03.05.2019

VYY:n yhdenvertaisuusjulistus julki

Tavoitteena Suomen yhdenvertaisin ylioppilaskunta

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuusjulistus - visiona Suomen yhdenvertaisin ylioppilaskunta

 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on julkaissut yhdenvertaisuusjulistuksen, jonka tavoitteena on tehdä VYY:sta Suomen yhdenvertaisin ylioppilaskunta. Julistus toimii ohjenuorana opiskelijayhteisön jokapäiväisessä toiminnassa ja  näkyy opiskelijoiden monimuotoisuuden arvostuksena yhteisömme kulttuurissa, tapahtumissa ja viestinnässä. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa yhdenvertaisuus tarkoittaa kunnioittamista, osallistamista ja sopeutumista, julistuksessa linjataan. VYY pyrkii julistuksellaan lisäämään opiskelijoiden yhdenvertaisuutta sekä edistämään sen toteutumista kampuksella ja omassa toiminnassaan.  

Yhdenvertaisuusjulistuksen missiona on yhteisöllisyyden, opiskelijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sekä saavutettavuuden parantaminen joiden toteuttamiseksi on määritelty konkreettiset toimenpiteet. Näiden toimenpiteiden avulla opiskelijayhteisö pyrkii myös tarkastelemaan kriittisesti omaa toimintaansa ja luomaan rohkaisevaa ilmapiiriä ongelmista puhumiselle.

Yhdenvertaisuusjulistus on laadittu yhdessä kampuksella toimivien opiskelijajärjestöjen kanssa, jotta koko opiskelijayhteisön olisi helpompi sitoutua yhdenvertaisten toimintamallien noudattamiseen. Julistusta on työstetty VYY:n edunvalvontavaliokunnan sekä erillisen työryhmän voimin, jossa on ollut edustettuina kaikkien alojen opiskelijoita. VYY toivoo, että kampuksella toimivat opiskelijayhdistykset sitoutuvat dokumenttiin ja soveltavat sitä omaan toimintaansa sopivalla tavalla.

Yhdenvertaisuus on tärkeä arvo Vaasan yliopiston ylioppilaskunnalle ja sitä pyritään edistämään aktiivisesti opiskelijayhteisössä. VYY on laatinut aikaisemmin mm. yhteiset pelisäännöt tapahtumajärjestämiseen sekä kampanjoinut opiskelijahyvinvoinnin puolesta #OnOkei-kampanjan avulla, jolla on pyritty parantamaan tietoisuutta opiskelijahyvinvoinnin tukipalveluista sekä kannustettu puhumaan vaikeistakin asioista, kuten mielenterveydestä.

 

Yhdenvertaisuusjulistukseen pääset tutustumaan tästä.

 

Lisätietoja:

Elli Uusi-Kokko

Sosiaalipoliittinen vastaava

sopo@vyy.fi

044 324 8966

 

Johanna Luomala

Edunvalvonta-asiantuntija

eva@vyy.fi

044 324 8961

 

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista