Zoomed in on the pant leg of student overalls
26.08.2021

Tutor-projektin koronatilanne


Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tutorit koulutettiin viime viikonlopun ja alkuviikon aikana. Koulutuksissa tutorit perehdytettiin esimerkiksi ylioppilaskunnan toimintaan ja yliopiston käytänteisiin. Koulutusten jälkeen tutorit pystyvät tukemaan yliopiston uusia opiskelijoita uuden elämänvaiheen alussa. 

Koulutuksissa huolehdettiin turvatoimista. Sisätiloissa tutorit käyttivät maskeja ja pitivät turvavälit. Käsihygieniasta pidettiin huolta koulutusrupeaman ajan. Koulutusten loppupuolella tutoreille järjestettiin vapaaehtoinen koronatesti, jossa jokainen halukas testattiin. Testauksista tuli 1 positiivinen tulos. Tuloksen seurauksena noin 50 projektin vapaaehtoista joutui karanteeniin. Kaikki altistuneet ovat toistaiseksi terveitä ja hyvässä kunnossa. Asianomaisia on yhteisön sisällä informoitu tapauksesta. 

Karanteenissa olevat tutorit järjestävät ohjelmaa Zoomin välityksellä ja tapaavat fuksinsa karanteenin päätyttyä mikäli heillä ei sen aikana ilmene koronan oireita. Lähitapahtumia on tarkoitus järjestää karanteenien päätyttyä. Tutorit, jotka eivät ole karanteenissa voivat nähdä fukseja ja järjestää lähitapahtumia, kunhan turvatoimista huolehditaan. 

Ikävistä uutisista huolimatta ylioppilaskunta ja tutor-projekti ovat sitoutuneita järjestämään uusille opiskelijoille mielekästä ohjelmaa, jotta uudet opiskelijat pääsevät osaksi yliopistoyhteisöämme. Huolehdimme edelleen asiallisista turvatoimista ja seuraamme viranomaisten ohjeistusta. 

Olemme erittäin otettuja ja iloisia opiskelijayhteisömme innosta auttaa. Viime päivien aikana olemme saaneet paljon ilmoituksia vapaaehtoisista, jotka ovat valmiita auttamaan tutor-projektin toteutuksen kanssa. 

 

Lisätietoja

Johanna Luomala
pääsihteeri
paasihteeri@vyy.fi
044 324 8964

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista