Matriculation cap and a yellow rose on a table
20.04.2021

VYY:n wappuohjeet järjestöille


Koronatilanne Vaasassa on ollut viime aikoina paranemaan päin, joten on erityisen tärkeää, että vietämme wappua hallitusti ja turvallisesti tilanteen säilyttämiseksi. Turvallisen wapun takaamiseksi järjestötoimijoiden panos niin tapahtumien järjestäjinä kuin osallistujina on tärkeää. Näytetään siis yhdessä, että hauskaa voi pitää turvallisesti ja vastuullisesti!

 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnalla on olemassa myös viralliset koronaohjeistukset. Koronaohjeistuksissa on yleisten ohjeistusten ja suositusten lisäksi määritelty käyttämämme liikennevalomalli ja mitä se käytänössä tarkoittaa. Muistathan, että elämme edelleen punaisen liikennevalon aikaa.

 

Alla muutamia asioita, joita kannattaa huomioida wapputapahtumiin liittyen. 

  • Seuraa aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia alueella, ja huolehdi, että niitä noudatetaan järjestösi tapahtumissa. Ajankohtaiset tiedot löydät Vaasan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta
  • Mikäli tapahtumaan liittyy minkäänlaisia lähikontakteja (esimerkiksi ruokatilausten nouto) tulee osallistujia muistuttaa turvaväleistä, käsihygieniasta sekä kasvomaskien käytöstä.
  • Elämme edelleen liikennevalomallin punaista aikaa. Näin ollen joukkotapahtumia tai yli 10 hengen epävirallisia kokoontumisia ei tule järjestää. Etätapahtumiin osallistujia tulee ohjeistaa selkeästi osallistumaan tapahtumiin joko yksin tai kokoontumisrajoitusten sallimissa pienissä porukoissa.

 

Pidetään yhdessä huolta siitä, että jokainen voi viettää wappua hyvin ja turvallisin mielin!

 

Lisätietoa

Lisätietoa ohjeistuksesta antaa hallituksen tapahtumavastaava Aada Mäkelä (aada.makela@vyy.fi) tai hallituksen puheenjohtaja Elmo Nikula (elmo.nikula@vyy.fi).

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista