18.08.2023

VYYläinen, kiinnostaako sinua toimia valtakunnallisissa opiskelijaliitoissa? Hae VYY:n ehdokkaaksi SYLin ja OLL:n hallitukseen!


Oletko kiinnostunut toimimaan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) tai Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) hallituksessa? Tästä uutisesta löydät tietoa hallitustoiminnasta sekä ohjeet kuinka hakea. 

 

Kiinnostaako sinua toimia Suomen ylioppilaskuntien liitossa?

SYLin hallitus vuodelle 2024 valitaan liittokokouksessa 17.–18.11.2023. Hallitukseen valitaan 6 jäsentä ja puheenjohtaja. Ylioppilaskuntien valitsemat liittokokousedustajat eli delegaatit äänestävät hallituksesta liittokokouksessa. Jokainen äänivaltainen delegaatti voi esittää hallituksen jäsentä ja puheenjohtajaa.

Hallitustyöskentely on kokopäiväistä ja vaatii pääkaupunkiseudulla asumista. Hallituksen jäsenen palkkio on 1 365 euroa kuukaudessa, ja puheenjohtajalle maksetaan 475 euron ja varapuheenjohtajalle 100 euron kuukausikohtainen lisä.

Alla lueteltuna sinulle tärkeimpiä päivämääriä, mikäli olet kiinnostunut hakemaan tai sinut valitaan ehdokkaaksi SYLin hallitukseen.

Syyskuu

  • Hakemisesta kiinnostuneiden lyhyt esittäytyminen SYLin syysseminaarissa 14.–15.9.

Lokakuu

  • Ehdokkaiden esittäytymiset SYLin Instagram Storyssa arkipäivisin 16.10. alkaen. Tarkemmat ohjeet toimitetaan myöhemmin.

Marraskuu

  • Ehdokkaiden kirjalliset esittäytymiset julkaistaan SYLin nettisivuilla 6.11.
  • Ehdokkaiden streamattava paneeli liittokokouksessa perjantai-aamuna 17.11. 
  • Hallituksen valinta liittokokouksessa.

Tarkemmat tiedot esittäytymisistä ja paneelista toimitetaan lokakuun alussa.

Mikäli kiinnostuit hakemaan SYLin hallitukseen VYY:n ehdokkaana, voit ilmaista kiinnostuksesi lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostin osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi tai ilmaisemalla kiinnostuksestasi edustajiston syksyn ensimmäisessä kokouksessa 7.9.2023. Tarkempi aika edustajiston kokoukselle julkaistaan myöhemmin. Syksyn ensimmäinen edustajiston kokous on viimeinen mahdollisuus ilmaista kiinnostus SYLn hallituksessa toimimiselle.

Lisätietoa hakuprosessista ja SYLin hallituksessa toimimisesta voit kysyä VYY:n pääsihteeriltä Lauri Tuohiniemeltä (paasihteeri@vyy.fi). 

Lisätietoja aiheesta antaa myös SYLin varapuheenjohtaja Pauliina Ryökäs (pauliina.ryokas@syl.fi).
 

Kiinnostaako sinua toimia Opiskelijoiden liikuntaliitossa?

Palatko halusta edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja terveyttä? Haluatko päästä vaikuttamaan opiskelijaliikunnan olosuhteisiin ja liikuntapolitiikkaan valtakunnallisella tasolla? Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallituksessa tämä kaikki on mahdollista! 

Voit tutustua hallituksessa toimimiseen OLL:n nettisivuilta.

Mikäli kiinnostuit hakemaan OLL:n hallitukseen VYY:n ehdokkaana, voit ilmaista kiinnostuksesi lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostin osoitteeseen kirjaamo@vyy.fi tai ilmaisemalla kiinnostuksestasi edustajiston syksyn ensimmäisessä kokouksessa 7.9.2023. Tarkempi aika edustajiston kokoukselle julkaistaan myöhemmin. Syksyn ensimmäinen edustajiston kokous on viimeinen mahdollisuus ilmaista kiinnostus OLL:n hallituksessa toimimiselle.

Lisätietoa hakuprosessista ja OLL:n hallituksessa toimimisesta voit kysyä VYY:n pääsihteeriltä Lauri Tuohiniemeltä (paasihteeri@vyy.fi).

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista