18.08.2020

Ylioppilaskunnan ohjeistukset alkusyksylle 2020


 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on keskustellut paikallisten tartuntatautiviranomaisten kanssa tämänhetkisestä COVID-19-tartuntatautipandemian tilanteesta. Suhtaudumme pandemian ehkäisyyn vakavasti ja vastuullisesti, ja haluamme olla taltuttamassa toista aaltoa parhaan kykymme mukaan. 

 

  • Merkittävä osa VYY:n jäsenistä saapuu Vaasaan Pohjanmaan ulkopuoleta. Vastuullisten linjausten teko on ajankohtaista, sillä tapahtumissa henkilökontaktit voivat nousta suuriksi. 
  • Perumme ja siirrämme kaikki yökerhoissa järjestettävät ylioppilaskunnan tapahtumat. Tähän sisältyy sekä LähiWappun että fuksisyksyn tapahtumia. 
  • Suosittelemme, että piirissämme toimivat järjestöt peruvat tai siirtävät tapahtumat, jotka on tarkoitus järjestää yökerhoissa. 
  • Perumme kaikki sisätiloissa järjestettävät tapahtumat, joissa ei voi toteuttaa turvavälejä.
  • Suosittelemme, että piirissämme toimivat järjestöt peruvat tai siirtävät tapahtumat, joissa ei voi toteuttaa turvavälejä.
  • VYY auttaa mahdollisuuksiensa mukaan tarvittaessa järjestöjä taloudellisesti, mikäli tapahtuman järjestämisestä koituvia kuluja, esimerkiksi vuokria, on mahdotonta saada takaisin.
  • VYY:n Facebook tapahtumien kuvauksesta löydät tiedon onko tapahtuma siirretty tai peruutettu, tai muutetaanko tapahtuma ulkotapahtumaksi.
  • Kehotamme muita vaasalaisia opiskelijajärjestöjä ja ylioppilaskuntia perumaan tapahtumia, mikäli niitä ei voida järjestää vastuullisesti. 

 

VYY järjestää tapahtumansa niin, että turvavälit mahdollistetaan. Tapahtumat järjestetään lähtökohtaisesti ulkona. Fuksitapahtumissa huolehdiaan, ettei yli 50 hengen henkilökontakteja tapahdu. Tästä pidetään huolta esimerkiksi rajoittamalla fuksiryhmien keskinäistä kanssakäymistä. 

 

Ymmärrämme, että tilanne ärsyttää, mutta haluamme mahdollistaa teille turvallisen opiskeluympäristön. 

 

Lisätietoa

Aleksi Sandroos

Hallituksen puheenjohtaja

044 324 8965

hpj@vyy.fi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista