Auringonlapsi statue in front of Domus Bothnica building.
04.12.2023

VYY on myynyt osakkeensa ylioppilastalo Domus Bothnicasta


Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tytäryhtiö VYY Holding Oy on myynyt kaikki omistamansa osakkeet Kiinteistö Oy Vaasan Ylioppilastalosta. Ostaja on aikaisemmin talon tiloissa vuokralla ollut Neotide Oy. 

Vuonna 2010 valmistunut ylioppilastalo Domus Bothnica sijaitsee Palosaarella Vaasan yliopiston kampusalueella. Rakennus on tähän asti ollut VYY Holding Oy:n  ja Palosaaren Yrityskeskus Oy:n yhteisomistuksessa, ja molemmat osapuolet omistivat puolet ylioppilastalon osakkeista. 

Päätös osakkeista luopumiseen perustuu ylioppilaskunnan ja VYY Holdingin hallituksissa sekä ylioppilaskunnan edustajistossa käytyihin keskusteluihin ja nykytilanteen analysointiin. Edustajisto päätti yksimielisesti puoltaa ostotarjouksen hyväksymistä kokouksessaan 17.10.2023. Ylioppilastalon ylläpito on ollut asia, joka on herättänyt keskustelua ylioppilaskunnan hallituksissa ja edustajistoissa jo useita vuosia. Kiinteistön omistuksesta luopuminen on myös konkreettinen askel ylioppilaskunnan uuden, keväällä hyväksymän strategian toimeenpanossa.

“Talosta luopuminen on huolellisen harkinnan ja pitkän keskustelun tulos. Kaupan myötä ylioppilaskunnalle avautuu uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiselle ja talouden vakauttamiselle strategian mukaisesti”, toteaa ylioppilaskunnan pääsihteeri Lauri Tuohiniemi.

Talosta luopuminen vaikuttaa ylioppilaskunnan toimintaan toistaiseksi vain Domus Bothnican juhlasalin ja saunan vuokraustoiminnan hallinnoinnin päättymisenä. Ylioppilaskunnan toimisto ja palvelutoimisto pysyvät rakennuksessa toistaiseksi, mutta mahdollisuutta uusiin toimistotiloihin kampusalueelta selvitetään parhaillaan.

“Tapahtumatilat ovat tärkeässä osassa yhteisöllisyyden rakentamisessa ja ylläpitämisessä, joten ylioppilaskunnalle on tärkeää, että Vaasasta ja kampusalueelta löytyy toimivia tapahtumatiloja. Tulemme kaupan myötä tekemään erityistä työtä sen eteen, että kampukselta tai sen välittömästä läheisyydestä löytyisi myös tulevaisuudessa opiskelijoita ja järjestöjä palvelevia tapahtumatiloja” kertoo ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Elmo Paloniemi. 

Kaupan valmistelussa myyjien konsulttina toimi Ernst & Young Oy. Kauppahintaa ei julkisteta.
 

Lisätietoja

Elmo Paloniemi
hallituksen puheenjohtaja
044 324 8965 (Vain puhelut)
elmo.paloniemi@vyy.fi

Lauri Tuohiniemi
pääsihteeri
044 324 8964
paasihteeri@vyy.fi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista