Jäsenedut- ja palvelut

VYY leima

Jäsenedut ja -palvelut

Tietoa VYY:n jäsenilleen tarjoamista palveluista, eduista ja alennuksista.

VYY:n jäsenyys tarjoaa paljon erilaisia kansallisia ja paikallisia etuja, joista löydät lisätietoa tältä sivulta. Neuvottelemme jatkuvasti paikallisten yritysten kanssa, jotta VYY:n jäsenille saataisiin yhä enemmän ja yhä parempia opiskelija-alennuksia. Tarkistathan kaikki kansalliset ja paikalliset edut, jotta saat kaiken hyödyn irti opiskelijuudestasi!

Kansalliset alennukset

Pivon opiskelijakorttipalvelusta löydät kaikki VYY:n jäsenille kuuluvat kansalliset ja paikalliset opiskelija-alennukset.

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja Kelan tukemaan opiskelijahintaiseen lounaaseen kampuksen ravintoloissa sekä opiskelijaravintoloissa ympäri Suomen.

Opiskelijakorttia näyttämällä saa myös opiskelija-alennuksen VR:n ja Matkahuollon lipuista.

Kaikki ylioppilaskuntien jäsenet (pl. jatko-opiskelijat) ovat oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Paikalliset edut ja alennukset

Paikalliset alennukset

VYY:n jäsenenä olet oikeutettu lukuisiin alennuksiin vaasalaisissa yrityksissä. Voit tutustua kaikkiin opiskelija-alennuksiin Pivon opiskelijakortissa “Edut” osiossa! 

Teemme yhteistyötä KPO:n kanssa. Tutustu vyyläisen etuihin alla. Huom, alla olevat edut ovat paikallisia ja voimassa Vaasan keskustan toimipisteillä.

Butcher & Banker ja Amarillo

 • Valko- tai punaviini, kuohuviini: asiakasomistajahinta
 • Valko- tai punaviinilasi: 4,50 € 
 • Salmiakki- tai fisushotti: 4,50 €
 • Hanajuomat: 5,50 €
 • VYY–burgeri (lounasetu, etu ainoastaan Amarillosta): 15,00 €

VENN, Rosso ja Sky Bar & Terrace

 • Valko- tai punaviini, kuohuviini: asiakasomistajahinta
 • Valko- tai punaviinilasi: 4,50 € 
 • Salmiakki- tai fisushotti: 4,50 €
 • Hanajuomat: 5,50 €
 • Levyt: 12,00 €

 

 • Rosso: Pizzan tilaajalle hanajuoma veloituksetta
 • VENN: Aamupala vyyläiselle 11,00 €

 

Tilat

VYY tarjoaa jäsenilleen vuokrattavia tiloja keskustassa Leipis-saunalla sekä Palosaarella ylioppilastalo Domus Bothnicalla. Jäsenille tarkoitetut alennukset ja edut ovat myös ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen käytettävissä jäsenhintaan.

Leipätehdas:

Tutustu Leipätehtaan jäsenhintoihin nettisivujemme Tilat-osiossa.

Ylioppilastalo:

Wärtsilä-sali: ma-to -50%
Ylioppilastalon sauna: ma-ke -15%.

Wärtsilä-salin ja ylioppilastalon saunan varauskyselyt: tilat@vyy.fi tai 044 324 8980.

 

Vuokrattavat tavarat

VYY vuokraa erilaisia tavaroita jäsenilleen ja piirissään toimiville järjestöille.

Tällaisia ovat muun muassa lautapelit, urheiluvälineet (mölkky, petanque, pallot, futisliivit, frisbeegolf-frisbeet) sekä PA-laitteet (laitteiden normaalivuokra on 80€/vrk, VYY:n jäsenille vuokrahinta 60€/vrk).

PA-laitteet sisältävät:

 • 2x DB Technologies Cromo 10+  aktiivikaiuttimet, johdot 6m, kaiutinten jalat ja suojapussit
 • Mikrofoni johdolla ja telineellä
 • Mackie PROFX4v2 4-kanavainen mikseri

Vuokrattavia/lainattavia tavaroita voi kysellä  VYY:n palvelutoimistosta tai osoitteesta ylioppilaskunta@vyy.fi.

Tapahtumat

VYY järjestää vuosittain tapahtumia ympäri vuoden, tervetuloa osallistumaan! Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ajankohdista löydät tapahtumakalenterista ja tiedotuskanavista.

Tammikuussa:

Bilekauden avajaiset
Contact-rekrymessut

Helmikuussa:

Vuosijuhlat

Maaliskuussa:

Boom City appro

Huhti-toukokuussa:
Wappubileet ja sillis

Kesä-heinäkuussa:

Kesätenttibileet

Elo-syyskuussa:

Fuksitapahtumat: Ekan illan bileet, kampuspäivä, ekan viikonlopun bileet, kampusralli, lauluilta, fuksien liikuntapahtuma, kastajaiset, harkkasitsit ja lyyrajaiset

Kulttuuriviikko ja järjestömessut

Lokakuussa:

Haalaribileet
Hyvinvointiviikko (yhdessä yliopiston kanssa)

Marraskuussa:

HerkkuAppro

Joulukuussa:

Ylioppilaiden soihtukulkue
Bilekauden päättäjäiset

Kulttuuri- ja vapaa-aika

VYY haluaa olla mukana luomassa opiskelijoille paremmat edellytykset oman opiskelukykynsä ylläpitämiseen aktiivisen vapaa-ajan kautta. VYY:n tarkoituksena on tätä kautta myös edistää yhteisöllistä toimintaa ja tarjota luontevia tapoja tutustua omiin opiskelijatovereihin.

VYY järjestää jäsenilleen paljon erilaista vapaa-ajan ohjelmaa ympäri lukuvuoden.  Näkyvä osa toimintaa ovat VYY:n legendaariset opiskelijabileet, joissa pääset pukemaan punaiset haalarit yllesi ja pitämään hetken tauon pänttäämisestä.  Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa neuvottelemalla alennuksia keikoille, konsertteihin ja kulttuuritapahtumiin. Myös hyvinvointi- ja liikuntatapahtumat ovat olennainen osa toimintaa.

Tietoa erilaisista kiinnostavista tapahtumista saat tilaamalla viikkotiedotteen ja seuraamalla ylioppilaskuntaa sosiaalisessa mediassa.

Liikunta

Liikuntapalvelujen järjestämisestä vastaa yliopiston liikuntapalvelut. VYY on mukana varmistamassa, että liikuntapalveluita kehitetään ja tarjontaa laajennetaan tarpeen mukaan.

Myös ainejärjestöt sekä kampuksella toimivat liikuntakerhot järjestävät liikuntaa jäsenilleen. Näistä saat tietoa ainejärjestöjen ja kerhojen omilta sivuilta ja tiedotuskanavista.

Lisätietoa liikuntapalveluista yliopiston nettisivuilta.

Kulttuuri

Vaasasta löytyy erittäin monipuolista ja tasokasta kulttuuritarjontaa. Tutustu kotikaupunkisi tarjoamiin palveluihin ja viihdy Vaasassa!

Teatteria

Vaasan kaupunginteatteri
Wasa Teater
Ylioppilasteatteri Ramppi

Musiikkia

Ylioppilaskuoro
Vaasan kaupunginorkesteri

Taidenäyttelyjä

Kuntsin modernin taiteen museo
Pohjanmaan museo
Tikanojan taidekoti
Vaasan taidehalli

Elokuvia ja muita esityksiä

BioRex
KinoRitz

Akateemiset perinteet

Ylioppilaskunta aloitti toimintansa vuonna 1968, eli samana vuonna kuin Vaasan yliopistoa edeltänyt Vaasan kauppakorkeakoulu. Ylioppilaskuntakin tunnettiin tuolloin nimellä Vaasan kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta VKY.

Akateemiset perinteet, Topeliuksen patsaan lakitus vappuna, vuosijuhlat ja itsenäisyyspäivän soihtukulkue ovat muovautuneet tärkeäksi osaksi opiskelijakulttuuria ja ylioppilaskunnan historiaa sekä koko kaupungin kulttuurillista perintöä.

Myös VYY:n piirissä toimivien aine- ja harrastejärjestöjen omat perinteet ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria. Järjestöjen perinteistä löytyy lisätietoa kunkin toimijan omista tiedotuskanavista.

Akateemisiin perinteisiin ja värikkäisiin tapahtumiin vuosien varrelta pääset myös tutustumaan VYY:n historiikissa. Uuden historiikin vuosilta 2004-2017 voi ostaa palvelutoimistolta.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajantasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista