Kolme nyrkkiä tuotuna yhteen nyrkkitervehdykseen
04.02.2022

Ylioppilaskunnan yhdenvertaisuusjulistus on päivitetty

VYY:n visiona on olla Suomen yhdenvertaisin ylioppilaskunta.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on päivittänyt yhdenvertaisuusjulistuksensa. Yhdenvertaisuusjulistus julkaistiin vuonna 2019, ja on siitä lähtien toiminut ohjenuorana opiskelijayhteisön jokapäiväisessä toiminnassa. Julistus on näkynyt opiskelijoiden monimuotoisuuden arvostuksena yhteisömme kulttuurissa, tapahtumissa ja viestinnässä. 

Yhdenvertaisuusjulistuksen päivitys oli yksi vuoden 2021 hallitusohjelman tavoitteista. Julistuksen päivitystä varten halusimme kerätä tietoa suoraan jäseniltämme heidän kokemuksistaan yliopistolla toteutuvasta yhdenvertaisuudesta. Tiedonkeruu toteutettiin yhteistyössä osana erästä viestinnän Pro Gradu -tutkielmaa. Saamamme tiedon pohjalta lähdimme päivittämään julistuksen sisältöä. Opiskelijat ovat myös voineet vaikuttaa julistuksen sisältöön viime vuonna järjestetyssä edunvalvontavaliokunnan tapaamisessa. Sisällön lisäksi julistuksen ulkoasua päätettiin päivittää, jotta se olisi selkeämpi ja helposti ymmärrettävä. 

Päivitetyssä julistuksessa on kolme missiota: yhteisöllisyys, hyvinvointi ja saavutettavuus. Jokaiseen missioon on kirjattu ylioppilaskunnan tavoitteet sekä toimenpiteet, joiden avulla tavoitteet saavutetaan. Julistuksen loppuun on myös lisätty termistö, johon on määritelty julistuksen keskeisimmät termit.

”Yhdenvertaisuuteen liittyvät kysymykset ja painopisteet vaihtelevat säännöllisesti ja sen vuoksi julistustakin tulee päivittää tasaisin väliajoin. Tämä uudistus oli ensimmäinen laatuaan ja se toi jo merkittäviä muutoksia. Tänä vuonna julistus sai selkeämmän muotoilun ja korostamme siinä mm. tasa-arvoon ja antirasismiin liittyvää työtä, häirintäyhdyshenkilön olemassaoloa sekä lupauksen turvallisemman tilan periaatteiden luomisesta”, kommentoi ylioppilaskunnan edunvalvonta-asiantuntija Lauri Tuohiniemi

Yhdenvertaisuusjulistuksen toteutumisesta tehdään kartoitus vuonna 2023, ja julistuksen sisältöä päivitetään silloin tarvittaessa.

Tutustu päivitettyyn yhdenvertaisuusjulistukseen!
 

Lisätietoja 

Ada Koskinen
sosiaalipoliittinen vastaava
044 324 8966
ada.koskinen@vyy.fi

 

Lauri Tuohiniemi
edunvalvonta-asiantuntija
044 324 8961
eva@vyy.fi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista