Four students standing at campus wearing red student overalls
20.04.2021

Wappuohjeet VYYläiselle


Wappu on monelle opiskelijalle vuoden kohokohta. Vaikka koronatilanne ei salli perinteisten wapputapahtumien järjestämistä, haluamme, että VYYläiset voivat nauttia wapusta ja yhteisöllisyydestä etäyhteyksien äärellä. Näin ollen viime vuonna lanseerattu EtäWappu saa jatkoa! Tarvitsemme kuitenkin jokaisen vaasalaisopiskelijan panoksen, jotta pystymme viettämään hauskan ja turvallisen wapun.

 

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnalla on olemassa myös viralliset koronaohjeistukset. Koronaohjeistuksissa on yleisten ohjeistusten ja suositusten lisäksi määritelty käyttämämme liikennevalomalli ja mitä se käytänössä tarkoittaa. Muistathan, että elämme edelleen punaisen liikennevalon aikaa. 

 

Piirissämme toimivat järjestöt ovat huomioineet sekä viranomaisten ohjeistukset ja rajoitukset että VYY:n suositukset tapahtumien järjestämisessä. Kaikkiin EtäWapun tapahtumiin pystyy osallistumaan turvallisesti ja vastuullisesti. 

 

Wapun aikana järjestettävään ohjelmaan on mahdollista osallistua joko yksin tai pienissä ryhmissä. Mikäli osallistut EtäWapun tapahtumiin kaveriporukassa, on ensiarvoisen tärkeää että ryhmäkoissa ja kokoontumisissa huomioidaan valloilla oleva pandemiatilanne sekä viranomaisten asettamat rajoitukset. VYY suosittelee myös pitäytymään yhdessä pienessä porukassa koko wapun ajan. Tällöin mahdolliset tartuntaketjut pysyvät lyhyinä, hallittuina ja jäljitettävinä.  

 

Mikäli epäilet saaneesi koronatartunnan, ole rohkeasti yhteydessä alueesi terveydenhuoltoon ja noudata heidän antamia ohjeistuksia. 

 

Muistetaan käyttäytyä vastuullisesti, niin tulevaisuudessa pääsemme taas tapaamaan toisiamme ilman rajoituksia. 

 

Hauskaa ja turvallista wappua kaikille VYYläisille! 

 

Lisätietoa

Lisätietoa ohjeistuksesta antaa hallituksen tapahtumavastaava Aada Mäkelä (aada.makela@vyy.fi) tai hallituksen puheenjohtaja Elmo Nikula (elmo.nikula@vyy.fi).

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista