Laura seisomassa sinistä tausta vasten.
12.10.2022

VYYläinen Laura Koivisto jäsenenä SYL:n ilmastoverkostossa

Kesän 2022 aikana SYL haki idearikkaita ylioppilaskuntien jäseniä ilmastoverkostoon kehittämään SYL:n ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista. Ensimmäisen ilmastoverkoston toiminta on nyt käynnistynyt.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) jäsen Laura Koivisto on valittu jäseneksi Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) uuteen ilmastoverkostoon. Ilmastoverkoston tavoitteena on kehittää SYL:n ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista sekä vahvistaa opiskelijoiden roolia ilmastokriisin vastaisessa työssä. 

“Toimintansa aloittanut ilmastoverkosto tukee VYY:n linjaa hiilineutraaliuden saavuttamiseksi opiskelijayhteisöissä. Laura on innovatiivinen opiskelija-aktiivi. On hienoa, että hän on VYY:n edustajana edistämässä opiskelijoiden ilmastovaikuttamista kansallisella tasolla”, kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Vappu Vuori, joka vastaa hallituksessa myös kestävästä kehityksestä.

Ilmastoverkosto aloitti toimintansa syyskuussa. Verkostoon valittiin kymmenen jäsentä kahdeksasta ylioppilaskunnasta. Ilmastoverkosto tapaa seuraavan kerran keskiviikkona 12.10.

“Ilmastoverkosto taklaa aikakautemme suurinta uhkaa, eli ilmastokriisiä. Olemme jo polkaisseet toiminnan käyntiin ja kirjoittaneet ensimmäisen kannanoton. Odotan tulevilta tapaamisilta innovatiivisia näkökulmia, joilla luomme parempaa tulevaisuutta," kommentoi Koivisto.

Ylioppilaskunta aloitti oman hiilijalanjäljen laskemisen vuoden 2022 alussa, ja saamme tuloksen vuoden aikana kertyneestä hiilijalanjäljestä vuoden 2023 alussa. Sen jälkeen pystymme ylioppilaskunnassa aloittamaan konkreettisten tekojen tekemisen hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. 

 

Lue SYL:on tiedote ilmastoverkostosta

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista