25.09.2018

Kim Kujala ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n puheenjohtajaksi 2019

Kim Kujala ehdolla Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n puheenjohtajaksi 2019 Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto esittää Kim Kujalaa Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n puheenjohtajaksi 2019. Kujala, 23, on ylioppilaskunnan istuva hallituksen puheenjohtaja. Liiton uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa liittokokouksessa. Kuva: Pauliina Ainasoja

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on tänään kokouksessaan asettanut istuvan hallituksen puheenjohtajan, Kim Kujalan, 23, ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n puheenjohtajakisaan. 30-henkinen edustajisto antoi Kujalalle yksimielisesti mandaatin lähteä tavoittelemaan liiton puheenjohtajuutta vuodelle 2019.

– Olemme todella ylpeitä, että saamme meiltä täältä Vaasasta pätevän ja vaikuttamisesta aidosti kiinnostuneen ehdokkaan. Kim on ihmisläheinen ja suurisydäminen johtaja, joka saa omalla esimerkillään motivoitua ympärillään olevia ihmisiä, edustajiston puheenjohtaja Matilda Vähäkangas iloitsi kokouksen jälkeen.

Vaasalaistunut Kujala opiskelee yliopistossa viestintätieteitä viidettä vuotta. Oman ylioppilaskuntansa hallituksen puheenjohtajana hän on ollut tammikuusta lähtien.


Vaalivuosi on opiskelijaliikkeelle tuhannen taalan paikka


Kujala näkee ylioppilasliikkeellä olevan keskeinen rooli kokonaisen sukupolven edunvalvojana ensi vuonna järjestettävissä vaaleissa. Liikkeen sisällä on uskallettava katsoa avoimin mielin ja pelottomasti kohti tulevaisuutta.

– Vaalit ovat meille erinomainen paikka korostaa oikeudenmukaisemman sukupolvipolitiikan merkitystä. Sosiaaliturvan uudistamisen ohella laadukkaan koulutuksen turvaaminen ja kehittäminen ovat opiskelijaliikkeelle isoja vaikuttamisen paikkoja tulevissa vaaleissa, Kujala katsoo.

Hän pitää myös olennaisena, että ylioppilasliike jatkaa väsymätöntä työtään yhdenvertaisemman maailman rakentajana.

– Tasa-arvon edistäminen on tärkeää, sillä sen toteutuminen ei ole edelleenkään mikään itsestäänselvyys. Meidän pitää itse näyttää esimerkkiä ja pyrkiä omassa toiminnassamme vaalimaan näitä arvoja, Kujala toteaa.

Suomen ylioppilaskuntien liitto ry valitsee puheenjohtajan 16.–17. marraskuuta Aalto-yliopistolla Espoossa järjestettävässä liittokokouksessa. Suomen ylioppilaskuntien liitto ry on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. Liiton jäseniä ovat yliopistojen ylioppilaskunnat. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnasta on viimeksi ollut liiton hallituksessa jäsen vuonna 2013. Puheenjohtajaa Vaasasta ei ole ollut koskaan. 


Lisätiedot


Kaisa Paavola
pääsihteeri
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 44 324 8964
paasihteeri@vyy.fi

Matilda Vähäkangas
edustajiston puheenjohtaja
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 45 237 2665
epj@vyy.fi

Kim Kujala
ehdokas
Vaasan yliopiston ylioppilaskunta
+358 40 482 5568
hpj@vyy.fi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista