Viisi henkilöä istuu laiturilla ja katsoo merelle
11.05.2020

Vaasan YTHS:n toimipiste muuttaa Palosaarelle


Lain korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta tulessa voimaan 1.1.2021 Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöllä (YTHS) on edessä suuria muutoksia. Yksi muutoksista on, että vuoden 2021 alusta myös ammattikorkeakoulussa opiskelevat ovat oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Asiakaskunnan kasvun myötä Vaasassa YTHS:lle on tullut ajankohtaiseksi muutto uusiin tiloihin. Tulevaisuudessa YTHS:n tilat löytyvät Palosaarelta Alere-rakennuksesta ja Vaasan ammattikorkeakoulun tiloista osoitteista Wolffintie 27-31 ja 30. 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on tehnyt vaikuttamistyötä kysymyksissä, jotka ovat koskeneet YTHS:n Vaasan toimipistettä. VYY:n hallitus sekä hallinnon opiskelijaedustajat ovat tehneet töitä, jotta vyyläisten näkemys tulisi kuulluksi. Vaikka YTHS:n sijainti keskustassa palvelee opiskelijoita monipuolisesti, löytyivät muutoksen kannalta toimivimmat tilat Palosaarelta.

YTHS:n muuton myötä Palosaarelle syntyy opiskelijoiden palvelukeskittymä, kun kampuksen ja opiskelutilojen lisäksi opiskeluterveyden palvelut sijaitsevat lähellä toisiaan. 

“Olemme tyytyväisiä, että YTHS:lle löytyi sopivat tilat läheltä opiskelijoita ja että vyyläinen voi käyttää opiskelijaterveyden paveluita opiskelun lomassa”, kommentoi VYY:n hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Elmo Nikula.

Opiskelijat ovat oikeutettuja asioimaan kaikissa YTHS:n toimipisteissä. Uudistuksen myötä opiskelijan vaihtoehdot kasvavat, kun toimipisteitä avataan uusiin opiskelijakaupunkeihin. Uusia toimipisteitä avataan muun muassa Kokkolaan ja Seinäjoelle. 

YTHS tiedottaa uusista tiloista, muuttuvista palveluista ja muusta ajankohtaisesta lisää syksyllä. Ajankohtaista tietoa uudistuksista löytyy osoitteesta https://www.yths.fi/YTHS/yths-2021/.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista