Two people are sitting on a dock wearing red overalls and dark tops. There is dark water in the background. The image is taken from the shoulder level of the people in the picture towards the overalls and the dock.
30.10.2021

Jokaisella on oikeus osallistua turvallisesti opiskelijatapahtumiin


Torstaina 28.10. valtakunnallisissa uutismedioissa on kerrottu Vaasassa tapahtuneesta huumausepäilystä opiskelijatapahtumassa. Myös muissa korkeakouluyhteisöissä selvitetään huumaustapauksia.

Vaikka epäilyt eivät kohdistu Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tai sen piirissä toimivien järjestöjen tapahtumiin, VYY suhtautuu vakavasti tällaiseen toimintaan vaasalaisessa opiskelijayhteisössä. Annamme tukemme niille opiskelijayhteisöille ja  opiskelijoille, jotka ovat kärsineet ilmiöstä. 

Opiskelijoiden turvallisuus tapahtumissa on ehdottoman tärkeää. Tuomitsemme kaiken käytöksen, joka loukkaa toisen opiskelijan oikeuksia tai vahingoittaa tämän terveydentilaa. Muistutamme ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä hätäkeskukseen, jos havaitset huumauksen tai epäilet sellaista. Epäilyt tulee tuoda myös tapahtuman järjestäjän tietoon. 

Keskustelemme ilmiöstä VYY:n piirissä toimivien järjestöjen ja tapahtumiemme järjestämiseen osallistuvien yhteistyökumppanien kanssa. Luomme yhteistyössä muiden opiskelijayhteisöjen kanssa toimintatapoja, joilla voimme konkreettisesti ennaltaehkäistä huumaustilanteita tapahtumissamme. Lisäksi teemme aktiivisesti kansallista yhteistyötä muiden ylioppilaskuntien kanssa selvittääksemme, mitä voimme tehdä ilmiön torjumiseksi.

Tehdään yhdessä turvallisia tapahtumia!

Vaasassa 30.10.2021
VYY:n hallitus

 

Lisätiedot

Elmo Nikula
elmo.nikula@vyy.fi
044 324 8965

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista