×

Change Language

FI EN
×
×

Jäsenedut- ja palvelut

VYY leima

Jäsenedut ja -palvelut

Tietoa VYY:n jäsenilleen tarjoamista palveluista, eduista ja alennuksista.

VYY:n jäsenyys tarjoaa paljon erilaisia kansallisia ja paikallisia etuja, joista löydät lisätietoa tältä sivulta. Neuvottelemme jatkuvasti paikallisten yritysten kanssa, jotta VYY:n jäsenille saataisiin yhä enemmän ja yhä parempia opiskelija-alennuksia. Tarkistathan kaikki kansalliset ja paikalliset edut, jotta saat kaiken hyödyn irti opiskelijuudestasi!

Kansalliset alennukset

Pivon opiskelijakorttipalvelusta löydät kaikki VYY:n jäsenille kuuluvat kansalliset ja paikalliset opiskelija-alennukset.

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja Kelan tukemaan opiskelijahintaiseen lounaaseen kampuksen ravintoloissa sekä opiskelijaravintoloissa ympäri Suomen.

Opiskelijakorttia näyttämällä saa myös opiskelija-alennuksen VR:n ja Matkahuollon lipuista.

Kaikki ylioppilaskuntien jäsenet (pl. jatko-opiskelijat) ovat oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Paikalliset edut ja alennukset

Paikalliset alennukset

VYY:n jäsenenä olet oikeutettu lukuisiin alennuksiin vaasalaisissa yrityksissä. Katso kaikki alennukset täältä.

Tilat

VYY tarjoaa jäsenilleen vuokrattavia tiloja keskustassa Leipis-saunalla sekä Palosaarella ylioppilastalo Domus Bothnicalla. Jäsenille tarkoitetut alennukset ja edut ovat myös ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen käytettävissä jäsenhintaan.

Tilojen jäsenhinnat yksityiseen käyttöön sekä VYY:n piirissa toimivien järjestöjen omaan käyttöön:

Leipis-sauna: su-to 60€ ja la-su 90€.

Ylioppilastalo:

Wärtsilä-sali: ma-to -50%
Ylioppilastalon sauna: ma-ke -15%.

Wärtsilä-salin ja ylioppilastalon saunan varauskyselyt: tilat@vyy.fi tai 044 324 8980.

Vuokrattavat tavarat

VYY vuokraa erilaisia tavaroita jäsenilleen ja piirissään toimiville järjestöille.

Tällaisia ovat muun muassa lautapelit, urheiluvälineet (mölkky, petanque, pallot, futisliivit, frisbeegolf-frisbeet) sekä PA-laitteet (laitteiden normaalivuokra on 80€/vrk, VYY:n jäsenille vuokrahinta 60€/vrk). Kaikki VYY:n alaiset järjestöt saavat Wärtsilä-salin tilavuokrauksen yhteydessä PA-laitteet ilmaiseksi käyttöönsä.

PA-laitteet sisältävät:

  • 2x DB Technologies Cromo 10+  aktiivikaiuttimet, johdot 6m, kaiutinten jalat ja suojapussit
  • Mikrofoni johdolla ja telineellä
  • Mackie PROFX4v2 4-kanavainen mikseri

Vuokrattavia/lainattavia tavaroita voi kysellä VYY:n järjestövastaavalta tai palvelutoimistosta.

Ravintolayhteistyö

Teatro
Roska

Tapahtumat

VYY järjestää vuosittain tapahtumia ympäri vuoden, tervetuloa osallistumaan! Tarkemmat tiedot tapahtumista ja ajankohdista löydät tapahtumakalenterista ja tiedotuskanavista.

Tammikuussa:

Bilekauden avajaiset
Contact-rekrymessut

Helmikuussa:

Vuosijuhlat

Maaliskuussa:

Boom City appro

Huhti-toukokuussa:
Wappubileet ja sillis

Kesä-heinäkuussa:

Kesätenttibileet

Elo-syyskuussa:

Fuksitapahtumat: Ekan illan bileet, kampuspäivä, ekan viikonlopun bileet, kampusralli, lauluilta, fuksien liikuntapahtuma, kastajaiset, harkkasitsit ja lyyrajaiset

Kulttuuriviikko ja järjestömessut

Lokakuussa:

Haalaribileet
Hyvinvointiviikko (yhdessä yliopiston kanssa)

Marraskuussa:

HerkkuAppro

Joulukuussa:

Ylioppilaiden soihtukulkue
Bilekauden päättäjäiset

Kulttuuri- ja vapaa-aika

VYY haluaa olla mukana luomassa opiskelijoille paremmat edellytykset oman opiskelukykynsä ylläpitämiseen aktiivisen vapaa-ajan kautta. VYY:n tarkoituksena on tätä kautta myös edistää yhteisöllistä toimintaa ja tarjota luontevia tapoja tutustua omiin opiskelijatovereihin.

VYY järjestää jäsenilleen paljon erilaista vapaa-ajan ohjelmaa ympäri lukuvuoden.  Näkyvä osa toimintaa ovat VYY:n legendaariset opiskelijabileet, joissa pääset pukemaan punaiset haalarit yllesi ja pitämään hetken tauon pänttäämisestä.  Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa neuvottelemalla alennuksia keikoille, konsertteihin ja kulttuuritapahtumiin. Myös hyvinvointi- ja liikuntatapahtumat ovat olennainen osa toimintaa.

Tietoa erilaisista kiinnostavista tapahtumista saat tilaamalla viikkotiedotteen  ja seuraamalla ylioppilaskuntaa sosiaalisessa mediassa.

Liikunta

Liikuntapalvelujen järjestämisestä vastaa yliopiston liikuntapalvelut. VYY on mukana varmistamassa, että liikuntapalveluita kehitetään ja tarjontaa laajennetaan tarpeen mukaan.

Myös ainejärjestöt sekä kampuksella toimivat liikuntakerhot järjestävät liikuntaa jäsenilleen. Näistä saat tietoa ainejärjestöjen ja kerhojen omilta sivuilta ja tiedotuskanavista.

Lisätietoa liikuntapalveluista yliopiston nettisivuilta.

Kulttuuri

Vaasasta löytyy erittäin monipuolista ja tasokasta kulttuuritarjontaa. Tutustu kotikaupunkisi tarjoamiin palveluihin ja viihdy Vaasassa!

Teatteria

Vaasan kaupunginteatteri
Wasa Teater
Ylioppilasteatteri Ramppi

Musiikkia

Ylioppilaskuoro
Vaasan kaupunginorkesteri

Taidenäyttelyjä

Kuntsin modernin taiteen museo
Pohjanmaan museo
Tikanojan taidekoti
Vaasan taidehalli

Elokuvia ja muita esityksiä

BioRex
KinoRitz

Akateemiset perinteet

Ylioppilaskunta aloitti toimintansa vuonna 1968, eli samana vuonna kuin Vaasan yliopistoa edeltänyt Vaasan kauppakorkeakoulu. Ylioppilaskuntakin tunnettiin tuolloin nimellä Vaasan kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta VKY.

Akateemiset perinteet, Topeliuksen patsaan lakitus vappuna, vuosijuhlat ja itsenäisyyspäivän soihtukulkue ovat muovautuneet tärkeäksi osaksi opiskelijakulttuuria ja ylioppilaskunnan historiaa sekä koko kaupungin kulttuurillista perintöä.

Myös VYY:n piirissä toimivien aine- ja harrastejärjestöjen omat perinteet ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria. Järjestöjen perinteistä löytyy lisätietoa kunkin toimijan omista tiedotuskanavista.

Akateemisiin perinteisiin ja värikkäisiin tapahtumiin vuosien varrelta pääset myös tutustumaan VYY:n historiikissa. Uuden historiikin vuosilta 2004-2017 voi ostaa palvelutoimistolta.

 

Maija Niinioja -stipendi

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta jakaa vuosittain Maija Niinioja -stipendejä opinnoissaan menestyneille Vaasan yliopiston opiskelijoille. Stipendien hakuaika on vuosittain loppuvuodesta, niistä päättää VYY:n edustajisto vuoden viimeisessä kokouksessaan ja ne jaetaan helmikuussa VYY:n vuosijuhlan yhteydessä. Vuoden 2020 haku avataan lokakuussa 2020, seuraa VYY:n tiedotusta hakuajasta! 

Haku 

Stipendit jaetaan VYY:n omakatteisen stipendirahaston tuotoista. Rahaston alkupääoman on VYY:lle testamentannut ekonomi Maija Niinioja, jonka mukaan myös jaettava stipendi on nimetty.

Stipendin myöntämisen kriteerit ovat seuraavat:

  1. hakija on stipendiä hakiessaan ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi kuluvalle lukuvuodelle tai valmistumisesta on alle vuosi,
  2. hakijalle ei ole aiemmin myönnetty Maija Niinioja -stipendiä,
  3. hakijalla on suoritettuna vähintään 120 opintopistettä ja kandidaatin tutkielma on hyväksytty ja arvosteltu tai maisteriohjelmien opiskelijoilla vähintään 60 op ja pro gradu-tutkielma on hyväksytty ja arvosteltu
  4. hakija toimittaa hakemuksen yhteydessä kaikki pyydetyt tiedot VYY:lle.

Stipendihakemus koostuu kolmesta osasta: hakulomakkeesta, hakemuskirjeestä sekä liitteistä.

Hakemuslomakkeen tehtävä on koota hakijan perustiedot, mukaan lukien yhteystiedot ja pankkiyhteys, yhteen asiakirjaan. Hakemuskirje on hakijan vapaamuotoinen perustelu sille, miksi hän ansaitsee Maija Niinioja -stipendin. Hakemukseen on lisäksi liitettävä seuraavat tiedot:

  • ajantasainen opintorekisteriote tai kopio tutkintotodistuksesta,
  • kandidaatin tutkielman tai pro gradu -tutkielman tiivistelmä sekä kopio arvostelupalautteesta,
  • hakijan ansioluettelo.

Hakemukset on toimitettava hakuilmoituksessa määrätyllä tavalla annettuun hakuaikaan mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Päätöksen myönnettävistä stipendeistä tekee VYY:n edustajisto.

Kaikissa Maija Niinioja –stipendiin liittyvissä kysymyksissä neuvoo VYY:n pääsihteeri.

 

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajantasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista