placeholder
16.03.2020

Ylioppilaskunnan ohjeet järjestöille

Nämä ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi. Seuraa tilannetta huhtikuun osalta ylioppilaskunnan tiedotuskanavissa

Muokattu viimeksi 17.3.2020 klo 13.15

TAUSTAA

Kiinassa käynnistyi vuoden 2019 lopulla koronaviruksen aiheuttama COVID-19-tartuntatautiepidemia, jonka WHO on luokitellut pandemiaksi.

Suomen Valtioneuvosto on päättänyt suosituksista ja varautumisesta epidemian leviämisen estämiseksi 12.3.2020. Valtioneuvosto suosittelee, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan ja kaikkien tapahtumien järjestämistä harkitaan toukokuun loppuun saakka.

 

16.3.2020 Suomen valtioneuvosto linjasi uusista toimenpiteistä, jotka saatetaan voimaan valmiuslain, tartuntalain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Voit lukea uudet toimenpiteet osoitteesta: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

SEURAA KAIKKIA VIRANOMAISOHJEITA JA TOIMI NIIDEN MUKAISESTI.

 

KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN EHKÄISY

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta suhtautuu epidemian ehkäisyyn vakavasti ja vastuullisesti. Ylioppilaskunta suosittelee kaikkia sen piirissä toimivia järjestöjä, osakuntia, yhdistyksiä ja kerhoja toimimaan ylioppilaskunnan antamien suositusten mukaisesti. Vain yhdessä pystymme estämään koronaviruksen leviämisen yliopistoyhteisössämme. 

 

OHJEISTUS TAPAHTUMISTA JA TILAISUUKSISTA

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta noudattaa viranomaisten antamia ohjeita omien tapahtumien järjestämisessä. Ylioppilaskunta suosittelee peruuttamaan tai siirtämään kaikki suuret, yli 500 henkilön tapahtumat, jotka on tarkoitus järjestää ennen 31.5. Tapahtumien osallistujille on ilmoitettava peruuttamisesta niin, että jokainen tapahtumaan osallistumista harkinnut on tietoinen peruutuksesta.

Keskikokoiset 100-500 henkilön tapahtumat tai tilaisuudet tulee perua tai siirtää toistaiseksi.

Pienet alle 100 henkilön tapahtumat ja tilaisuudet tulee perua tai siirtää toistaiseksi. 

Kaikki tapahtumiin ja tilaisuuksiin liittyvät palaverit tulee pitää etäyhteydellä. 

 

WAPPU 

Vapun tilanteesta ylioppilaskunta keskustelee sen piirissä toimivien järjestöjen ja viranomaisten kesken. Wapputapahtumia ei tule suunnitella maaliskuun aikana.

Vapun päätapahtuma Rewell centerissä 30.4.2020 on valitettavasti peruttu. Päätös wappuputkinnon järjestämisestä tehdään 31.3.2020 mennessä. 

 

OHJEISTUS JÄRJESTÖJEN KEVÄTKOKOUKSISTA

 Kaikki kevätkokoukset, kokoukset ja hallituksen kokoukset tulee siirtää, mikäli yhdistyksen säännöt eivät mahdollista etäosallistumista kokoukseen. 

Kokouksen ajankohdan siirtämisessä tulee huomioida, että kokouksen päätökset ovat tällöin valituskelpoisia.

Lue lisää https://www.prh.fi/fi/asiakastiedotteet/2020/P_20350.html

 

OHJEISTUS LEIPÄTEHTAAN JA DOMUS BOTHNICAN TILAVUOKRISTA

Leipätehtaan sauna-ja kokoustilan sekä VYY Holding Oy:n vuokratilojen (=Wärtsilä-sali ja ABB-sauna) koronavirusepidemian takia tehtävien tilavarausperuutusten kohdalla ei sovelleta käyttösääntöjen mukaisia peruutusehtoja, vaan peruutuksen voi tehdä myös peruutusehtoja lyhyemmällä varoitusajalla ja tästä ei peritä käyttösääntöjen mukaisia maksuja. Tämä ohjeistus on voimassa 16.3.-30.4.2020 välillä oleviin varauksiin.

Ylioppilaskunta ei ota vastaan uusia tilavarauksia 31.3.2020 saakka.

Ole yhteydessä tilaisuuden peruuttamisesta ylioppilaskuntaan osoitteen tilat@vyy.fi kautta. 

 

POSTIN SAAMINEN

Postia ei valitettavasti tällä hetkellä pysty noutamaan Domus Bothnicalta. Ylioppilaskunta kuitenkin pyrkii auttamaan järjestöjä parhaansa mukaan. Järjestöjen halutessa voimme skannata postinne teille.

Mikäli haluatte, että ylioppilaskunta skannaa postinne, laita viestiä osoitteeseen hpj@vyy.fi. Kerro myös viestissä seuraavat tiedot: minkä järjestön edustaja olet, kenelle posti lähetetään ja mihin osoitteeseen.

OHJEISTUS VIERAILUISTA JA VIERAISTA

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta suosittelee kieltäytymään ja perumaan kaikki järjestöjen vierailut toistaiseksi. Kenenkään järjestön ei tule ottaa vastaan vieraita muilta paikkakunnilta, eikä järjestöjen tule toteuttaa vierailuja muihin kaupunkeihin.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista