Jäsenyys

VYY leima

Jäsenyydestä

Tietoa VYY:n jäsenyyteen liittyvistä asioista kuten jäsenmaksusta, opiskelijakortista ja lukuvuositarrasta sekä jäsenyyden jälkeisestä elämästä, eli alumnitoiminnasta.

VYY:n jäseniä ovat kaikki läsnäolevat Vaasan yliopiston perustutkinto-opiskelijat, eli alemman (kandidaatti) sekä ylemmän (maisteri) korkeakoulututkinnon suorittajat. Ensimmäistä kertaa jäsenmaksua maksaessa jäsenyys alkaa lukukauden alussa, eli 1.8. tai 1.1. Myös vaihto- ja jatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä VYY:n jäseniksi. Jos olet uunituore jäsen, eli fuksi, tutustuthan sinulle tehtyyn sivustoon.

Ylioppilaskunnan jäsenyyden tunnuksena toimii opiskelijakortti ja muoviseen korttiin liitettävä lukuvuositarra. Jäsenyyksen tunnuksista löydät tältä sivulta esimerkiksi kohdista "Digitaalinen opiskelijakortti Pivo", "Muovinen opiskelijakortti" ja "Lukuvuositarra".

Kaikki VYY:n jäsenet ovat oikeutettuja ylioppilaskunnan tarjoamiin palveluihin ja etuihin. Näitä ovat esimerkiksi ylioppilaskunnan edunvalvonta, tapahtumat ja toiminta, neuvonta ja tilojen vuokraus jäsenhintaan. Ylioppilaskunnan jäsenellä on oikeus äänestää ja asettua ehdolle ylioppilaskunnan vaaleissa.  Jatko-opiskelijoiden (tohtoriopiskelijat) jäsenmaksu on matalampi ja edut rajatummat verrattuna perustutkinto-opiskelijoihin.

On monia erilaisia tapoja osallistua ylioppilaskunnan toimintaan!

Jäsenmaksu

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuodelle 2024-2025 jäsenmaksu on 75 € (koko lukuvuosi) ja lukukaudet erikseen maksettaessa 40 € /lukukausi.

Jatko-opiskelijan (tohtoriopiskelija) jäsenmaksu lukuvuodelle 2024-2025 on 40 € (koko lukuvuosi) ja lukukaudet erikseen maksettaessa 20 €/lukukausi. Jäsenmaksu on matalampi, mutta myös edut ovat rajatummat verrattuna perustutkinto- tai vaihto-opiskelijoihin. Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskelijoiden ateriatukeen, YTHS:n palveluihin eivätkä Matkahuollon opiskelija-alennuksiin. Yliopiston jatkotutkintoa suorittavat ovat oikeutettuja VR:n opiskelija-alennukseen 1.1.2024 alkaen. Ylioppilaskunnan jäsenyys on jatko-opiskelijoille vapaaehtoista.

HUOM! Jäsenmaksun lisäksi Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluihin oikeutetut korkeakouluopiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Lisätietoa terveydenhoitomaksun maksamisesta löydät täältä.

Uudet opiskelijat maksavat jäsenmaksun Oili-ilmoittautumispalvelun kautta ja vanhat opiskelijat Peppi-järjestelmässä läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on tunnukset, mutta olet unohtanut salasanan, voit vaihtaa salasanan täältä.

Mikäli opiskelija ei jostain syystä pysty maksamaan jäsenmaksua Peppi-järjestelmän kautta, hän voi pyytää maksuohjeet osoitteesta ylioppilaskunta@vyy.fi. Maksamisen jälkeen on toimitettava ilmoittautumislomake sekä maksukuitti yliopistolle, jotta läsnäoloilmoittautuminen voidaan kirjata yliopiston tietojärjestelmään. Peppi-järjestelmän kautta maksettaessa ilmoittautuminen tapahtuu automaattisesti.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettava vuosittain 15.9. mennessä. Kevätlukukauden osalta määräaika on 31.1. Mikäli maksu myöhästyy tai opiskelija muuttaa ilmoittautumisensa läsnäolevaksi määräajan jälkeen, on opiskelijan lisäksi maksettava erillinen uudelleenkirjaamismaksu Vaasan yliopiston tilille.

 

Jäsenmaksun palauttaminen

Voit anoa ylioppilaskunnan jäsenmaksua palautettavaksi, mikäli olet maksanut jäsenmaksun ja valmistunut ennen ilmoittautumisajan päättymistä (=valmistut elokuussa tai tammikuussa), ilmoittautunut poissaolevaksi tai maksanut jäsenmaksun virheellisesti. Lisätietoja jäsenmaksun palauttamisesta antaa ylioppilaskunnan pääsihteeri (paasihteeri@vyy.fi).

Kaikki palautukset anotaan sähköisen lomakkeen kautta täältä.

Lomakkeesta on olemassa myös englanninkielinen versio täällä.

Emme ota paperisia hakemuksia enää vastaan.

Liitteet tulee toimittaa ylioppilaskuntaan sähköisesti osoitteeseen paasihteeri@vyy.fi tai postitse osoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta/ jäsenmaksupalautus
Yliopistonranta 5
65200 Vaasa

Mikäli opiskelija hakee jäsenmaksun palautusta, opiskelijan on osoitettava, että hänen kortissaan ei ole tarraa. Tämä on ehtona palautukselle.

Anomus on tehtävä:

 • syyslukukaudella viimeistään 30.9.
 • kevätlukukaudella viimeistään 31.1.

Kaikki maksut palautetaan hakuajan päätyttyä. Ilmoitettujen aikarajojen jälkeen toimitettuja tai puutteellisia anomuksia ei käsitellä.

Digitaalinen opiskelijakortti Slice

Ylioppilaskunnan jäsenyyden tunnuksena toimii opiskelijakortti, joka voi olla digitaalinen tai muovinen. Voit myös halutessasi käyttää jompaa kumpaa tai molempia. Muovisesta opiskelijakortista saat lisätietoa alemmasta laatikosta. 

VYYn jäsenenä olet oikeutettu digitaaliseen Slice-opiskelijakorttiin, jolla voit lunastaa Suomen suurimman opiskelijaetupalvelun tuhannet rahanarvoiset opiskelijaedut Vaasassa ja muualla Suomessa.

Opiskelijakorttia käytetään tunnistautumiseen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toimipisteissä ja Kelan opiskelijoille suunnatun ateriatuen piirissä olevissa lounasravintoloissa. Lisäksi opiskelija saa merkittävät kansalliset opiskelija-alennukset muun muassa VR:n junamatkoista ja Matkahuollon linja-automatkoista. VYY:llä on myös omat paikalliset edut, jotka löytyvät Slice-sovelluksesta.

Saadakseen sähköisen kortin toimimaan, opiskelijalla tulee olla ylioppilaskunnan jäsenyys voimassa ja opiskelijastatuksen tulee olla läsnäoleva yliopiston tiedoissa. Digitaalinen kortti hakee tiedot yliopiston järjestelmistä ja lakkaa toimimasta opiskelijastatuksen muuttuessa, riippumatta siitä, mitä sovellus ilmoittaa kortin voimassaoloajaksi. Jos siis valmistut, digitaalinen kortti lakkaa toimimasta muutaman päivän sisällä valmistumisesta.

Uudet opiskelijat saavat opiskelijakortin käyttöönsä aikaisintaan 1.8.2024. Kortin käyttöönottoa varten opiskelijan täytyy ilmoittautua läsnäolevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Opiskelijakortin voi aktivoida, kun opiskelijan tiedot ovat siirtyneet yliopiston järjestelmiin. Tämä voi viedä muutamia päiviä jäsenmaksun suorittamisesta.

HUOM! Pivo-sovellus lopettaa toimintansa 4.9.2024. Tämän myötä myös Pivon opiskelijakortti lakkaa toimimasta.


Miten otan digitaalisen opiskelijakortin käyttööni?

 1. Lataa Slice-sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta.
 2. Mene osoitteeseen slice.fi/vyy ja tilaa opiskelijakortti syöttämällä kuvasi ja tietosi lomakkeelle. Hetken kuluttua saat sähköpostiisi omat tunnuksesi.
 3. Kirjaudu sovellukseen vastaanottamillasi tunnuksilla.

Tämän jälkeen sähköinen opiskelijakorttisi on käytettävissä. Et tarvitse erillistä tarraa tai muuta ylioppilaskunnan vahvistusta. 

Apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin löydät Slicen verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä ylioppilaskuntaan ylioppilaskunta@vyy.fi tai soittamalla 044 324 8980.

 

Opiskelijakortin resetointi

Mikäli vaihdat puhelinta, sinun tulee päivittää Slice-opiskelijakorttisi uuteen puhelimeen resetoinnin avulla. Resetointia voi hyödyntää myös satunnaisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa.

Siirry osoitteeseen slice.fi/resetoi ja syötä sinne Slicen tiedossa oleva sähköpostiosoitteesi. Saat hetken kuluttua sähköpostiisi linkin, jota klikkaamalla saat uudet sovelluksen aktivointitunnukset sähköpostiisi. Tunnuksilla voit kirjautua Slice.fi-sovellukseen.

 

Miten saan kansainvälisen opiskelijakortti ISIC:n käyttööni?

Voit ladata ISIC-applikaation puhelimeesi ja tilata kortin hintaan 10 €/vuosi. Lisätietoja löydät osoitteesta isic.fi.

Muovinen opiskelijakortti

Muovinen opiskelijakortti

Mikäli sinulla on vanha VYY:n logolla / Vaasan yliopisto-tekstillä varustettu muovinen opiskelijakortti, sinun ei tarvitse uusia korttia, vaan huolehtia, että siinä on voimassa oleva lukuvuositarra. Uuden lukuvuoden tarrojen jako alkaa 1. elokuuta, lisätietoa saat lukuvuositarra-laatikon alta tältä sivulta.

Kortin saavuttua se on käyttövalmis vasta, kun siinä on ylioppilaskunnan myöntämä lukuvuositarra. Muovinen opiskelijakortti vaatii myös jatkossa vuosittaisen päivityksen voimassaolevalla lukuvuositarralla. Huomioithan, että lukuvuositarra voidaan antaa vain Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijakorttiin.

Mahdolliset kysymykset opiskelijakortteihin tai lukuvuositarroihin liittyen voi lähettää osoitteeseen ylioppilaskunta@vyy.fi.

Ohjeet uuden muovisen opiskelijakortin tilaamiseen:

Lue ohjeet tarkasti loppuun asti ennen tilaamista!

 • olet jo ilmoittautunut läsnäolevaksi (ylioppilaskunnan jäsenmaksu on maksettu ja päivittynyt yliopiston rekisteriin).
 • sinulla on HAKA-tunnukset
 • sinulla on valmiudet maksaa tilaus verkkopankissa tai luottokortilla. Muovisen opiskelijakortin tilaaminen maksaa 10 €.
 • laitteeltasi löytyy ohjeen mukainen (passikuvamainen) kuva itsestäsi. Kuvan tulee olla suoraan edestä ja hyvässä valaistuksessa otettu kasvokuva, joka on mieluiten otettu vaaleaa taustaa vasten. Jos sinulla ei ole valmista kuvaa, voit ottaa kuvan esimerkiksi puhelimen kameralla. Tärkeää on, että sinut tunnistaa kuvasta.

Huomioithan seuraavat seikat:

 • mikäli opiskelet perustutkintoa (=kandidaatti-/maisteriohjelma) olet oikeutettu siniseen opiskelijakorttiin
 • mikäli opiskelet jatkotutkintoa (=tavoitetutkinto tohtori), olet oikeutettu vihreään opiskelijakorttiin
 • sinisen ja vihreän opiskelijakortin edut eroavat toisistaan huomattavasti, jos et ole varma kortista, ota ennen tilaamista yhteyttä ylioppilaskuntaan ylioppilaskunta@vyy.fi ja ilmoita opiskelijanumerosi
 • mikäli olet tilannut itsellesi vääränlaisen kortin tai kortin ohjeenvastaisella kuvalla, korttia ei luovuteta, eikä maksua palauteta. Tällöin sinun tulee tilata uusi, asianmukainen kortti.
 • mikäli korttia ei noudeta 2 vuoden kuluessa, kortti siirtyy ylioppilaskunnan omistukseen, ja kortti hävitetään.

Opiskelijakortin tilattuasi:

 • tilaukset siirtyvät viikoittain kortin valmistajalle. Kortit saapuvat tilauksen sulkeuduttua toimistolle noudettaviksi yleensä viikossa, syksyn ruuhka-aikana viimeistään kahdessa viikossa.
 • kortti noudetaan ylioppilaskunnan palvelutoimistosta sen aukioloaikoina
 • kortin saapumisesta ei tule erillistä ilmoitusta tai viestiä
 • opiskelijakortti luovutetaan vain henkilöllisyystodistusta vastaan (ajokortti, passi tms.)

Mikäli et pääse hakemaan muovista opiskelijakorttia VYY:n palvelutoimistosta, voimme halutessasi postittaa opiskelijakortin. Postitse tapahtuvaa opiskelijakortin toimitusta varten tulee postittaa kopio henkilöllisyystodistuksesta sekä postimerkillä ja osoitteella varustettu vastauskuori VYY:n palvelutoimistolle osoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta/ opiskelijakortit
PL 700
65101 VAASA

VYY ei vastaa postissa kadonneista opiskelijakorteista, joten varmin ja nopein tapa on noutaa opiskelijakortti henkilökohtaisesti.

Jos sinulla on ongelmia kortin tilauksessa, ota yhteyttä ylioppilaskuntaan ylioppilaskunta@vyy.fi tai 044 324 8980.
Mikäli korttisi katoaa, uuden kortin saat tilaamalla sen tästä samasta järjestelmästä.

Tietosuojaseloste

 

Siirry tilauspalveluun tästä

Lukuvuositarra

Lukuvuositarrojen ja syyslukukauden tarrojen jako aloitetaan vuosittain 1. elokuuta. Kevätlukukauden tarroja aletaan jakaa 1. tammikuuta lähtien. Lukuvuositarran voi hakea VYY:n palvelutoimistolta ylioppilastalolta.

Syksyn lukukausitarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun. Koko lukuvuoden sekä kevätlukukauden tarrat ovat voimassa syyskuun loppuun. Otathan huomioon, että käyttääksesi YTHS:n palveluita elokuussa syksyn jäsenmaksun täytyy olla maksettuna ennen vastaanottoaikaa!

Lukuvuositarra kiinnitetään aina viralliseen opiskelijakorttiin, tarraa ei voida koskaan luovuttaa irrallaan eikä sitä voida kiinnittää mihinkään muuhun korttiin, kuten esimerkiksi kirjastokorttiin.

Jos tarran hakee joku muu kuin opiskelija itse, on hakijalla oltava valtakirja mukanaan, mutta tämä on mahdollista vain ei-maksuominaisuudellisten korttien kohdalla. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan VYY:n logolla varustettuun opiskelijakorttiin ja vasta sen jälkeen, kun jäsenmaksu on maksettu ja jäsenyys näkyy voimassa olevana Pepissä.

HUOM! Maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi saada tarran vain noutamalla sen henkilökohtaisesti VYY:n toimistolta! Mikäli Vaasassa käyminen on mahdotonta ennen tarran vanhentumista, ota yhteyttä toimistolle ylioppilaskunta@vyy.fi tai 044 324 8980.

Jos lukuvuositarraa ei pysty hakemaan itse Vaasasta:

On kaksi vaihtoehtoa saada tarra korttiin etänä:

1) Nouto yhteistyöylioppilaskunnasta

Ennen asiointia täytyy aina olla yhteydessä omaan ylioppilaskuntaan. Helpoiten asia hoituu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ylioppilaskunta@vyy.fi ja ilmoittamalla seuraavat asiat:

 1. mistä ylioppilaskunnasta tarra halutaan noutaa
 2. oma opiskelijanumero

VYY välittää tarvittavat tiedot ko. ylioppilaskuntaan ja ilmoittaa opiskelijalle kun tiedot on välitetetty.

Tarra noudetaan ko. ylioppilaskunnan toimiston aukioloaikoina, pääsääntöisesti arkipäivinä. Alla listattuna järjestelyssä olevat ylioppilaskunnat ja linkit heidän toimistojensa aukioloaikoihin.

Tarraa noutaessa tulee mukana olla opiskelijakortti ja henkilöllisyystodistus. Toisesta ylioppilaskunnasta noudettaessa tarrasta peritään 5 euron palvelumaksu, jolla katetaan ylimääräisen työn kustannuksia.

Järjestelyssä ovat mukana seuraavat ylioppilaskunnat:

AYY (Espoo)
ISYY (Joensuu, Kuopio)
JYY (Jyväskylä)
LTKY (Lappeenranta)
LYY (Rovaniemi)
OYY (Oulu)
TaiYo (Helsinki)
TREY (Tampere)
TYY (Turku)
ÅAS (Turku)

2) Postitse - HUOM. VYY ei vastaa postissa kadonneista opiskelijakorteista tai siitä, kuinka kauan postinkulussa kestää. Suosittelemme tarran noutamista itse joko VYY:ltä tai toisesta ylioppilaskunnasta.

Kaikkiin ilman MasterCard-maksuominaisuutta oleviin opiskelijakortteihin lukuvuositarran voi saada postitse. MasterCard-korttia siis ei saa postittaa, jos maksuominaisuus on aktivoitu.

Postitse tapahtuvaa lukuvuositarran vaihtoa varten tulee postittaa opiskelijakortti, kopio henkilöllisyystodistuksesta sekä postimerkillä ja osoitteella varustettu vastauskuori VYY:n palvelutoimistolle osoitteeseen:

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta/ opiskelijakortit
Yliopistonranta 5
65200 VAASA

Huomioithan, että lukuvuositarra annetaan vain suoraan opiskelijakorttiin, pelkän tarran postittaminen ei ole mahdollista. VYY ei vastaa postissa kadonneista opiskelijakorteista, joten varmin ja nopein tapa on noutaa lukuvuositarra henkilökohtaisesti.

Alumnit

VYY-alumni ry on Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan alumniyhdistys, joka perustettiin vuonna 2012. Yhdistyksen tavoitteena on yhdistää ylioppilaskunnan aktiivitoimijat eri aikakausilta. Yhdistys toimii myös tiiviissä yhteistyössä ylioppilaskunnan kanssa ja pyrkii omalta osaltaan tukemaan ylioppilaskunnan toimintaa oman verkostonsa kautta.

Alumniyhdistys järjestää vuosittain nykyiset ja tulevat alumnit yhteen kokoavia alumnitapahtumia.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajantasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista