28.05.2019

Vaasan yliopiston liikuntapalvelut saa jatkoa


Vaasan yliopiston liikuntapalvelut saa jatkoa

Vaasan yliopisto on saanut opiskelijaliikuntapalveluiden kehittämiseen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kolmivuotisen hankkeen toiselle vuodelle 40 000 euron rahoituksen. Hankkeen kokonaisbudjetti koostuu Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatavan rahoituksen lisäksi Vaasan yliopiston omarahoitusosuudesta ja käyttäjätuloista. Vaasan yliopisto on rekisteröitynyt Liikkuva opiskelu -ohjelmaan, joka on osa Liikkuva koulu -hanketta.

- Tavoitteemme on lisätä liikuntamahdollisuuksia sekä niiden laatua, mutta tärkeimpinä on itse liikunnallisen elämäntavan juurruttaminen yliopistomaailmaan ja sen jälkeiseen elämään, Evwaraye toteaa.

Liikuntapalveluiden merkitys hyvinvointiin on suuri. Ne edistävät paitsi terveyttä, mutta ne myös luovat sosiaalisia suhteita ja ylläpitävät opiskelukykyä.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta on yliopiston liikuntapalveluiden läheinen yhteistyökumppani ja tuo opiskelijoiden äänen kuuluviin liikuntapalveluiden kehityksessä. Käytännössä ylioppilaskunta myy liikuntatarroja palvelutoimistollaan, käy aktiivista keskustelua yliopiston liikuntakoordinaattorin kanssa liikuntahankkeen etenemisestä sekä osallistuu hankkeen ohjausryhmätyöskentelyyn.

- Ylioppilaskunta haluaa olla mukana rakentamassa entistä kestävämpää pohjaa liikuntapalveluille sekä varmistaa, että yliopistoliikunta on opiskelijoiden tarpeita palvelevaa. Tavoitteena on, että liikuntapalvelut Vaasassa noudattavat korkeakoululiikunnan suosituksia ja, että laadukkaiden liikuntapalveluiden piiriin pääsy olisi mahdollista jokaiselle opiskelijalle, Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Elli Uusi-Kokko kertoo.

Lue tiedote kokonaisuudessaan yliopiston sivuilta

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista