04.01.2024

Ilmoittautuminen kevään 2024 kielikaverikurssille


Hei, ryhdy kielikaveriksi!

Haluatko oppia kiinaa, espanjaa tai jotain muuta kieltä? Tai parantaa kielitaitoa, jonka olet aiemmin hankkinut? Vai onko toinen kotimainen kieli vähän ruosteessa? Vai oletko kiinnostunut kieleen liittyvästä kulttuurista? Jos vastasit kyllä, niin hanki itsellesi kielikaveri VYY:n kautta! VYY järjestää kielikaveri-toimintaa yhdessä Vaasan yliopiston Kielikeskuksen kanssa auttaakseen vaasalaisia opiskelijoita oppimaan haluamiaan kieliä. Kielikaveritoiminnan perusajatuksena on toisen kielen oppiminen ja kulttuuriin tutustuminen sekä oman kielen ja kulttuurin opettaminen. Kurssin nimi on Kielikaveri – Language Buddy – Språkkompis (KKIE5000).

Jos haluat kielikaverin VYY:n kautta: rekisteröidy tällä lomakkeella ja kerro mitä kieltä haluaisit oppia/treenata ja mitä kieltä voisit itse opettaa. Sinun tulee osata opettamaasi kieltä äidinkielen tasoisesti, mutta sinulla ei tarvitse olla kielenopettajan pätevyyttä tai pedagogista osaamista. Näiden tietojen avulla yritämme löytää sinulle sopivan kielikaverin.

Kevään 2024 kielikaveritoiminta alkaa viikolla 4 ja loppuu viikolla 14. Toimintaan kuuluvat seuraavat osiot:

Kaksi yhteistä pakollista tapaamista koko ryhmän ja kieltenopettajan kanssa seuraavasti:

- Keskiviikkona 24.1.2024 klo 16.00 Fabriikissa sali F140.

- Keskiviikkona 3.4.2024 klo 16.00 Fabriikissa sali F140.

Yksi vapaaehtoinen tapaaminen kieltenopettajan kanssa, jolloin voit saada vinkkejä ja neuvoja omiin kielikaveritapaamisiin. Voit tulla tapaamaan kieltenopettajaa seuraavana ajankohtana:

- Keskiviikkona 28.2.2024 klo 16.00 Fabriikissa sali F140.

Yhteensä 30 tuntia kielikaveritoimintaa yhdessä oman parin kanssa.

Loppuraportin kirjoittaminen ja esittäminen (tai video) viimeisen tapaamisen aikana.

Kielikaveritoiminnasta voit halutessasi saada 2 opintopistettä. Kahden opintopisteen suoritus edellyttää kahteen yhteiseen tapaamiseen osallistumista, loppuraportin kirjoittamista ja sen esittämistä suullisesti viimeisessä tapaamisessa sekä 30 tuntia yhteisiä kielikaveritapaamisia oman parisi kanssa. Esitelmän sijaan voit tehdä yhdessä kielikaverisi kanssa videon ja lähettää sen Moodleen. Muiden kuin Vaasan yliopiston opiskelijoiden tulee hankkia JOO-sopimus omasta oppilaitoksesta. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu yllä olevan linkin kautta torstaihin 17.1.2024 mennessä! Jos haluat tietää lisää, lähetä sähköpostia osoitteeseen eva@vyy.fi

 

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista