Sateenkaarilippu liehyy tuulessa sinistä taivasta vasten
19.07.2022

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan sateenkaarilippu on kadonnut


Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) liputti Vaasa Pride -viikon kunniaksi 11.7.-17.7.2022. Viikonlopun aikana sateenkaarilippu on kadonnut ylioppilastalo Domus Bothnican lipputangosta. Epäilemme, että lippu on varastettu. Viimeisimmät näköhavainnot lipusta on tehty lauantai-iltana 16.7.

“Harmittaa, että tällainen ilkivalta kohdistuu Pride-liputukseen, joka symboloi turvallisemman tilan luomista sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Vaikka lippu on korvattavissa, tuomitsemme tapauksen loukkauksena yhdenvertaisuustyötä ja vähemmistöjen oikeuksia kohtaan”, kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Sara Alasuutari.

Selvitämme parhaillaan lipun tilannetta. Ensi vuoden Prideä varten hankimme uuden lipun kadonneen tilalle. Lipun katoaminen on valitettavaa ja merkitsee sitä, että työ yhdenvertaisemman opiskelijayhteisön eteen ei ole valmis.

Toivomme, että lippu palautuu takaisin ylioppilaskunnalle. Mikäli tiedät lipun katoamisesta jotain, olethan rohkeasti yhteydessä ylioppilaskuntaan esimerkiksi sähköpostitse

 

Lisätietoa

Sara Alasuutari
ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja
044 324 8965 (vain puhelut)
sara.alasuutari@vyy.fi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista