietoa ylioppilaskunnan toimielimistä ja kampuksella toimivista järjestöistä:

Edustajisto
Hallitus
Hallinnon opiskelijaedustajat  
Valiokunnat
Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt 

Ota yhteyttä ylioppilaskunnan toimijoihin

Hallitus ja henkilökunta kertovat mielellään lisää ylioppilaskunnan toiminnasta ja osallistumismahdollisuuksista