Aino Rouhiainen and Helen Rankaviita in front of the Domus Bothnica building
04.03.2024

Uudet tutorkoordinaattorit ovat aloittaneet työnsä


VYY:n uudeksi tutorkoordinaattoriksi on valittu Aino Rouhiainen ja kv-tutorkoordinaattoriksi Helen Rankaviita. Tutorkoordinaattoreiden vastuulla on järjestää syksyn tutorprojekti sekä siihen liittyvät valmistelut, rekryt ja koulutukset. Lisäksi kv-koordinaattorin työsuhde jatkuu syksyn projektin jälkeen keväällä aloittavien opiskelijoiden tutoroinnin valmistelulla.

Suomenkielisten tutkinto-ohjelmien tutoroinnista vastaava Rouhiainen on viestinnän opiskelija Vaasan yliopistosta. Hänellä on kokemusta tutorpojektista sekä tutorin että kouluttajan roolissa, minkä lisäksi Rouhiainen on toiminut viestinnän ainejärjestö CoMedia ry:n hallituksessa. 

“Tutorprojekti on ehdottomasti suosikkini VYY:n projekteista, joten olihan se pakko päästä vielä kerran mukaan näin koordinaattorin roolissa! Kokemusta on karttunut jo tutorina ja kouluttajana, joten odotan innolla, mitä kaikkea uutta uusi pesti koordinaattorina tuo mukanaan. Vuosi ilman tutorprojektia on kuin Vara-Mika ilman raajoja!” Rouhiainen naurahtaa.

Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien tutoroinnista vastaava Rankaviita puolestaan opiskelee sähkö- ja energiatekniikkaa Vaasan yliopistossa. Aikaisempaa kokemusta hänellä on muun muassa lukionsa tutoroinnista sekä Wykypäivien staffissa toimimisesta.

“Tutorprojektiin osallistuminen on ollut mielessä koko opiskeluaikani, ja olen onnekas, kun pääsin mukaan kehittämään kv-projektia. En ole aikaisemmin ollut mukana tutorprojektissa, mutta motivaatiota riittää ja masterplääni on hallussa. Odotan innolla, että saadaan projekti kunnolla käyntiin ja päästään taklaamaan tulevia haasteita!” Rankaviita hehkuttaa.

Koordinaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä VYY:n hallituksen ja toimiston kanssa. “Ihanaa päästä aloittamaan tämän vuoden tutorprojekti! Projekti on erittäin tärkeä luomaan uusille uusille opiskelijoille ikimuistoisen syksyn sekä luomaan tervetulleen olon Vaasaan ja kampukselle. Olemme valinneet kaksi osaavaa koordinaattoria mukaan tämän vuoden tutorprojektiin, ja odotan innolla yhteistyötä koko projektin toimijoiden kanssa, ” Iloitsee tutoroinnista vastaava hallituksen jäsen Sofié Leikkilä.

Tutorkoordinaattoreiden työskentely alkaa perehdytyksillä, projektin aikataulujen suunnittelulla sekä tutorkouluttaja- ja tutorrekryjen käynnistämisellä. Jos olet kiinnostunut hakemaan mukaan tutorprojektiin, kurkkaa avoinna oleva tutorkouluttajahaku sekä maanantaina 4.3 aukeava tutorhaku verkkosivujemme tule mukaan -osiosta.

Lisätietoja

Sofié Leikkilä
Halllituksen varapuheenjohtaja, tutorointi
044 324 8968 (vain puhelut)
sofie.leikkilä@vyy.fi

Lauri Tuohiniemi
Pääsihteeri
044 324 8964
paasihteeri@vyy.fi 

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista